Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry prezentē īpaši kantaino Passport viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Domāju, ka vairums piekritīs, ja teikšu, ka teju visi mūsdienās izlaistie viedtālruņi lielos vilcienos ir līdzīgi un pat garlaicīgi. Jā, mēdz atšķirties to korpusa uzbūvē izmantotie materiāli, krāsas vai kādi specifiski dizaina elementi. Tomēr tie visi pa gabalu no priekšpuses izskatās ļoti līdzīgi. Nebūtībā grimstošais kanādiešu telekomunikāciju uzņēmums BlackBerry ir izlaidis jaunu viedtālruni, kas sava dizaina dēļ ir drīzāk izņēmums nekā norma. Ne velti šo ierīci sauc par Passport, jo tā formas ziņā atgādina pasi. Tas ir viedtālrunis, kas ir kantaināks par citiem.

    bb-summary-of-passprot-specs

    Reklāma

    BlackBerry Passport ir aprīkots ar 4.5 collu 1440 x 1440 pikseļu izšķirtspējas (453 ppi) displeju, kam augstums un platums ir vienāds. Tātad, tas ir pilnībā kantains displejs. BlackBerry vēl pirms ierīces prezentācijas skaidroja kāda no šāda formāta ir jēga. Ierīce ir vairāk noderīga darbu veikšanai, piemēram, darbībām ar e-pastiem un dokumentiem. Darba rūķiem patiks arī tas, ka telefons ir aprīkots ar fizisku tastatūru, tātad drukāt būs ērtāk un ātrāk. Bez tam taustiņi kalpo kā skārienjutīga virsma ērtākām darbībām ar telefona izvēlnēm.

    Ierīci darbina 2.2 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800 procesors ar 3 GB operatīvo atmiņu. Telefonam ir 32 GB iebūvētā atmiņa, ko var papildināt ar microSD atmiņas kartēm un 13 megapikseļu aizmugurējā kamera. Sakaru ziņā pircējam tiek piedāvāti 802.11 a/c Wi-Fi bezvadu interneta, 4G (LTE) mobilā interneta un NFC savienojumi. BlackBerry Passport darbojas ar BlackBerry OS 10.3, kurā starp citiem uzlabojumiem ieviests digitālais asistents (konkurents Google Now, Apple Siri un Microsoft Cortana rīkiem). Telefonu pie dzīvības uztur 3450 mAh akumulators un BlackBerry sola, ka tas spēs nodrošināt līdz 30 stundu ilgu ierīces darbību. Operatoram nepiesaistīta BlackBerry Passport cena ir 599 ASV dolāri.

    Ierīces formfaktors ir gana interesants, lai būtu vēlme redzēt šo ierīci darbībā, tomēr personīgi mani atbaida latviešu rakstības neesamība BlackBerry OS un savā ziņā arī šai platformai pieejamo aplikāciju klāsts. Kādas ir jūsu domas par šo jauno ierīci?

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=IHc3TY5n8sI]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    24.09.2014 22:50

    Sanāca kontakts ar cilvēku, kas bikšu kabatā vai somā, vai kā, bet visu laiku līdzi nēsā mazo aipadu. Fočē dokumentus, epasti, ātri sameklē un paskatās kādu specifikāciju netā. Un tam pa vidu mocās ar kaut kādu jauno dumjnokiju. Lūk nodomāju, ka viņam vai nu vajag Note vai šito brīnumu. Nākošreiz satikšu, jāiesaka :) Bet man jau liekas ka Apple OSi izlutina un pēc tiem nepiekā cita īsti negribas ķerties.

    zzz
    25.09.2014 01:13
    Reply to  KKTK

    Atgriezos no ios pie Android un nevaru būt laimīgāks. Prasta, visos veidos ierobežota os.

    ProxyFromDeep
    25.09.2014 00:35

    Ceru , ka kādreiz man … Passports būs :)
    bez liekiem tekstiem – Blackberry vēl aizvien , vismaz manā , telefon-vērtību skalas augšpusē .
    iOsītei un Spaiņdroīdiņam katram protams ir daudz kas labs/labāks un “fifīgāks” bet , kad iet runa par zvaniem un saziņu … tad tikai Blackberry

    25.09.2014 07:23
    Reply to  ProxyFromDeep

    Heh, man pašam arī sirds velk pie BB ierīcēm un es arī uzskatu, ka tīri no meilu apstrādes tā ir fantastiska ierīce. Un to es saku kā cilvēks, kas ik dienas izcīnās ar daudziem desmitiem apstrādājamu meilu. Tomēr mani reāli attur tas, ka šajos telefonos nav latviešu valodas (rakstības) un visi man zināmie esošie risinājumi ir neērti un glumi. Es pat būtu gatavs pieciest to aplikāciju neesamību, taču rakstīt man latviski tomēr vajag.

    Q10
    25.09.2014 08:02

    Jau labu laiku var izmantot 99% visu Android aplikāciju, turklāt Passport nāk jau uzstādītu Amazon android aplikāciju “tirgu”. Ceru, ka beidzot 10.3 būs sakārtojoši “word substitution macro” fīču kā vecajiem BB – tad ar Latviešu rakstību arī vairs nevajadzētu būt problēmām, kuras diemžēl šobrīd pastāv. Galvenais – kas tomēr dikti pietrūka iepriekšējās BB10 paaudzes ierīcēs bija “trackpad” – prieks, ka BB atgriežas pie saknēm un uz Passport to ir interesentā veidā ieviesuši no jauna, bet drīz gadāmajā Classic Q20 modelī tas būs pieejams vecajā formā.

    25.09.2014 08:03
    Reply to  Q10

    Kā darbojas tā “word substitution macro” fīča?

    Q10
    25.09.2014 08:33

    Vecajos darbojās takā vajag, jaunajos vars nē. Tas bija tā, ka pie word substitution nodefinē savus saīsinājums un to paplašinājumus(pilnu tekstu), kurus uzrakstot telefons automātiski tos aizstāj ar pilno tekstu. Ja Tev pie rokas ir kāda BB iekārta, vari pamēģināt uzraksīt, piemēram, “mypin” vai “lt”, un tev teksts tiks automātiski aizstāts ar Tavas ierīcis BB PIN numuru vai otrā gadījumā parādīsies šī brīža laiks. Bet pats galvenais, ka to var izmantot arī šādi – ievadi piemēram saīsinājumu “aa” un atšifrē to kā “ā”, tad visos gadījumos, kad ievadīsi ” aa “, tev parādīsis ” ā ” – tas ir uz jaunajām ierīcēm. Vecajām ierīcēm strādāja macros-i, kas ļāva nevajadzīgās atstarpes pirms un pēc ” ā ” nodzēst, jeb tātad ievadot saīsinājumam ” aa ” atšifrējum “%bā%B”, “%b” nozīmē “backspace”, bet “%B” nozīmē “delete”, attiecīgi tika nodzēsta atstarpe pims un pēc garā “ā”. Jaunajiem diemžēl macrosi strādā tikai daļēji un konkrēti šie divi nestrādā. Piemēram, jaunajos BB10 ir definēts saīsinājums “br” un “rb”, kas automātiski šo tekstu aizstāj ar iekavām vaļā un iekavām ciet, pie word substitution var redzēt, ka viņi paši ir izmantojuši %b macrosu, bet tas nestrādā, jo iekava parādās ar pēc atstarpes. Varbūt izklausās sarežģīti, bet parādot to… Read more »

    25.09.2014 09:51
    Reply to  Q10

    Kaut ko tādu esmu dzirdējis, bet nevarētu teikt, ka tas ir baigi ērti. Tāds risinājums derēs tikai hardcore BB faniem.

    aigi
    25.09.2014 08:39

    Eh, es arī ar nostaļģiju atceros Bold 9900 laikus. Perfekts aparāts. Tiešām žēl, ka nav latviešu valodas, ja parādīsies Latvijā Passport, vajadzēs noteikti paturēt rokās, kaut vai uz 3 min. veikalā ;)

    Q10
    25.09.2014 08:46
    Reply to  aigi

    Ļoti labs, ja neskaita bateriju.

    aigi
    25.09.2014 08:50

    Šo gan vajadzētu notestēt Kristapam vai Artim… izskatās reāli interesants aparāts.

    25.09.2014 09:53
    Reply to  aigi

    Es skeptiski raugos uz šī telefona potenciālu pieejamību un pieprasījumu Latvijā. Tātad, šai ierīcei nebūs augsta prioritāte uz apskatu, bet vismaz pašam apskatīt un iepazīties ar ierīci ir interese.

    Kristaps Lācis
    25.09.2014 14:01

    Varbūt derētu apskatīt aparātu, kas ir savādāks un oriģināls. Savādāk gairalicīgi paliek. Flagmaņu apskatus lasīt vairs negribas un lēto telefonu apskati no Arta puses ir tikai izkalaidei lasāmi.

    Tehnoloģiju portāls taču, nevis – neviens negrib, tapēc mēs ignorēsim!

    25.09.2014 16:57

    Garlaicīgi vai ne garlaicīgi, bet resursi ir ierobežoti un vismaz pagaidām es izvēlos rakstīt par tiem produktiem un pakalpojumiem, kas, pirmkārt, tiks oficiāli izplatīti Latvijā, un, otrkārt, šeit ir kaut cik ērti lietojami. Kad būsim izgrebuši šādu aktuālo un pieejamo ierīču kalnu, tad, protams, lūkosimies pēc interesantiem eksemplāriem. Es nesaku nē šim apskatam, taču vēlos norādīt uz to, ka tas var nebūt tik strauji kā jums vai man pašam gribētos.

    Kristaps Lācis
    25.09.2014 17:02

    Es saprotu par resursiem, bet jūs ar apskatiem regulējat tirgu. Es savu ar izvēlējos ņemot vērā Tavu apskatu(G2).
    “Domāju, ka vairums piekritīs, ja teikšu, ka teju visi mūsdienās
    izlaistie viedtālruņi lielos vilcienos ir līdzīgi un pat garlaicīgi.”

    25.09.2014 10:37

    Es uzreiz skatos no sportam derīguma viedokļa. Jā, Blackberry atbalsta veselu rindu sporta aplikāciju, bet ja man ar šitādu kluci jāskrien… hohohō :-)

    T.i. aktīvam cilvēkam, nopērkot šādu, vēl nāksies piepirkt arī kaut kādu sporta aproci (a la Garmin Vivofit vai Withings Pulse O₂), kamēr ar mazāku aparātu var iztikt arī bez papildrīkiem.

    vilnis salenieks
    25.09.2014 10:42

    nākamais telefons pilnīgi noteikti būs qwerty podziņtelefons, touchrakstīšana uz visiem laikiem ir iedzinusi riebumu pret tekstu drukāšanu telefonā :D passport salīdzinājumā ar Q20 izskatās daudzsološi, jo ir gana liels ekrāns, bet jautājums, kā 9×13 cm platu verķi var ieštopēt kabatā O_O

    Olegs Falevics
    25.09.2014 12:20

    šonedēļ, intereses mākts, nopirku BB Z30. WP8.1 bija apnicis. Paigaidām esmu ļoti apmierināts. Darbs ar epastiem ekselents. HUB ir lieliska “fīča” bet nu, kā jau te minēja, pietrūkst LV tastatūras. Epastiem vienalga, jo rakstu vai nu ENG vai RUS valodā, bet SMS un soc. tīkliem tomēr gribas normālā LV valodā rakstīt. BB 10 vide jau piedāvā lieliskas kvalitātes applikācijas, bet, kuras nav, tās viegli uzstādīju no Yandex Market vai 1Mobile Android. Passport būtu interesanti pataustīt.

    25.09.2014 13:15

    Mani kaitina tie BB maksas servisi. Bite ar BB vairs aktīvi nekrāmējas, diez vai šis aparāts pie mums atceļos.

    ProxyFromDeep
    25.09.2014 21:21
    Reply to  Artis Abols

    BB maksas servisi – BIS ( Blackberry internet service ) un BES ( blackberry enterprise service ) manuprāt palika “vēsturē” kopš BB os10 parādīšanās – jebšu tautas valodā – lai pilnvērtīgi lietotu internātus telefonā nekas papildus ( izņemot trafiku , protams ) nav jāmaksā .

    bez tam arī līdz os10 bija “caurumi” kas ļāva lietot internetus bez BIS/BES . tiesa ja interneti ir nepieciešami aplikācijām tad ar šo “caurumu” ir par īsu – daži appi strādā , lielākā daļa – nē .

    p.s. iekš mūszemītes Bite nav vienīgais operators kurš atbalsta BIS/BES ;)

    Reklāma