Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft aizlāpa operētājsistēmas caurumu, kurš eksistējis jau 19 gadus

    Jaunākie raksti

    Vakar Microsoft laida klajā savu kārtējo ielāpu un labojumu porciju, kura paredzēta dažādiem produktiem. Tai skaitā Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista u.c. Taču visā šajā labojumu gūzmā speciālistu uzmanību ir piesaistījis viens konkrēts. Un tas ir labojums ievainojamībai, kura eksistēja jau 19 gadus, kopš Windows 95 un Internet Explorer 3.0 laikiem. Tiesa, jāteic, ka atklāta šī problēma tika visai nesen, tikai šī gada maija. To atklāja speciālisti no IBM X-Force komandas, un paziņoja par atklājumu Microsoft.

    Drošības caurums, ilgdzīvotājs ļāva nelabvēļiem attālināti instalēt kaitīgas programmas, kā rezultātā varēja iegūt datora lietotāja datus un pilnu kontroli pār inficēto datoru. Nav gan ziņu, ka kāds šo ievainojamību būtu iepriekš pamanījis un izmantojis. Taču par problēmas nopietnību liecina tas, ka tai piešķirts reitings 9,7 balles no 10. Šobrīd caurums ir aizvērts visās aktuālajās Windows operētājsistēmas versijās izņemot Windows XP, kuras atbalsts beidzās šī gada pavasarī.

    Reklāma

    Vairāk informācijas par konkrēto problēmu un visu drošības ielāpu jauno laidienu variet atrast Microsoft interneta vietnē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    13.11.2014 12:00

    Vai cik izdevīgi – XP beidzas supports, uzreiz atklāj kritisku ievainojamību, kuru izlabo visās Windows versijās, izņemot pašai populārakajai. #piķis :D

    KKTK
    13.11.2014 21:57

    Nu līkais maikrasofts >:| kretīnu bars. Tagad nevienu XP mašīnu vairs nevarēs atstāt, jo gan jau ķinas un indijas jaunieši jau skanē tīklu meklējot spēļu kastes.

    Reklāma