Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi RS 7 bez vadītāja sporta režīmā pieveic Hokenheimringas F1 trases apli

    Jaunākie raksti

    Tā kā Audi neražo kravas automobiļus, tad šim autoražotājam jādomā citi veidi kā pasaulei parādīt, ka arī tas spēj radīt pilnībā autonomus auto. Vakar, Hokenheimringas F1 trasē speciāli sagatavots Audi RS 7 bez vadītāja un sporta režīmā brīžiem pārsniedzot pat 200 km/h ātrumu pieveica vienu apli aptuveni divās minūtēs (trases rekords joprojām pieder F1 braucējam Kimi Raikonenam, kas 2004. gadā uzstādīja laiku 1:13.780).

    Auto savas atrašanās vietas noteikšanai izmanto GPS datus (tie auto tiek nosūtīti izmantojot Wi-Fi un rezerves radio savienojumus), kā arī ar speciālām kamerām uzņem sev priekšā notiekošo un salīdzināja ar auto datorā saglabāto trases informāciju, lai varētu modelēt ceļu un izrēķināt ko ar to iesākt. Visu šo sistēmu veiksmīga kopdarbība tad arī ļāva šim 560 Zs auto izpildīt tam uzticēto mērķi.

    Reklāma

    Audi jau gadiem aktīvi strādā pie autonomo auto tehnoloģiju izstrādes un 2010. gadā sadarbībā ar Stenfordas gudrajiem prātiem autonomo auto uzlaida Paikspīkas kalnā (ko šogad beidzot iekaroja arī Andra Dambja projektētais eO PP02 elektroauto), 2012. gadā ar šo pašu auto veiksmīgi mēroja Thunderhill Raceway trasi un šogad saņēma atļauju parādīties uz Kalifornijas koplietošanas ceļiem.

    Lai arī pilnībā autonomus auto Audi saviem pircējiem pagaidām neplāno piedāvāt, tomēr daļa no sistēmām jau tagad tiek iestrādāta jaunākajos Audi modeļus. Šīs sistēmas cenšas uzlabot auto drošību gan pilsētas satiksmē, gan lielākos ātrumos uz šosejas.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=eOYsI1cqUrw]

    AvotsAudi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    21.10.2014 10:33

    Tā rAudi braukšana trasē bija kā pirmās automātiskās ātrumkārbas :D Nu bet varbūt pēc 10 gadiem varēs sacensties arī ar cilvēku :)

    Reklāma