Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT pārspēj Biti un klientiem sāk piedāvāt 4G+ (LTE Advanced) pakalpojumu

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā Bite savā medijiem veltītajā pasākumā norādīja, ka jau nākamā gada pavasarī (marta beigās) saviem klientiem uzsāks piedāvāt 4G mobilā interneta pakalpojumu. Pie tam, izvēlētā tehnoloģija ir 4G+, jeb LTE Advanced, kas ir tehniski pārāka (un ātrāka) par to, ko līdz šim saviem klientiem piedāvājis LMT. Šodien digitālā mārketinga un sociālo mediju konferencē LMT Digital 2014, LMT paziņoja par to, ka arī saviem klientiem jau no šodienas uzsāk piedāvāt 4G+ pakalpojumu. Pagaidām tās ir tikai pāris 4G+ sakarus nodrošinošas bāzes stacijas Rīgā, taču LMT sola pakalpojumu pakāpeniski izvērst arī plašākā mērogā. Izskatās, ka būs interesants pavasaris, jo beidzot (atkal?) varēs salīdzināt Bites un LMT mobilā interneta piedāvājumu (vismaz Rīgā). Iespējams, ap to laiku “pievilksies” klāt arī Tele2, kas savu 4G pakalpojumu ir palaidis medijos un reāli tas ir lietojams tikai no planšetdatoriem un rūteriem uz aktīvo Kursors.lv komandas biedru pirkstiem saskaitāmās vietās Latvijā.

    Latvijas Mobilais Telefons (LMT) šodien pirmo reizi Latvijā ievieš jaunu tehnoloģiju – 4G+ jeb LTE Advanced, kas ļaus klientiem divkārtīgi palielināt LMT 4G jau tā lielo interneta ātrumu mobilajos telefonos un rūteros. 4G+ tehnoloģijas priekšrocība ir iespēja vienlaicīgi izmantot nevis vienu, bet divas sakaru frekvences. Ja 4G risinājums piedāvā teorētiskos ātrumus līdz 150 Mb/s, tad pirmajā etapā 4G+ ļaus teorētiski sasniegt 300 Mb/s. Turpmāk tehnoloģijas attīstība ļaus šo ātrumu vēl kāpināt.

    Reklāma

    „LMT ir tirgus līderis un mobilo sakaru inovāciju vilcējspēks Latvijā. Vairākus gadus esam bijuši vienīgie, kas klientiem piedāvā jaunās paaudzes jeb 4G tīklu. Mēs turpinām investēt ievērojami vairāk nekā konkurenti, lai iedzīvotājiem nodrošinātu mūsdienīgas iespējas savas ikdienas un Latvijas konkurētspējas uzlabošanai. Tagad esam pievilkuši vēl vienu plusiņu lietotāju pieredzei ar LMT internetu, kas ļauj ar jaunu uzrāvienu turpināt izbūvēt mums Latvijā vienu no Eiropā kvalitatīvākajiem tīkliem,” norāda LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

    Līdz ar 4G ieviešanu ir būtiski mainījusies lietotāju pieredz ar mobilo internetu. Tas ir ātrāks un stabilāks, tāpēc to arvien lielāka daļa Latvijas ģimeņu izmanto kā pamatpieslēgumu internetam mājās, kā arī uzņēmēji ievieš savos birojos. Tā kā klientu atsaucība ir ļoti liela, LMT turpina strauji paplašināt 4G tīklu, lai tas būtu pieejams arī tālākajos lauku reģionos ne tikai lielajās pilsētās. Paralēli sekojam līdzi arī jaunākajām tehnoloģijām kā uzlabot 4G tīkla iespējas un nodrošināt strauji pieaugošo mobilā interneta patēriņa pieaugumu.

    LMT ātrgaitas 4G internets ir pieejams jau vairāk nekā 72% Latvijas iedzīvotāju. Savukārt LMT 3G internets ir pieejams teju visā Latvijas teritorijā, sniedzot iespēju piekļūt internetam arī attālākās lauku teritorijās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ģirts Rudlaps
    05.11.2014 16:30

    Cik tas bija paredzami. Bite lielījās, ka piedāvāšot (nākamā gada sākumā?) ātrāku 4G (Advanced) nekā LMT, bet redz kā – LMT atkal visiem soli priekšā! Tieši tāpēc es esmu un būšu uzticīgs LMT klients.

    mnx
    05.11.2014 16:33

    Ir lieliski ka ir 4G, 4G+ u.c. Taču, vai ir kāds būtisks arguments, kāpēc tālrunim nepieciešams kas ātrāks par 3G? Piemēram, lietojot viedtālruni, jā, šis tas velkas. Taču pārslēdzot šo pašu tālruni kā hotspotu un lietojot portatīvo datoru, nav ķeršanās. Un pat strādājot caur VPN ar lieliem datu apjomiem. Jā, MB un GB gan griežas uz nebēdu, līdz ar to nav baigi lēti… IMHO lasīt rss, browzot un spēlēt online spēles pietiek pilnīgi ar 3G. Bet laikam jau tas ir stāsts par to, ka mājās ar katram vajag optiku. Jo katram mājās griežas hostinga serveris 20 uzņēmumiem. Līdz ar to, uzskatu, ka tas viss ir liels bleķis un tīrs mārketings – nav 99% tālruņa lietotāju tas nepieciešams.

    Kristaps Lācis
    05.11.2014 16:39
    Reply to  mnx
    mnx
    05.11.2014 17:09

    Prieks ka tu visu saproti. Un zini kam kur jāiet. Bez uzpūteņa mēs mannai jau laikam pielietojumu nebūtu atraduši!

    tūdaliņš
    06.11.2014 09:59
    Reply to  mnx

    Šeit mēs redzam cilvēku, kam patīk laiku pa laikam aplūkot loading.gif. Būs cilvēki kas ikdienā mobilo internetu neizmanto vispār (piemēram es), būs cilvēki kas spēs šo sistēmu nodarbināt max apgriezienos, kā arī vidusmēra datu patērētājs, kā Tu.
    Iemesli ir neskaitāmi daudz, lai neizplūstu komentāru joslā, iesaku izpētīt kapēc interneta ātrums kā suga turpina pieaugt ar dažāda veida tehnoloģiju palīdzību.

    zais
    05.11.2014 16:50

    Ko lai saka – it kā jau skaisti iesaiņota ziņa. Tomēr, iespējams, labāk ir necensties uzstādīt rekordu augstlēkšanā, pirms esi pārliecinājies par spēju nokārtot kvalifikāciju…
    Un runa ir par esošā 4G darbību,, kas nebūt nav tik balta, kā tiek krāsota. Kopš man ir LTE atbalstoša ierīce, vairākkārt esmu novērojis, ka ne visur un ne vienmēr, pat pateicoties pieklājīgam signāla līmenim, mobilais internets ir stabils/gana ātrs. Ja LMT pieslīpētu šo nebūšanu, vienkārša lietotāja prasībām būtu gana labi. Man laukos nav kabeļu iespēju, tomēr LMT bezlimita interneta cena un ārkārtīgi vājais 4G signāls šobrīd attur no tā izmantošanas.

    Dāvis
    05.11.2014 17:16
    Reply to  zais

    pats mājās izmantoju lmt 4g internetu. lai arī liekas,ka signāls ir vājš (vismaz spriežot pēc telefona ar LTE), rūteris zonu “ķer” labāk, un reti kad, tiešām, ļoti reti pārslēdzas uz 3g

    Andris Secis
    05.11.2014 20:11

    es uz salas dzīvojot (Lielbritānija) izmantoju Three mobile £15 jeb kaut kur 18Euro mēnesī, tajā ietilpst 3000min, 6000sms un nets cik vari notērēt, bet bloķēts lai varētu šārēt uz datora.
    Cik Latvijā maksā līdzīgs pieslēgums jeb priekšapmaksas kartes?

    kristofers
    05.11.2014 21:02
    Reply to  Andris Secis

    Interneta pieslēgums ar neierobežotu interneta apjomu un nekādām bloķēšanām(jo LV tas nav pieņemami) mobīlais nets uz datora 15-25eur mēnesī.

    Kristofers
    05.11.2014 20:58

    Nu ko… LMT sāka slapināt savas biksītes dzirdot Bites plānus….
    Viens ir skaidrs, kārtējā latviešu krāpnieciskā firmele ar zemu inovativitātes līmeni un pārāk augstu pakalpojumu maksu pie kuras NEKAD nepievienošos… mākslīgi ierobežoja ‘4G’ un sprauda totālākos batonus ausīs cilvēkiem līdz šim jo nevienam citam nebij tādi ekvilalenti ātrumi(un batonus spraustu vel gadus 5 ofic bez problēmām) ja bite nebūtu paziņojuši par saviem LTE advanced plāniem….

    Nosink špešal – just buizness = LMT!

    Kig
    05.11.2014 21:36
    Reply to  Kristofers

    Tu esi dumjš.

    x
    05.11.2014 21:58
    Reply to  Kig

    Lietu viņš runā. LMT ierobežo 4g uz 10 un 20 megabitiem mājas pieslēgumos, paskaties piedāvājumu, mazuli.

    krls
    05.11.2014 23:52
    Reply to  x

    Tas ir vidējais (!) interneta ātrums – LMT cenšas būt godīgi un pateikt ar cik apmēram var rēķināties. LMT neierobežo (!) interneta ātrumu – man praksē gandrīz vislaik gan telefonā, gan mājās ar rūteri ir virs 50 Mbit/s, dažreiz visi 80 Mbit/s.

    x
    06.11.2014 13:21
    Reply to  krls

    Pat lācis, kas tur strādā, saka, ka ierobežo, ko nu muldi. Ir līgumi par 10 un 20 megu ātrumu mājas internetam.

    Kristaps Lācis
    06.11.2014 12:42
    Reply to  x

    Nu un ļoti labi, ka ierobežo. Es arī gribu lietot netu savā telefonā no tā paša torņa, kurā kāds kačā torrentus vai sērfo phubā..

    Marcis Buhholcs
    07.11.2014 11:45

    Domāju, ka patiesībā ir daudz vienkāršāk: ir daudz klientu uz torni – katra ātrums tiek nomests vismaz līdz tam, kas līgumā paredzēts – 10 vai 20MBps, ja klientu ir pavisam daudz, tad vēl mazāk.
    Ja klientu uz torni ir maz, ļauj izmantot vairāk, cik nu velk. Kamēr citiem nevajag, viens ar lielāku ātrumu netraucē nevienam, citādi torņa kapacitātes stāv tukšas.
    Šajā ziņā tiešām visvairāk ir paveicies tiem, kuri ir pie torņiem ar mazu 4G abonentu skaitu :)

    davfreim
    05.11.2014 23:01

    Nu super, emu jau priec;igs par LTE, lielākajās pilsētās praktiski visur ir LTE, planšetē kopš LTE ieviešanas pat velku torrentus… Ātrums tik labs, ka nav atšķirības vilkt mājās uz PC vai parkā caur lTE…

    Gatis Kalniņš
    06.11.2014 10:19
    Reply to  davfreim

    Šorīt Tele2 man Nexus5 pieslēdzās pie LTE mobīlā tīkla. Olainē

    Milicis Goša
    06.11.2014 14:18

    LMT maksā Kristapam, lai ieliek šādus slavinošus rakstus.

    06.11.2014 18:40
    Reply to  Milicis Goša

    Nē, Goša, par šo man LMT nemaksā :) Sēžam biksēs un gaidam nākamā gada pavasari, kad varēs testēt visu trīs operatoru piedāvājumu (vismaz Rīgā), jo beidzot tas būs salīdzināms.

    Marcis Buhholcs
    07.11.2014 10:26

    Parūkšu: 4G+ prasa nodrošināt pietiekamu torņu uplink kapacitāti arī. Vai arī LMT jāķeras pie psiho kačoku ierobežošanas, jo skolas brīvdienās tika sasniegts absolūtais “antirekords” manam tornim – ap 8 vakarā sestdienā – 1.12Mbps down. :(

    Remarx
    08.11.2014 20:53

    Es patstāvīgi braukāju uz Rīgu strādāt no Tukuma un nākas lietot LMT 4G internetu naktīs. Rūteris man pašam ir un neko dižu no LMT neesmu dabūjis. Vasarā bija ap 40 down, bet pēdējo laiku tikai Naktī pulsten 3-6 rītā vidēji no 5 līdz 10 down. Tukumā lietoju LMT man nenākas lietot.

    Mārtiņš 4G+
    20.05.2015 17:41

    Nez kur LMT palika ar savu 4G+ ???
    Visā rīgā šobrīd neesmu uzķēris, lai gan gada sākumā vēl bija!

    Reklāma