Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome un Android tik drīz nesaplūdīs vienā veselumā

    Jaunākie raksti

    Ik pa laikam parādās runas, ka kāda galddatoru operētājsistēma atkal pietuvojusies soli tuvāk tā paša izstrādātāja mobilajai operētājsistēmai. Tas vērojams gan iOS un OS X, gan Windows un Windows (Phone). Ar Android un Chrome OS iespējamā saplūšana nav tik izteikta, lai arī ik pa laikam parādās dažādi risinājumi, kas uz to varētu norādīt.

    Viens no nelielajiem Android un Chrome OS saplūšanas mēģinājumiem ir Chromecast. Nelielais, televizoram pievienojamais puļķis tiek darbināts ar pielāgotu Android versiju, tāpat pastāv iespēja Chromebooks datoros darbināt Android aplikācijas.

    Reklāma

    Google apgalvo, ka turpmāka Android un Chrome OS sadarbība ir gaidāma, bet tā neizvērtīsies par saplūšanu. Vismaz ne kamēr Google būs atradusi veidu kā abas operētājsistēmas “organiski” apvienot. Šāds paziņojums no Sundar Pichai puses ir dažādi interpretējams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    06.10.2014 17:50

    ChromeOS pats par sevi ir izgāzies es domāju. Tas ir interneta pārlūks, kas uzlikts pa virsu Linux kodolam. Tad jau Android-s ir pārāks, tajā var darbināt app-us, gan to pašu Chrome pārlūku.

    06.10.2014 18:49
    Reply to  Aldis

    Kāpēc tu tā domā? Chromebook datori ir diezgan specifiskas ierīces un vismaz ASV izglītības un biznesa sektoros šie datori iet uz urrā. Šī gada pirmajos piecos mēnešos tur pārdoti jau 1.4 miljoni šādu datoru, kas ir 250% pieaugums salīdzinot ar pagājušo gadu.

    Kad es pirms kāda laika testēju vienu HP Chromebook, tad sapratu, ka tā ir gana interesanta ierīce, ko es labprāt lietotu arī mājās kā otro datoru par ko nav tehniskā ziņā jārūpējas, bet ko var jebkurā brīdī paķert kādam rakstu darbam vai jaunumu palasīšanai.

    07.10.2014 18:02

    Domāju vienkārši ka Android ir advancētāks, un strādā uz identiskiem dzelžiem kā Chromebook. Android ir pietiekami izaudzis ka varētu augt kā līdzvērtīga sistēma tam pašam Windows.

    Reklāma