Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izsludina Miracast ekrāna pārraides un spoguļošanas ierīci

    Jaunākie raksti

    Microsoft izsludinājis savu HDMI adapteri, kas paredzēts viedierīces satura spoguļošanai televizora ekrānā vai projektorā. Wireless Display Adapter būs Miracast tehnoloģijas ierīce, kas nez kāpēc ;) ir saderīga ar Android viedierīcēm.

    Iepriekš apskatītais Chromecast vizuāli un idejiski līdzinās Microsoft Wireless Display Adapter, bet Microsoft izmantotā Miracast tehnoloģija pamatīgi atšķiras. Lai atskaņotu YouTube saturu, Chromecast darbojas tikai kā pults – palaid klipiņu un kaut vai slēdz ārā viedtālruni. Pretēji tam, Miracast rādīs tikai to, ko rāda viedtālrunis. Ar Microsoft Wireless Display Adapter nav iespējams vienlaikus skatīties video TV ekrānā un pārbaudīt e-pastu viedtālrunī. Miracast attiecīgi arī vairāk tērē viedierīces akumulatoru.

    Reklāma

    Microsoft Wireless Display Adapter saņēmis neatvienojamu USB kabeli, kas varētu traucēt ērti to pievienot sienas kontaktam. Tāpat ne vienmēr televizoram USB ligzda atrodas tuvu HDMI ligzdai.

    Microsoft Wireless Display Adapter izmantot varēsi ar Android 4.2.1 vai jaunākas versijas operētājsistēmu. Šobrīd ierīci var iepriekšpasūtīt ASV un Kanādā, bet tai drīzumā būtu jānonāk arī Eiropā.

    https://www.youtube.com/watch?v=AaWRJtn7zFc

    microsoft_wirless_display_adapter
    Microsoft Wireless Display Adapter
    0922_miracast-730x410
    Microsoft Wireless Display Adapter
    other_wda_otherviews01
    Microsoft Wireless Display Adapter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rukicc
    24.09.2014 22:26

    Šis es domāju vairāk ir paredzēts, lai lietotāji pie projektoriem un lielizmēra ekrāniem varētu padot savu prezentāciju saturu ar bezvadu risinājumu palīdzību. Nav objektīvi runāt par baterijas patēriņu telefoniem, jo tas es domāju nav primāri paredzēts telefoniem. USB vads iekārtas barošanai ir ļoti praktisks risinājums manuprāt, jo nav jāaizņem kāda blakus esošā rozete, jāmeklē kāds sadalītājs, pie visiem ekrāniem no ārējām ierīcēm tāpat mudž no vadiem.
    Ja būtu iespēja patestēt uz galda neatteiktos no šī Microsoft izstrādājuma. Pats aktīvi pētu risinājumu Projektoru un lielo ekrānu slēgumiem ar bezvadu risinājumiem. Pagaidām labākais, kas ir redzēts un pamēģināts ir ScreenBeam Pro http://www.actiontec.com/303.html. Epson projektorā iebūvētais WiDi modulis nelikās tik ērti lietojams/konfigurējams.
    Gaidu kad parādīsies un atnāks līdz manīm screenBeam Pro Business edition.
    Lasīti ir dažādi šausmu stāsti, ka Video rasutoties un esot aiztures – dabā neesmu novērojis. Tiesa Blu-Ray saturs man nebija.
    Microsoft risinājumam nav norādīts vai tas strādā 2.4 GHz vai arī 2.4 GHz+5.2GHz – te var parādīties problēmas ja 2.4 GHz frekvence ir diezgan aizņemta.
    Vēl līdzīgi no plašāk izplatītajiem ir NetGear Push2TV un Belkin ScreenCast TV

    Artis Abols
    25.09.2014 12:23
    Reply to  Rukicc

    Varu no savas puses teikt, ka neesmu Miracast tehnoloģiju rokās turējis un lietojis, bet man tieši nepatīk tā tieša P2P ideja – uz TV sūta tikai to, kas redzams raidošās ierīces ekrānā.

    Chromecast šajā ziņā ir drusku feināks Youtube video atskaņošanai, jo neprasa visu laiku ieslēgtu raidošo ierīci (telefonu).

    Protams, tikko sāc kaut ko padot no PC, tā tam ir jābūt ieslēgtam, bet tāpat tas notiek caur vienu tabu (cilni), kuru var vienkārši neizmantot un neaiztikt. Ver jaunu cilni un kaut vai paralēli skaties citu video vai raksti dokumentu.

    Reklāma