Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pirmā vides pieejamības aplikācija Mapeirons tagad pieejama arī iOS lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons un biedrības Babyroom sadarbībā ar interaktīvo aģentūru CUBE Mobile izstrādātā Latvijā pirmā vides pieejamības aplikācija Mapeirons no šodienas pieejama arī iOS mobilo platformu lietotājiem. Aplikācija Mapeirons veidota kā interaktīvs katalogs, kas tās lietotājiem ļauj ērti un operatīvi pārliecināties par aptiekām, veikaliem, restorāniem, valsts un pašvaldību institūcijām un daudziem citiem objektiem, kas pieejami vai daļēji pieejami cilvēkiem ar kustību, redzes un dzirdes traucējumiem, kā arī vecākiem ar bērniem ratiņos. Tādējādi cilvēkiem ar invaliditāti un vecākiem ar bērniem ratiņos tiek nodrošināta iespēja pilnvērtīgi izzināt apkārtējo vidi un kvalitatīvi pavadīt laiku ārpus mājas.

    Aplikācijā, kas līdz šim bija pieejama tikai Android lietotājiem, šobrīd iekļauti 1111 “draudzīgie” objekti, kuri, pēc vairāk nekā 22 000 objektu apsekošanas visā Latvijā, atzīti par pieejamiem vai daļēji pieejamiem. Virtuālajā kartē apkopotā informācija sadalīta desmit kategorijās: aptiekas, ēdināšanas iestādes, izglītības iestādes, izklaides vietas, medicīna un sociālie pakalpojumi, naktsmītnes, ēdināšanas iestādes, transports un veikali. Aplikācija spēj noteikt arī viedierīces atrašanās vietu, kas savukārt sniegs iespēju operatīvi noskaidrot tuvumā esošās “ratiņiem draudzīgās” vietas, to adreses un kontakttālruņus. Mapeironā iespējams arī veidot individualizētus maršrutus un pievienot “favorītus”, atzīmējot savas biežāk apmeklētās vai iecienītākās vietas. Tāpat aplikācijā pieejama meklēšanas funkcija.

    Reklāma

    “Aplikācijas unikalitāte un vērtība slēpjas tās saturā – visa Mapeironā izvietotā informācija ir kvalitatīva un pārbaudīta, kas to ļoti atšķir no citām pieejamības aplikācijām pasaulē, kurās visbiežāk objektus var pievienot jebkurš. Fakts, ka visas pievienotās vietas ir pārbaudītas klātienē, nodrošina aplikācijas uzticamību. Turklāt, tā ietver informāciju, ko līdz šim noskaidrot ir bijis gana sarežģīti – apsekojumi liecina, ka pat tūrisma informācijas centros ziņas par vides pieejamību ir diezgan skopas,” stāsta Mārtiņš Dambis, CUBE Mobile vadītājs.

    Mapeirona virtuālā karte tiks papildināta arī nākotnē – ikviens ir aicināts ieteikt apsekošanai konkrētus vides objektus, nosūtot to nosaukumus Apeirons vai Babyroom mājas lapās vai ziņojot sociālo tīklu platformās ar norādi #Mapeirons. Vietas, pirms tās atzīt par pieejamām, klātienē izvērtēs Apeirona un Babyroom eksperti un, saņemot pozitīvu novērtējumu, tās tiks iekļautas aplikācijā un “ratiņiem draudzīgie” uzņēmumi varēs saņemt arī īpašas Mapeirons uzlīmes, kas kalpos kā apliecinājums, ka konkrētā vieta ir cilvēkiem ar kustību, redzes un dzirdes traucējumiem un vecākiem ar bērniem ratiņos pieejama un droša.

    Mobilā aplikācija latviešu, angļu un krievu valodās pieejama lejupielādei gan Android, gan iOS operētājsistēmu viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem. Plašāka informācija Mapeirons mājas lapā www.mapeirons.lv.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=zJrunjjrCKY]

    screen568x568 screen568x568 (1) screen568x568 (2)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma