Web Analytics
More
    Reklāma

    Milzīgs pieprasījums pēc iPhone 6, pirmajā diennaktī pasūtīti 4 miljoni telefoni

    Jaunākie raksti

    Pirms nedēļas Apple prezentēja jaunos iPhone 6 viedtālruņus, Apple Watch viedpulksteni, Apple Pay maksājumu sistēmu un dažas dienas vēlāk nepacietīgākie pircēji varēja veikt iPhone 6 iepriekšpasūtīšanu. Šonedēļ, 19. septembrī jaunie viedtālruņi nonāks veikalu plauktos ASV, Austrālijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Honkongā, Japānā, Puertoriko, Singapūrā un Apvienotajā Karalistē. 26. septembrī jaunais telefons nonāks pārdošanā vēl 20 valstīs (Austrijā, Beļģijā, Dānijā, Somijā, Īrijā, Menas Salā, Itālijā, Lihtenšteinā, Luksemburgā, Nīderlandē, Jaunzēlandē, Norvēģijā, Portugālē, Katarā, Krievijā, Saūda Arābijā, Spānijā, Zviedrijā, Šveicē, Taivānā, Turcijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

    Šodien Apple izplatīja paziņojumu, kurā norāda, ka pirmās diennakts laikā kopš pārdošanas uzsākšanas, ir pārdoti jau 4 miljoni iPhone 6 viedtālruņu. Pieprasījums ir bijis tik liels, ka uz brīdi tika traucēta Apple tiešsaistes veikala darbība. Salīdzinājumam, tas ir divas reizes lielāks apjoms nekā iPhone 5, kas pirmajā diennaktī tika pasūtīts 2.2 miljonos eksemplāru (pirmajā nedēļas nogalē tika nopirkti 5 miljoni iPhone 5). Apple nav publiski paudis informāciju par pagājušā gada iPhone 5c/5s pirmās dienas pārdošanas apjomiem, taču dažādi analītiķi spriež, ka pirmās nedēļas nogales laikā tika pārdoti 9 miljoni šo viedtālruņu.

    Reklāma

    Lai gūtu labāku skaidrību par to kā šādi pasūtīšanas apjomi salīdzināmi ar citiem Apple produktiem vai citu ražotāju konkurentiem, iesaku apskatīt uzskatāmo tehnoloģiju jomas analītiķa Horace Dediu veidoto tabulu.

    BxlYi5LIUAEt6l5

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hujlo
    15.09.2014 20:10

    Mums lielus telefonus nevajag, tie ir neērti.

    wtf
    15.09.2014 20:33

    Beeeee-e-e

    Rūdolfs Rancāns
    15.09.2014 22:17

    Tā tabula gan tāda dīvaina. Loģiskāk būtu, ja “days measured” visiem būtu vienāds.

    16.09.2014 06:54

    Tad nebūtu redzami daži citi produkti vispār.

    16.09.2014 02:17

    Ticība viņiem tāda… :D

    davfreim
    16.09.2014 03:15

    Nu tie kas pēr šitos lielos ir tie andoīd bļāvēji, ko tagad bļaus, iepriekš vienīgais arguments tiem andoīdbļāvējiem bija izmērs pa mazu, tagad gan jau ka bļaus ka cena par augstu un vēl kaut ko izdomās :D

    Reklāma