Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi piesaistīs papildus 1.5 miljardus ASV dolāru

    Jaunākie raksti

    Xiaomi ir visātrāk augošais Ķīnas viedtālruņu ražotājs. Šobrīd Xiaomi grasās piesaistīt 1.5 miljardus ASV dolāru, tādējādi palielinot savu vērību līdz 40 miljardiem dolāru un kļūstot par privātā finansējuma milzi šajā nozarē. Līdzīgi 2011. gadā rīkojās Facebook.

    Xiaomi šobrīd vedot sarunas ar DST, kas ir Krievijā bāzēts interneta gigants. DST daļēji pieder Alibaba, Facebook un Airbnb. Ja darījums tiks apstiprināts, Xiaomi kļūs par sava veida paraugu cietiem. Tikai četru gadu laikā Xiaomi vērtība pārsniegusi Sony un Lenovo viedtālruņu divīziju vērtības kopā ņemot.

    Reklāma

    Pašlaik Xiaomi nevēlas sīkāk komentēt darījumu. Uzņēmuma daļu pārdošana privātam investoram nozīmētu, ka Xiaomi vairāk kā divas reizes apsteigtu Silikona ielejas bagātāko uzņēmumu Uber, kas šajā vasarā sasniedz 17 miljardu ASV dolāru vērtību.

    Iepriekš ziņojām, ka tirgus pētnieki HIS iSuppli izrēķinājuši – Xiaomi spējis trešajā ceturksnī pārdot aptuveni 19 miljonus viedtālruņu, kas uzņēmumu ierindo trešajā vietā pasaulē. Lenovo un LG neslinko un arī šo ražotāju apjomi ir auguši, bet ne tik iespaidīgi kā Xiaomi. Pat Huawei ir iepalicis aiz Xiaomi, jo pārdeva tikai 16.8 miljonus viedtālruņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma