Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW veidos elektroauto uzlādes stacijas pie pilsētas apgaismes stabiem

    Jaunākie raksti

    BMW nācis klajā ar ideju, ka ar salīdzinoši nelieliem ieguldījumiem būtu iespējams pilsētas nākotnes apgaismes stabus izmantot arī par elektro automašīnu uzlādes punktiem. BMW izstrādājis Light and Charge LED ielas apgaismes stabus, kas elektro transportu varētu bez pieejamības problēmām nodrošināt ar uzlādes iespējām.

    Šādi pilsētas apgaismes stabi nodrošinātu brīvi pieejamas uzlādes vietas un nenāktos speciāli veidot elektro automašīnu stāvvietas ar attiecīgu uzlādes aprīkojumu, kā tas tiek daudzviet darīts. Par sliktu šai idejai runā tas, ka elektro automašīna nav simts vatu spuldzīte un tās uzlādei nepieciešamas salīdzinoši lielas jaudas pieslēgums. Esošajos apgaismes stabos nevarēs uzstādīt kontaktligzdu un smaidot paspiest viens otram roku par labi paveiktu darbu.

    Līdzvērtīgas idejas jau piedāvājis uzņēmums Intelilight, bet tiek uzskatīts, ka BMW spēkos būtu ieviest šādas ielas apgaismes lampas daudz ātrāk. Auto ražotājam ir ietekme Vācijā, tas ir milzīgs nodokļu maksātājs un tiek jau ziņots, ka Minhenē 2015. gadā varētu startēt pilotprojekts.

    Kā jau visas elektro auto idejas, arī jauni pilsētas apgaismes stabi ar uzlādes stacijām nav pāris mēnešos realizējams projekts. Visticamāk, pilsētu aprīkošana ar jaunām LED laternām un elektro auto uzlādes vietām būs desmitgažu jautājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma