Web Analytics
More
    Reklāma

    Kārtējās izmaiņas Google vadībā, uzņēmumu pamet Android radītājs un Google robotikas nodaļas vadītājs Endijs Rubins

    Jaunākie raksti

    The Wall Street Journal vēsta, ka darbu Google ir pametis Android projekta dibinātājs un ilggadējais vadītājs Endijs Rubins (Andy Rubin). Raksts vēsta, ka Rubins veidos jaunu dzelžu stārtapiem paredzētu inkubatoru.

    Šis solis nekā neietekmēs Android attīstību, jo Rubins to pameta 2013. gada martā, lai dotos vadīt noslēpumaino Google robotikas nodaļu. Īsā laika sprīdī tā “aprija” vairākus labi zināmus robotikas uzņēmumus, piemēram, Boston Dynamics, Meka Robotics un SCHAFT. Viens no tās uzdevumiem ir radīt rūpniecībā izmantojamus robotus. Rubina vietā nāks Džeimss Kafners (James Kuffner), kas iepriekš pildījis Google pētnieka pienākumus un bijis profesors Kārnegija un Melona Universitātes Robotikas Institūtā.

    Reklāma

    Pēc šī amata pamešanas Endijs Rubins un Google vadītājs Lerijs Peidžs apmainījās laipnībām. Rubins norāda, ka ir pateicīgs Peidžam par to, ka tas ļāva vadīt robotikas nodaļu tā kā Rubins ieplānojis un tāpēc nodaļa tās pirmajā darbības gadā ir paveikusi tik daudz. Savukārt, Peidžs pateicās Rubinam par darbu pie Android platformas izveides, ko tagad lieto vairāk nekā miljards apmierinātu lietotāju visā pasaulē un novēlēja viņam izdošanos nākamajos darbos.

    Pēdējo nedēļu laikā tas jau ir otrais nozīmīgais Google vadības satricinājums, jo pavisam nesen par Lerija Peidža labo roku un faktiski visu Google produktu vadītāju kļuva Google veterāns Sundars Pičai (Sundar Pichai). Tikmēr pats Peidžs varēs vairāk pievērsties krietni interesantāku nākotnes ideju un tehnoloģiju izpētei, piemēram, autonomo auto radīšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma