Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams jau drīzumā ar Facebook Messenger varēsim pārsūtīt naudu

    Jaunākie raksti

    Šovasar Facebook no savas mobilās aplikācijas pilnībā atšķēla Facebook Messenger saziņas aplikāciju un tagad saziņa notiek tikai caur to. Tomēr izskatās, ka nākotnē ar to varēsim ne tikai sazināties ar draugiem un paziņām, bet arī nosūtīt viņiem naudu. Stenfordas datorzinātnes students Endrjū Ods (Andrew Aude) ir izpētījis iOS aplikācijas kodu un atklājis tur gandrīz pilnībā pabeigtu maksājumu sistēmu. Pirms mēneša par šāda koda esamību ziņojis drošības pētnieks Džonatans Ždjarskis (Jonathan Zdziarski).

    Viņš ir noskaidrojis, ka Facebook Messenger varēs nosūtīt naudu tikpat ērti kā tagad var nosūtīt fotogrāfijas. Lietotājam būs aplikācijā jāpievieno savas maksājumu kartes informācija un veicot maksājumus jānorāda arī kartes PIN kods. Pagaidām nav skaidrs kā Facebook plāno pelnīt no šī pakalpojuma un ļoti iespējams, ka uzņēmums paturēs komisijas maksu par katru veikto transakciju.

    Reklāma

    Zīmīgi, ka Messenger attīstību vada bijušais PayPal maksājumu platformas prezidents Deivids Markuss (David Marcus). Brīdī kad Facebook Messenger maksājumu sistēmu sāks piedāvāt publiski, tā stāsties uz konkurences takas ar tādiem uzņēmumiem kā Venmo, PayPal, Square Cash u.c. Arī Facebook vadītājs Marks Zakerbergs iepriekš ir izteicies, ka “Kādreiz nākotnē notiks pārklāšanās starp Messenger un maksājumiem”, tomēr uzreiz arī norādīja, ka “Ir jāveic liels sagatavošanās darbs, lai tas kļūtu par realitāti”.

    facebook-payments-settings facebook-payments-select-method Facebook-messenger-pay

    Loading

    Facebook Messenger Payments feature demoed by @andyplace2 for TechCrunch

    View on Instagram

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma