Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi viedtālruņi vēl arvien neatļauti nosūtot lietotāja informāciju

    Jaunākie raksti

    Taivānas Nacionālā komunikāciju komisija atkal norādījusi uz iespējamo Xiaomi viedtālruņu spēju bez saskaņošanas ar lietotāju nodot datus serveriem, kas atrodas Ķīnā. Xiaomi šobrīd piedāvājot bezmaksas antivīrusu aplikācijas ielādi, bet lietotājs netiek informēts, ka aplikācija pēcāk uz serveriem Ķīnā nosūtīs informāciju. Taivānas Nacionālā komunikāciju komisija šo uzskata par nopietnu drošības pārkāpumu, jo nav skaidri zināms, kāda informācija tiek sūtīta.

    Lai arī Xiaomi strādājot pie drošības problēmu novēršanas ikdienā, tomēr šādas datu noplūdes ir iespējamas, jo nav izskausta automātiskā minētās pretvīrusu aplikācijas ielāde un attiecīgi arī informācijas sūtīšanas uz Ķīnu. Taivānas Nacionālā komunikāciju komisija norādījusi, ka turpinās izmeklēšanu un rezultātus ne tikai nodos Xiaomi, bet tie būs pieejami publiski.

    Reklāma

    Jau vasaras sākumā Xiaomi tika vainoti drošības caurumu atstāšanā, bet uzņēmums veikli spēja reaģēt un aizlāpīt atrastās nepilnības operētājsistēmā. Šobrīd tiek uzskatīts, ka datu noplūde šajā gadījumā netiks konstatēta, bet tāpat neesot pieļaujams, ka lietotājs netiek brīdināts par jebkādu datu nosūtīšanu uz ražotāja vai kādu citu serveri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaža
    10.10.2014 17:33

    Arti, Tev krata, ka Xiaomi nosūtīs (un tad tikai neliela teorētiska varbūtība), kādu Tavi info uz Ķīnu? Ko tad lai saka par Apple, Goggle, MS?

    Reklāma