Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel Meegopad – mini dators ar iespēju uzstādīt pilnvērtīgu Windows 8.1 OS

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā dažādu elektronisko gadžetu tirgus ir krietni vien paplašinājies un tajā parādījušās līdz šim neredzētas ierīces. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir mazie TV pieslēdzamie breloki/datori, kuri nodrošina iespēju lietot televizoru kopā ar dažādām portatīvajām ierīcēm. Taču pagaidām šie datori ir bijuši vairumā ar ARM arhitektūras procesoru un Android OS dažādās versijās. Nav slikti, bet ne vienmēr ir labi.

    Kā patīkams jaunums šajā laukā ir parādījies mikro dators Intel Meegopad, kurā tiek izmantots četrkodolu 1,3 GHz Intel Atom Z3735F procesors no Bay Trail sērijas, kā arī 1 GB vai 2 GB operatīvā atmiņa un 16 GB vai 32 GB pastāvīgā atmiņa. Turklāt pastāvīgo atmiņu var paplašināt izmantojot microSD atmiņas karti. Tāpat šim mikrodatoram ir viena pilna izmēra USB 2.0 pieslēgvieta un divas Micro-USB 2.0 pieslēgvietas, kā arī Bluetooth 4.0 un Wi-Fi 802.11b/g/n bezvadu savienojuma moduļi un HDMI pieslēgvieta. Uzstādīt Intel Meegopad datorā var gan Linux, gan Android, gan arī pilnvērtīgu Windows 8.1 (32 vai 64 bitu) operētājsistēmu. Kopā ar sūtīšanu uz Latviju šis mikrodators izmaksās aptuveni nedaudz vairāk kā 100 eiro. Iegādāties to var AliExpress interneta veikalā.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    21.01.2015 19:08

    Ko jūs ieteiktu, šo vai Mac Mini?

    Midix
    03.07.2015 13:53
    Reply to  baronc

    Diezgan atšķirīgas kategorijas – Apple zīmola ražojums pret ķīniešu brūvējumu ar visām izrietošajām sekām – kvalitāte, lietotāju atbalsts utt.

    Reklāma