Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijā tiks pastiprināti kontrolēti Google, Facebook un Twitter servisi

    Jaunākie raksti

    Krievijas medijs Izvestia.ru, atsaucoties uz Roskomnadzor priekšsēdētāja Maksima Ksenzova teikto, ziņo, ka dienests pieprasījis Krievijā reģistrēt savu darbību tādiem globāliem tehnoloģiju milžiem kā Google, Facebook un Twitter. Uzņēmumi īpaši steidzināti netiek, tomēr dienests norāda, ka agrāk vai vēlāk arī šiem uzņēmumiem būs pilnībā jāpakļaujas Krievijas likumdošanai. Ja tas netiks darīts, pakalpojumu sniedzēji tiks saukti pie administratīvās atbildības un var izpelnīties līdz 10 000 eiro lielus sodus. Ja prasības netiks izpildītas arī turpmāk, sods pāraugs pārkāpēju pilnīgā bloķēšanā Krievijas teritorijā.

    Lai varētu paveikt reģistrācijas procesu, uzņēmumiem, kas apstrādā Krievijas iedzīvotāju datus, datu centri jāizvieto Krievijā un jāuzglabā ne tikai lietotāju pašu radītā informācija, bet arī metadati par lietotāju darbībām servisos.

    Reklāma

    Maksims Ksenzovs norādīja, ka vairāki vietējie tīmekļa servisi (Mail.ru, Yandex un VKontakte) jau ir reģistrējušies kā informācijas izplatīšanas organizētāji. Reģistrāciju šobrīd veic arī IT resurss Habrahabr.ru.

    1. augustā Krievijā spēkā stājās likums, kas būtiski ietekmē blogeru darbību. Tiem blogeriem, kuru personālo blogu vai sociālo tīklu profilu ik dienas apmeklē vairāk par 3000 apmeklētājiem, būs varas iestādēm jānorāda savs uzvārds, iniciāļi un e-pasta adrese. Nokļūstot šajā nelāgajā sarakstā, blogeriem būs jāpakļaujas tādiem pašiem noteikumiem kā klasiskajiem masu medijiem, proti, jāpārbauda publicētās informācijas ticamība, jānorāda satura patērētāju vecuma ierobežojumi un īpaši uzmanīgiem jābūt rakstot par valsts pārvaldi, amatpersonām un vēlēšanu tēmām. Par pārkāpumiem ir paredzēti sodi: 300 – 1000 ASV dolāru apmērā privātpersonām un 10 000 ASV dolāru apmērā juridiskām personām (plus, tīmekļa vietnes slēgšana uz mēnesi).

    Saprotams, ka šāda likumdošana un prasības tīmekļa servisu autoriem raisa pārdomas par cenzūras un vārda brīvības ierobežošanas draudiem. Ja iepriekš Krievijas varas taustekņiem nebija viegli aizstiepties līdz svešās zemēs izvietotiem datu centriem, tad piespiežot servisus tos izvietot Krievijā, tiks panākta pilnīga to kontrole.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.09.2014 15:46

    – Ja iepriekš Krievijas varas taustekņiem nebija viegli aizstiepties līdz
    svešās zemēs izvietotiem datu centriem, tad piespiežot servisus tos
    izvietot Krievijā, tiks panākta pilnīga to kontrole.
    ==
    Vai arī servisu turētāji pateiks, ka Krievijā viņu pakalpojumi vairs netiek uzturēti.

    Reklāma