Web Analytics
More
    Reklāma

    Google iegādājas divus mākslīgā intelekta uzņēmumus

    Jaunākie raksti

    Google DeepMind komanda tika izveidota 2011. gadā, lai strādātu ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju izveidi un Google tikko paspējusi sev pievienot divus mākslīgā intelekta tehnoloģiju uzņēmums, kas darbojās Oksfordas Universitātes paspārnē. Dark Blue Labs un Vision Factory iepriekš strādāja pie inteliģentu datu apstrādes tehnoloģiju izveides, kā arī balss un teksta atpazīšanas iespējām.

    Oksfordas Universitāte pilnībā šos gaišos prātus nezaudēs, tie turpinās vadīt lekcijas kā vieslektori un, protams, darījumā ietilpst pamatīgs Google ziedojums Oksfordas Universitātei. Ziedojums tieši paredzēts tehnoloģiju zinātņu attīstībai.

    Reklāma

    Lai arī mākslīgais intelekts (vismaz oficiāli) vēl arvien ir tāla nākotnes tehnoloģija, tomēr dažādas tā pazīmes jau šobrīd redzam kaut vai balss atpazīšanas servisos, virtuālajos asistentos un citās dzīves jomās, ko jau daļēji esam pieņēmuši par pašsaprotamām.

    Pirmais lielais uzdevums Google paspārnē būs sakārtot un uzlabot Google Goggles bezmaksas aplikāciju, kas atļauj ar viedtālruņa kameras palīdzību identificēt un atpazīt objektus. Dažādus jaunumus sagaidīs arī Google Glass lietotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma