Web Analytics
More
    Reklāma

    Par IKT gada balvu “Platīna pele 2014” sacentīsies 42 nominanti

    Jaunākie raksti

    Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) ikgadējai balvai “Platīna pele 2014” iesniegti 42 pieteikumi četrās konkursa kategorijās – “Risinājumi biznesam”, “Risinājumi pārvaldei”, “Labākais E-skolotājs”, kā arī jaunajā nominācijā “Mobilās lietotnes”, kas tiek rīkota sadarbībā ar SIA “Latvijas Mobilais Telefons”. Balvas tiks pasniegtas 11. decembrī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) gadskārtējā konferencē, kuras galvenais partneris ir SIA „Lattelecom”.

    Balva kļuvusi par nozīmīgu tradīciju IKT nozarē – LIKTA šāgada konferencē tās ieguvēji tiks sumināti jau astoto reizi. “Informācijas tehnoloģijas arvien vairāk ienāk mūsu ikdienā, un, ja internets mājās pirms gadiem desmit bija retums, tad tagad tikai retajam nav internets mobilajā tālrunī. Tāpēc īpašs prieks, ka jaunajā kategorijā “Mobilās lietotnes” jau pirmajā gadā ir saņemti septiņi pieteikumi,” norāda LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    Reklāma

    Projektu un pretendentu vērtēšanu veiks neatkarīga un kompetenta žūrija – LIKTA prezidente Signe Bāliņa, LIKTA viceprezidente Māra Jākobsone, EM valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, IZM valsts sekretāre Sanda Liepiņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Arnis Daugulis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāra p.i. Baiba Moļņika, Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” prezidents Juris Binde, žurnālists un blogeris Kristaps Skutelis, laikraksta “Dienas Bizness” ziņu redaktore Sanita Igaune, Liepājas Raiņa 6.vidusskolas skolotāji, kā arī „Platīna pele 2013” laureāti Laura Katkeviča un Roberts Rožkalns.

    „LIKTA organizētais konkurss „Platība pele” ir nozares uzņēmība atbalstīt inovācijas un labo nozares praksi, iedrošinot sasniegt vairāk. Latvija šobrīd var lepoties ar interneta ātrumu un bezmaksas interneta punktu pārklājumu, taču daudz vēl darāmā pie inovāciju veicināšanas – jaunākie dati liecina, ja Latvija joprojām šajos rādītājos Eiropā ir lejasgalā. Pasaulē informācijas un komunikācijas tehnoloģijas kļuvušas par būtiskāko inovāciju virzītājspēku – lai tā būtu arī Latvijā, jāattīsta  sadarbība starp uzņēmējiem un zinātniekiem. Ceru, ka „Platīna pele”  šogad parādīs šādus projektus,” uzsver LIKTA valdes loceklis, „Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Jau ziņots, ka „Platīna pele 2014” balvai kategorijās “Risinājumi pārvaldei” un “Risinājumi biznesam” varēja pieteikt projektus, kas nodrošina valsts pārvaldes institūciju, publiskā sektora vai biznesa pilnīgu vai daļēju pakalpojumu sniegšanu elektroniski. Šogad pirmo reizi “Platīna pele” tiks pasniegta jaunā kategorijā – “Mobilās lietotnes”, kas tiek rīkota sadarbībā ar SIA “Latvijas Mobilais Telefons”. Ekspertu žūrija, izvērtējot iesniegtos projektus, pievērsīs uzmanību projekta sociālajai ietekmei (uz cik plašu sabiedrību vērsti), uz to, ko iegūst lietotāji un ieviesēji, uz projekta saturu un unikalitāti, kā arī izstrādātā risinājuma drošības līmeni.

    “Viedierīces no saziņas līdzekļa mūsdienās ir kļuvušas par biznesa, izglītības un pat sabiedrības pārvaldes instrumentu. Jaunākās tehnoloģiju tendences un lietotāju strauji mainīgie paradumi apliecina, ka mobilās ierīces, to aksesuāri un aplikācijas ieņem arvien lielāku lomu cilvēku ikdienā, nosaka to dzīves stilu un atspoguļo vērtības. Tāpēc LMT ir gods atbalstīt tehnoloģiju balvu „Platīna pele 2014”, kuras mērķis ir veicināt e-pakalpojumu biznesa vides attīstību Latvijā,” Juris Binde, Latvijas Mobilā Telefona prezidents.

    Savukārt kategorijā “Labākais E-skolotājs” LIKTA aicināja pieteikt skolotājus un e-prasmju pasniedzējus, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā, informācijas sabiedrības attīstībā vietējā vai nacionālā mērogā.

    Iesniegto projektu vērtēšana un finālistu noteikšana notiks līdz 24. novembrim, kad žūrija paziņos trīs finālistus katrā kategorijā. Ar balvas nolikumu var iepazīties asociācijas mājaslapā.

    Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares gadskārtējā pasākumā – LIKTA 16. konferencē šā gada 11. decembrī. Konferences galvenais partneris ir SIA „Lattelecom”, tās partneri – VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, AS „Swedbank”. Informatīvie partneri – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, nacionālais ziņu portāls TVNET, mediju grupas “MTG TV Latvia” portāls skaties.lv un ziņu aģentūras LETA biznesa portāls „Nozare.lv”. Savukārt tiešraidi nodrošinās A/S “RIX Technologies”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma