Web Analytics
More
    Reklāma

    Hewlett-Packard sašķeļas divos uzņēmumos

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju gigants Hewlett-Packard (HP) šodien paziņoja par nodomu sadalīt uzņēmumu divās atsevišķās publiskās akciju sabiedrībās. Hewlett-Packard Enterprise turpmāk fokusēsies uz mākoņpakalpojumu, serveru, datu uzglabāšanas, tīklu un citu tehnoloģiju rīku izstrādi uzņēmumiem, bet otrais uzņēmums, HP Inc., turpinās veidot personālos datorus un drukas iekārtas.

    HP vadītāja Mega Vitmena, kas uzņēmumam pievienojās 2011. gadā, pauž viedokli, ka sadalīti uzņēmumi spēs darboties veiksmīgāk un būs konkurētspējīgāki. Sadalītie uzņēmumi būs brīvāki sadarbībā ar klientiem un partneriem un spēs piesaistīt lielāku interesi arī no potencāliem pircējiem. Baumo, ka EMC ir noskatījis HP biznesa nodaļu. Paredzams, ka uzņēmuma sadalīšana tiks pabeigta nākamā gada oktobrī un Mega Vitmena plāno turpināt vadīt Hewlett-Packard Enterprise daļu, kamēr tagadējā drukas iekārtu nodaļas vadītāja Diona Veislere vadīs HP Inc. Mega Vitmana būs arī HP Inc. uzņēmuma valdes priekšsēdētāja.

    Reklāma

    Ideja par uzņēmuma sadalīšanu bija uzvirmojusi gaisā jau pirms trīs gadiem, taču toreiz Mega Vitmena izlēma, ka šis solis ir lieks, jo HP datoru (un printeru) un pakalpojumu nodaļas lieliski papildina viena otru. Izskatās, ka sarūkošais pieprasījums pēc personālajiem datoriem un pēdējos gados pieaugošā mākoņpakalpojumu konkurence no Amazon, Google un Microsoft.

    AvotsHP
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma