Web Analytics
More
    Reklāma

    Izdevniecība Zvaigzne ABC sadarbībā ar Fastr Books piedāvā savu e-grāmatu abonēšanas pakalpojumu

    Jaunākie raksti

    Fastr Books ir noslēdzis līgumus ar vairākām Latvijas izdevniecībām, arī Zvaigzni ABC. Izdevniecībai Zvaigzne ABC šķita būtiski iesaistīties šajā projektā, jo Fastr Books risinājums – e-grāmatu lasīšana mobilajās ierīcēs – ir spējīgs piesaistīt gan tehnoloģiju fanus, gan arī grāmatu lasītājus. Mūsdienu tehnoloģiju pilnajā pasaulē cilvēki mobilās ierīces lieto daudz vairāk nekā iepriekš, tāpēc piedāvājums viedtālrunī ne tikai lasīt ziņas, klausīties mūziku, bet arī lasīt grāmatas kļūst aktuāls. Zvaigzne ABC arvien meklē jaunus risinājumus un iespējas, kā mūsdienīgāk un aizraujošāk piedāvāt savu saturu. Šonedēļ Zvaigzne ABC sāk piedāvāt savas e-grāmatas arī abonēšanai. Šis modelis varētu būt jo īpaši pievilcīgs lasītājiem, kuri katru mēnesi izlasa vairākas e-grāmatas.

    Fastr Books ir latviešu IT izstrādātāju veidota bezmaksas aplikācija, kas ļauj lietotājam lasīt e-grāmatas jebkurā mobilajā ierīcē – gan iPhone un iPad, gan arī Android viedtālruņos vai planšetdatoros tiešsaistē vai bezsaistē. Tā ir ne tikai lasīšanas aplikācija, bet sava veida jauns sociālais tīkls, jo lietotāji var ne tikai lasīt jaunāko literatūru, bet arī veidot savu lasīšanas vēsturi, sekot un dalīties ar draugiem un paziņām ar e-grāmatu spilgtākajiem citātiem, kā arī savstarpēji komunicēt un redzēt, ko lasa draugi.

    Reklāma

    Idejas autors un uzņēmuma dibinātājs ir Eldars Loginovs (lasi interviju ar Eldaru). Fastr Books sākumi meklējami pirms diviem gadiem, kad tika radīta ātrlasīšanas programma Fastr Pro, kas ieguva lielu popularitāti ASV. Tā kā radās problēmas ar e-grāmatu ievietošanu programmā Fastr Pro, loģiski radās ideja kopā ar domubiedriem veidot pašiem savu e-grāmatu lasīšanas aplikāciju. Noslēdzot līgumus ar izdevējiem un piesaistot investīcijas, šī gada sākumā uzņēmums Fastr Books ir pilnvērtīgi uzsācis savu uzvaras gājienu un gūst arvien lielāku popularitāti.

    Lai sāktu lietot Fastr Books, aplikācija jāmeklē App Store vai Google Play, tad tā jāuzinstalē uz savas ierīces. Pārskatāmajā katalogā ir iespējams meklēt pēc e-grāmatas nosaukuma, autora, to pašrocīgi ierakstot, vai žanra, izdošanas laika, redakcijas izvēles. Atverot interesējošu e-grāmatu, automātiski tiek atlasītas arī līdzīgās e-grāmatas. E-grāmatas lejupielādēšana ir ātra, uzreiz iespējams to atvērt un lasīt. Interesanta iespēja, atverot e-grāmatu, ir nospiest pogu “Play”, kas piedāvā tekstu lasīt ātrlasīšanas (RSVP) režīmā, izvēloties vārdu parādīšanās ātrumu, fonta izmēru, ekrāna spilgtumu u.c.

    Galvenā atšķirība no citām līdzīgām aplikācijām ir Fastr Books piedāvātā e-grāmatu abonēšana uz noteiktu laiku par noteiktu cenu. Tas ir tāpat kā abonēt žurnālu vai avīzi, tikai šajā gadījumā tās ir e-grāmatas, ko jūs nesaņemat pastkastītē, bet gan savā viedtālrunī vai planšetdatorā. Īpaši pievilcīgi tas varētu šķist tiem, kuri mēnesī izlasa vairāk par vienu grāmatu. Viena mēneša abonēšanas cena šobrīd ir 5.71€, 3 mēnešiem – 13.71€ un 6 mēnešiem – 25.71€. Abonenta iegāde un atjaunošanās tiek veikta caur PayPal vai ar norēķinu karti. Piedāvājumā ir vairāk nekā 5000 e-grāmatu, tostarp 320 e-grāmatas latviešu valodā. Katalogā ir grāmatas arī angļu, vācu, franču, itāļu, spāņu un krievu valodā. Ik nedēļu katalogā tiek pievienotas vismaz 5 jaunas e-grāmatas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    juris
    17.10.2014 17:33

    žēl ka nevar lasīt e-grāmatās, ļoti žēl

    17.10.2014 17:52
    Reply to  juris

    Zvaigzne ABC izdotās e-grāmatas var brīvi lasīt sev ērtā e-lasītājā. Konkrēti Fastr aplikācija gan darbojas uz mobilajām ierīcēm.

    Janeks A
    18.10.2014 22:34

    Kāpēc nav windows phones telefonos, kautkā to operētājsistēmu aizmirst. Žēl ka tā

    EldarsLoginovs
    19.10.2014 17:51
    Reply to  Janeks A

    Vēlāk būs arī Windows phone.

    Reklāma