Web Analytics
More
    Reklāma

    Tele2: Latvijā planšetdatoru lietotāju skaits sasniedzis 200 000

    Jaunākie raksti

    Pēc mobilo sakaru operatora “Tele2” aplēsēm Latvijā planšetdatoru lietotāju skaits ir sasniedzis 200 000 jeb 10% no iedzīvotāju skaita*. “Tele2” veiksmīgi strādā arī Igaunijā un Lietuvā, un saskaņā ar uzņēmuma pārdošanas rezultātiem un tirgus tendencēm “Tele2” aplēses ir, ka šajās valstīs planšetdatoru lietotāju skaits ir līdzīgs Latvijai – arī ap 200 000.

    “Lai arī planšetdatora lietotāju skaits visās Baltijas valstīs ir līdzīgs, Igaunijā tas ir augstākais attiecībā pret iedzīvotāju skaitu, esot 16% apmērā. Lietuvā planšetdatorus lieto ap 8% iedzīvotāji. Visticamāk arī turpmāk planšetdatori būs straujāk augošais datoru segments, vienlaikus gan jāatzīmē, ka Baltijas valstīs lietotāju skaits tik strauji kā iepriekšējos gados vairāk nepieaugs. Pārdoto vienību skaits turpinās palielināties, bet liela daļa pircēju būs jau esošie planšetdatoru lietotāji, kuri iegādāsies jaunāku modeli,” skaidro “Tele2” komercdirektors Jānis Spoģis.

    “Baltijas valstu tirgū ir ienākuši krietni lētāku zīmolu planšetdatori, kas nozīmē, ka lielākam skaitam iedzīvotāju tie ir kļuvuši pieejamāki. Esam novērojuši tendenci, ka vecāki arvien biežāk izvēlas bērnam iegādāties planšetdatoru ierastā piezīmjdatora vai galda datora vietā, kā arī vecāka gada gājuma cilvēki dod priekšroku planšetdatoram, kuru ir vieglāk apgūt, pateicoties skārienjutīgajam ekrānam,” piebilst J.Spoģis.

    “Planšetdatoru galvenā priekšrocība ir mobilitāte, un mēs rūpējamies, lai klientiem attiecīgi nodrošinātu plašu ātrgaitas mobilā interneta tīklu. Esam uzbūvējuši Baltijā modernāko sakaru tīklu un nozares regulators SPRK ir atzinis, ka “Tele2” jau ir plašākais ātra interneta pārklājums Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē. Mēs turam klientiem doto solījumu un turpinam 4G tīkla paplašināšanas projektu, lai 2015. gadā nodrošinātu to jau 90% valsts iedzīvotāju,” saka J.Spoģis.

    Tele2 klientu apkalpošanas centros pašlaik pirktākie planšetdatoru modeļi ir: Samsung Galaxy Tab S, Prestigio MultiPad 4 Ultra un Samsung Galaxy Tab 4. Populārāko planšetdatoru TOP5 Tele2 tīklā ir: Samsung Galaxy Tab 2 10.1, Apple iPad 2, Apple iPad 3, Samsung Galaxy Note 10.1 un Samsung Galaxy Tab 2 7.0.

    * Pēc aktīvo balss pakalpojuma klientu skaita. Pētījuma aģentūras “Research Cube” pētījums, kas veikts 2014. gada jūlijā, aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma