Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunos iPhone 6 viedtālruņus vajā problēmas

    Jaunākie raksti

    Jaunie Apple iPhone 6 un iPhone 6 Plus viedtālruņi pavisam nesen nonākuši pārdošanā (no vakardienas tos par milzu cenu var nopirkt arī Latvijā), izraisījuši milzu pircēju interesi, taču saskaras ar pirmajām problēmām. Patiesībā uz vienu lielu drošības problēmu Apple uzrāvās vēl pirms jauno produktu prezentācijas. Tas par to, ka iepriekšējā prezentācijā atļāvās par šo tēmu apcelt Google un tās izstrādāto Android platformu. Pie tam, baumo, ka par šo problēmu Apple zināja jau sen.

    iPhone 6 Plus var viegli salocīt

    Pieprasījums pēc iPhone 6 Plus ir tik liels, ka Apple nākas pagarināt šo ierīču piegādes saviem klientiem. Tomēr tā nav lielākā problēma, kas skar jauno ierīci. Aizvakar YouTube tika publicēts video, kurā tiek uzskatāmi parādīts, ka iPhone 6 Plus ir pārāk viegli saliecams un to var izdarīt pat telefonam esot kabatā. Šis video ir noskatīts jau gandrīz 23 miljonus reižu un arī šeit Latvijā var just, ka šī problēma ir iegājusies tautas folklorā. Par to tik tiešām cilvēki runā.

    Reklāma

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM]

    Iesākumā man šķita, ka problēma ir pārlieku uzpūsta, jo alumīnijs tomēr ir gana mīksts materiāls un nav jābrīnās, ka tas lokās, ja to speciāli loka. Tomēr papētot citus video, kuros attēlots kā līdzīgos apstākļos uzvedas citi telefoni, nācās secināt, ka iPhone 6 Plus tā tomēr ir problēma (veicot mazu izpēti, atklāju, ka šajā ziņā pieklibo arī Sony). Ražotājam būtu vairāk jārūpējas pie ierīču dizaina, lai tās būt ne tikai plānas un vieglas, bet arī kaut cik izturīgas. Ir taču vesels lērums dažādu testu un mehānismu, kas testē telefonu izturību pirms tie nonāk pārdošanā.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=IROcoJeVfSI]

    Īpaši tas ir svarīgi tādai kompānijai kā Apple, kas tik ļoti uzsver savu lielo uzsvaru uz dizainu un vissmalkākajām tehniskajām detaļām. Principā kāds šeit nav godam izdarījis savu darbu un pārdošanā ir laistas nenostrādātas ierīces. Pagaidām izskatās, ka “mazos” iPhone 6 šī locīšanas problēma tik ļoti neskar. Šo problēmu sāk komentēt arī Apple norādot, ka tikai 9 cilvēkiem ir konstatēta telefona saliekšanās problēma un normālos lietošanas apstākļos telefonam nav jāliecas. The Verge ir sagatavojis rakstu par to kā tiek testēti jaunie iPhone 6.

    “Our iPhones are designed, engineered and manufactured to be both beautiful and sturdy. iPhone 6 and iPhone 6 Plus feature a precision engineered unibody enclosure constructed from machining a custom grade of 6000 series anodized aluminum, which is tempered for extra strength. They also feature stainless steel and titanium inserts to reinforce high stress locations and use the strongest glass in the smartphone industry. We chose these high-quality materials and construction very carefully for their strength and durability. We also perform rigorous tests throughout the entire development cycle including 3-point bending, pressure point cycling, sit, torsion, and user studies. iPhone 6 and iPhone 6 Plus meet or exceed all of our high quality standards to endure everyday, real life use.

    With normal use a bend in iPhone is extremely rare and through our first six days of sale, a total of nine customers have contacted Apple with a bent iPhone 6 Plus. As with any Apple product, if you have questions please contact Apple.”

    Apple nākas atsaukt iOS 8.0.1 atjauninājumu

    Vēl nebijām paspējuši beigt sašutināties (vai uzjautrināties, atkarībā no tā kurā nometnē sevi ieskaitam), kā Apple sarūpēja nākamo iemeslu saraukt mūsu pieres. Savās prezentācijās Apple mīl runāt par to, ka uz Apple mobilajām ierīcēm ļoti ātri tiek izplatīti jaunākie programmatūras atjauninājumi (to apliecina arī trešo pušu ievākti dati). Principā tā ir ļoti svarīga nianse, jo tas ļauj ierīces ātri apveltīt ar jaunākajām iespējām un uzturēt to augstu drošības līmeni. Viss ir labi līdz brīdim, kad atjauninājums nerada jaunas problēmas. Tieši tas vakar notika ar Apple.

    Centienos salabot vairākas iOS 8 problēmas, Apple vakar izplatīja iOS 8.0.1 atjauninājumu, kas noteiktam skaitam lietotāju iPhone 6 un iPhone 6 Plus telefonus padarīja nelietojamus. Proti, telefoni vairs nespēja uztvert sakaru signālus un pārstāja darboties Touch ID pirkstu nospiedumu lasītājs, kas apgrūtināja telefonu atbloķēšanu. Auč! Apple atzina, ka tā tik tiešām ir problēma un atsauca šo atjauninājumu, solot to savest kārtībā dažu dienu laikā.

    Ja esi viens no laimīgajiem pirmajiem jauno iPhone 6 lietotājiem un tevi skārusi iOS 8.0.1 problēma, tad te ir risinājums kā salabot telefonu:

    • Pievieno telefonu pie datora un palaid iTunes
    • Izveido datorā telefona datu rezerves kopiju (Back up)
    • Lejupielādē failu, kas atbilst tavam telefona modelim (iPhone 6 vai iPhone 6 Plus)
    • Atjauno savu telefonu izmantojot lejupielādēto failu (Mac: nospied Option taustiņu uz tastatūras un iTunes programmā spied uz pogu Check for Update; Windows: nospied Shift taustiņu uz tastatūras un iTunes programmā spied uz pogu Check for Update)
    • Spied Update pogu, lai telefonam uzstādītu iOS 8.

    Programmatūras problēmas un to atjauninājumu atsaukumi nav nekas jauns un iepriekš nepieredzēts. Piemēram, Microsoft ar tiem ir problēmas regulāri. Tomēr Apple cenšas sludināt savu pārākumu iOS stabilitātes ziņā un tāpēc šādi gadījumi ir ļoti sāpīgs pliķis. Kur ir programmatūras testēšana, kam tik kritiskas problēmas būtu jāatklāj? Arī par šo problēmu būtu jāripo galvām, jo tas maina kopējo priekšstatu par Apple un tā produktiem. Īpaši svarīgi tas ir tāpēc, ka Apple pati traumē vienu no nedaudzajiem aspektiem, kuros tā ir pārāka par citu platformu konkurentiem.

    Sausais atlikums?

    Visām tehnoloģiju kompānijām ir savas gaišās un ne tik gaišās dienas un arī Apple nav nekāds izņēmums. Arvien vairāk iezīmējas tendence, ka jauna dizaina produktu pirmās partijas mēdz būt ar dažādām problēmām un tas pats attiecas arī uz programmatūru. Tā ir cena ko maksā tie, kas skrien līdzi pašiem svaigākajiem gadžetiem. Visprātīgākais būtu nogaidīt, kad būtiskākās blusas tiek izķertas, gūt iespēju pārdomāt vai tiešām konkrētā ierīce vispār ir vajadzīga. Īpaši tas ir svarīgi gadījumos, kad to cena sniedzas mākoņos. Esiet prātīgi!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xcxcxc
    25.09.2014 23:06

    iphone 4 – zūd zona, iphone 5 – krāsa krīt nost, iphone 6 – lokas. Kvalitāte??

    25.09.2014 23:13
    Reply to  xcxcxc

    Ar iPhone 5 krāsas problēmām tu domā to drupšanu ierīces stūrīšos? Atceros, ka par to bija mazliet cepiens, bet uzmetot aci uz aptuveni gadu lietoto iPhone 5s (kas pa lielam ir tas pats telefons) neredzu būtiskas problēmas ar korpusa krāsu.

    26.09.2014 10:02

    Manā skatījumā 5s ir mazlietiņ kvalitatīvāks par 5to. Kaut ko viņi mazliet pamainīja/uzlaboja. Tas tik tāds – mans vizuālais novērtējums.

    davfreim
    26.09.2014 05:50

    Bija iPhone 4, zona nezuda, tagad ir 5S, nedrūp nekāda krāsa. Tā telefonu saliekšana ir bulšits, ar tādu spēku neviens telefonu nelieks ikdienā to lietojot, ja tu sēdi uz viņa, tad tā ir tava problēma, bet man liekas, ka sēdēt uz telefona ir neērti un vienkārši stulbi.

    P.
    26.09.2014 18:01
    Reply to  davfreim

    Nu bet gadās taču nēsāt telefonu aizmugures kabatā. Vai Tev liekas, ka ir pienācis laiks atgriezties pie jostu maciņiem vai nēsāt telefonu žaketes iekškabatā sirds tuvumā?

    GundarsBarons
    26.09.2014 22:59
    Reply to  P.

    Manuprāt, nekas praktiskāks par askētisku jostas maciņu nav izdomāts. Vienmēr brīnos par tiem kas telefonu vienkārši iešļūcina kabatā.

    ope
    07.01.2015 12:26
    Reply to  GundarsBarons

    visiem gejiem patīk tie maki, mīļum.

    davfreim
    26.09.2014 05:58

    Quote:
    Our iPhones are designed, engineered and manufactured to be both beautiful and sturdy. iPhone 6 and iPhone 6 Plus feature a precision engineered unibody enclosure constructed from machining a custom grade of 6000 series anodized aluminum, which is tempered for extra strength. They also feature stainless steel and titanium inserts to reinforce high stress locations and use the strongest glass in the smartphone industry. We chose these high-quality materials and construction very carefully for their strength and durability. We also perform rigorous tests throughout the entire development cycle including 3-point bending, pressure point cycling, sit, torsion, and user studies. iPhone 6 and iPhone 6 Plus meet or exceed all of our high quality standards to endure everyday, real life use.

    With normal use a bend in iPhone is extremely rare and through our first six days of sale, a total of nine customers have contacted Apple with a bent iPhone 6 Plus. As with any Apple product, if you have questions please contact Apple.

    9 lietotāji no 10000000 sūdzējās par saliektu korpusu….

    P.
    26.09.2014 18:00
    Reply to  davfreim

    Nu pirmkārt tie ir tikai Apple dotie skaitļi. Otrkārt, nav vēl pārdotas tik daudzas ierīces – tās ir tikai aizceļojušas līdz dīleriem un pakalpojumu sniedzējiem. Šī problēma ir un būs. Apple raksta, ka mainīs tikai tās ierīces, kuras atzīs par labticīgi lietotām.

    kristaps
    26.09.2014 09:39

    Neviens jau baigi nehypotu par problemu ja sis kompanijas ierice maksatu ka vinai butu jamaksā! Nevis reali parastu viedtalruni pardod auto cenā… Ibio…. Uzspekulets lidz vemienam un pats skumjakais ir tas ka fanātiem vienalga un grabj un ker no veikalu plauktiem so produktu un tad krutojas jo ‘var atlauties’ … Good for you! Get a life!

    essart
    26.09.2014 10:30
    Reply to  kristaps

    Tu zini no kā veidojas cena? Pirms gudri runāt, tā kā vajadzētu painteresēties.

    Māris Matisons
    26.09.2014 14:00
    Reply to  essart

    Man kā parastam pircējam un lietotājam galīgi neinteresē no kā veidojas cena . Mans uzdevums ir salīdzināt cenas un piedāvājumus un šinī gadījumā arī dotā aparāta kvalitāte . Katrā ziņā aparātam 1000€ cenā tādām problēmām nevajadzētu būt. Un tādu telefonu droši vajadzētu nēsāt bikšu aizmugurējā kabatā un neparko neuztraukties kā to dara rietumos . LMT sola 700€.

    26.09.2014 10:33

    Par Sony Xperia Z1 – drīz būs gads un cik taisns bija, tik taisns arī ir, respektīvi, var izmantot kā līmeņrādi, ja pie rokas nav īstais. Ņemot vērā to, ka Z1 nav alumīnija monobloks, tikai rāmis, ko ietver stikls no abām pusēm, es brīnos, ka tajās bildēs viņiem nekas nav saplīsis/sasprēgājis. Z1 specifikācijā nav minēta stikla apstrādes tehnoloģija. (Internetā runā, ka varētu būt Dragontrail)

    Edža
    26.09.2014 12:24

    Youtubā ir arī video kur tiek salīdzināta šī liekšanās ar “lētās plastmasas” Note3…. Note neliecās…. un nelūza…. Te Tev nu bija smalkais aļumīnija korpuss…

    aiponists
    27.09.2014 02:12

    Latvijā jauno aifonu vēl īsti redzējuši nav, bet visi baigi gudri spriedelē par tā locīšanās problēmām. Varētu padomāt, ka 5tais nesalokās, ja tam uzsēžas…

    davfreim
    27.09.2014 19:18

    Rekur arī īsts BEND tests, kurā tiek apgāzts viss tas bullshit: http://bcove.me/xohpzxrt

    Naurelijs
    28.09.2014 18:43
    Naurelijs
    28.09.2014 18:44
    a
    07.01.2015 22:21

    Man vienam draugam salocijās kabatā Samsung galaxy s5, vienam lg l7 abi salocijās un pārlūza plates. So?

    Reklāma