Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo ceturkšņa finanses un ierīču pārdošanas tendences

    Jaunākie raksti

    Apple tikko izziņojis šī finanšu gada ceturtā ceturkšņa finanšu rezultātus. Tajos atklāts, ka Apple pēdējā ceturkšņa laikā spēja nopelnīt 8.5 miljardus ASV dolārus. Pagājušajā gadā šajā pašā laikā Apple spēja nopelnīt 7.5 miljardus dolāru.

    Nevienam nav pārsteigums, ka kārtējo reizi ir auguši iPhone pārdošanas apjomi, kas arī ir galvenais Apple peļņas virzītājspēks. Šajā ceturksnī Apple spēja pārdot 39.2 miljonus iPhone, kas ir pamatīgs pieaugums pret pagājušā gada attiecīgā ceturkšņa 33.8 miljoniem iPhone.

    Reklāma

    Apple investori var priecāties arī par Mac pārdošanas apjomiem. Neticami, bet tie ir kāpuši no 4.9 miljoniem vienību pagājušā gada 4. ceturksnī līdz 5.52 miljoniem pārdotu Mac datoru šajā ceturksnī.

    Ar Apple iPad pārdošanu neiet tik gludi. Pārdoti vien 12.3 miljoni Apple iPad, kamēr gadu iepriekš to pārdošanas apjoms bija 14.1 miljons iPad. Turklāt Apple bija apņēmies šajā ceturksnī pārdot 13.1 miljonu iPad planšetdatorus.

    Nākamajam periodam Apple izvirzījis optimistisku scenāriju. Protams, Ziemassvētki ir milzīgas peļņas gūšanas laiks un tieši ar to Apple rēķinās. Nākamajā ceturksnī varēs spriest par  iPhone 6 un iPhone 6 Plus pārdošanas apjomiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspar
    21.10.2014 10:50

    Vai tiešām runa iet par ceturto ceturksni?
    imho, gads vēl nav beidzies un ceturksnis tikai nupat sācies, bet varbūt arī esmu ko palaidis garām :D

    21.10.2014 10:53
    Reply to  Kaspar

    Neesmu liels speciālists finanšu jautājumos, taču zinu, ka uzņēmumi mēdz finanšu gadus skaitīt savādāk nekā mēs esam raduši (no 1. janvāra). Konkrēti Apple ceturtais finanšu ceturksnis beidzās 27. septembrī. Tā vismaz ir norādīts Apple preses relīzē.

    Ernests
    11.11.2020 11:18

    Runājot par finansēm. Lasīju vienā blogā foršu rakstu par to kā ikdienā ietaupīt līdzekļus, varbūt jums arī kādam interesē/noder?

    Reklāma