Web Analytics
More
    Reklāma

    No šodienas Kalifornijā satiksmē drīkst piedalīties autonomie auto

    Jaunākie raksti

    Ja gadās būt Kalifornijā, iesaku uzmanīties uz koplietošanas ceļiem, jo tagad satiksmē pavisam oficiāli var piedalīties autonomie auto. Šie auto ir paši spējīgi piedalīties ceļu satiksmē un vadītāja līdzdalība nav nepieciešama. Pieteikšanās uz atļaujām piedalīties satiksmē tika atvērta šī gada maijā un līdz šim pieteikušās tādas kompānijas kā Volkswagen grupa (tā ietver Volkswagen un Audi automobiļus), Mercedes Benz un Google, kas maija beigās publicēja pašu uzbūvēto autonomo auto. Atbildīgā iestāde vēsta, ka uz atļaujām ir pieteikušies vēl arī citi lieli auto ražotāji. Kopumā atļaujas izsniegtas 29 automobiļiem. Tas gan ir ļoti mazs skaits auto, jo šobrīd šajā štatā ir reģistrēti jau 32 miljoni automobiļu.

    Auto ražotājiem, kas vēlas uz koplietošanas ceļiem testēt savus autonomos auto, nepieciešams aizpildīt īpašu pieteikumu, apmācīt testētājus un iemaksāt 5 miljonu ASV dolāru drošības naudu. Testu laikā automobilī ir jāatrodas ne tikai speciāli apmācītam vadītājam, bet arī Kalifornijas Motorizēto transporta līdzekļu departamenta (California Department of Motor Vehicles) pārstāvim. Testu atļauja ir jāatjauno reizi gadā.

    Reklāma

    Par spīti diezgan stingrajiem atļaujas iegūšanas noteikumiem auto ražotāji vēlas izstrādāt un testēt autonomos auto, jo analītiķi paredz, ka līdz 2025. gadam robotizēto automobiļu tirgus izaugs līdz 11.8 miljoniem vienību.

    ASV nav vienīgā valsts, kas attīsta autonomo automobiļu industriju, jo arī Lielbritānijā tiek runāts par likumdošanas maiņu, kas uz koplietošanas ceļiem pieļautu šādu auto atrašanos. Pie tehnoloģiju attīstīšanas aktīvi strādā arī izglītības iestādes, piemēram, Mičiganas universitāte veido speciālu pilsētu, kurā var droši izmēģināt autonomo automobiļu tehnoloģijas. Ir gan jāsaprot, ka šīs tehnoloģijas vēl ir savas attīstības pašos pirmsākumos, un, piemēram, Federālais izmeklēšanas birojs ir izteicis bažas, ka šādi auto var tikt izmantoti kā ieroči.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma