Web Analytics
More
    Reklāma

    Izstrādāta pirmā vides pieejamības aplikācija Latvijā – Mapeirons

    Jaunākie raksti

    Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons un biedrība Babyroom sadarbībā ar interaktīvo aģentūru CUBE Mobile izstrādājuši Latvijā pirmo vides pieejamības aplikāciju Mapeirons, kas tās lietotājiem ļaus ērti un operatīvi pārliecināties par aptiekām, veikaliem, restorāniem, valsts un pašvaldību institūcijām un daudziem citiem objektiem, kas pieejami vai daļēji pieejami cilvēkiem ar kustību, redzes un dzirdes traucējumiem, kā arī vecākiem ar bērniem ratiņos. Aplikācija veidota kā interaktīvs katalogs un virtuāla karte, sniedzot iespēju cilvēkiem ar invaliditāti un vecākiem ar bērniem ratiņos pilnvērtīgi izzināt apkārtējo vidi un kvalitatīvi pavadīt laiku ārpus mājas.

    Aplikācijā šobrīd iekļauti 1111 “draudzīgie” objekti, kuri, pēc vairāk nekā 22 000 objektu apsekošanas visā Latvijā, atzīti par pieejamiem vai daļēji pieejamiem. Virtuālajā kartē apkopotā informācija sadalīta desmit kategorijās: aptiekas, ēdināšanas iestādes, izglītības iestādes, izklaides vietas, medicīna un sociālie pakalpojumi, naktsmītnes, NVO, sabiedriskās iestādes, transports, veikali. Aplikācija spēj arī noteikt viedierīces atrašanās vietu, kas savukārt sniedz iespēju operatīvi noskaidrot tuvumā esošās “ratiņiem draudzīgās” vietas, to adresi un kontakttālruni.

    Reklāma

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zJrunjjrCKY]

    “Aplikācijas unikalitāte un vērtība ir saturā, kas var ievērojami atvieglot ikdienu cilvēkiem ar invaliditāti, ļaujot viņiem patstāvīgi un neatkarīgi veidot savu dzīvi. Lai gan pasaulē ir izstrādātas līdzīgas aplikācijas, Mapeirons ir pirmā šāda veida aplikācija Latvijā un sevī ietver informāciju, kuru citādi noskaidrot būtu sarežģīti – apsekojumi liecina, ka pat tūrisma informācijas centros ziņas par vides pieejamību ir diezgan skopas. Būtiski norādīt, ka vietas aplikācijā nevar pievienot jebkurš, kā tas parasti ir citur pasaulē izstrādātajās aplikācijās – lai saglabātu datu uzticamību un kvalitāti, visas Mapeironā atzīmētās vietas aplikācijas satura veidotāji ir apsekojuši klātienē,” Mapeirons aplikācijas lietderību un nozīmi komentē Mārtiņš Dambis, CUBE Mobile vadītājs.

    Turpmāk ikviens ir aicināts papildināt Mapeirons virtuālo karti ar cilvēkiem ar invaliditāti un vecākiem ar bērniem ratiņos draudzīgām vietām, nosūtot vides objektu nosaukumus Apeirons un Babyroom mājas lapās vai ziņojot sociālo tīklu platformās ar norādi #Mapeirons. Vietas, pirms tās atzīt par pieejamām, tiks izvērtētas klātienē, un tikai tad iekļautas aplikācijā. “Ratiņiem draudzīgajiem” uzņēmumiem tiks izsniegtas arī īpašas Mapeirons uzlīmes, kas kalpos kā apliecinājums, ka konkrētā vieta ir cilvēkiem ar kustību, redzes un dzirdes traucējumiem un vecākiem ar bērniem ratiņos pieejama un droša.

    Mobilā aplikācija latviešu, angļu un krievu valodās pieejama lejupielādei Android operētājsistēmu viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem Google Play. Drīzumā aplikāciju iOS platformu lietotājiem būs iespējams lejuplādēt arī AppStore. Plašāka informācija Mapeirons mājas lapā www.mapeirons.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma