Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentē Galaxy Note 4 milztelefonu un Galaxy Note Edge viedtālruni ar stūrī ieliektu displeju

    Jaunākie raksti

    Samsung šodien iesāka IFA 2014 tehnoloģiju nedēļu ar savu jauno produktu oficiālo prezentāciju. Jau iepriekš gana aktīvi tika baumots par Samsung Galaxy Note 4 milztelefonu, tomēr savā ziņā Samsung spēja pārsteigt un noprezentēja vairākas ierīces, ko iepriekš cilvēki negaidīja. Šodien Samsung prezentēja Samsung Galaxy Note 4, interesanto Samsung Galaxy Note Edge viedtālruni ar stūrī ieliektu displeju un Samsung Gear VR ar viedtālruni darbināmās virtuālās realitātes brilles. Jaunumi patiešām iespaidīgi un laiks iztirzāt tos smalkāk.

    Kursors.lv jau rīt dodas uz IFA 2014 izstādi, lai iepazītos ar jaunajām ierīcēm. Ar saviem novērojumiem, iespaidiem un fotogrāfijām padalīsimies Kursors.lv rakstos un galerijās.

    Reklāma

    Samsung Galaxy Note 4

    Samsung Galaxy Note 4
    Samsung Galaxy Note 4

    Samsung Galaxy Note 4 turpina iet savu priekšgājēju aizsākto ceļu un ierīcē ar milzīgu displeju mēģina apvienot pašas svaigākās tehnoloģijas un irbuļa sniegtās papildus iespējas. Šī gada Galaxy Note 4 ir aprīkots ar 5.7 collu Super AMOLED displeju, kas ir tādā pašā izmērā kā pagājušā gada Galaxy Note 3, taču ar būtiski uzlabotu 2560 x 1440 pikseļu izšķirtspēju (515 ppi). Tāda pati izšķirtspēja ir arī LG G3 flagmanim un pieredze liecina, ka tā var radīt problēmas ar aplikāciju saderību. Galaxy Note 4 ir aprīkots ar 2.7 GHz Qualcomm Snapdragon 805 čipkopu un 3 GB operatīvo atmiņu. Iebūvētās atmiņas apjoms ir 32 GB, taču to var palielināt ar microSD atmiņas kartēm (līdz 64 GB). Aizmugurējā kamera “paaugusies” līdz 16 megapikseļiem un ieguvusi optiskās attēlu stabilizācijas funkciju. Telefona priekšpusē nu gozējas 3.7 megapikseļu kamera. Jaunajam telefonam ir tikai mazliet lielāka 3220 mAh baterija, tomēr jaunāka čipkopa un programmatūra ļaus ierīci izmantot ilgāk. Salīdzinot ar priekšgājēju jaunais telefons ir kļuvis arī mazliet lielāks un smagāks.

    Telefona aizmuguri joprojām sedz plastmasas vāciņš, kas atgādina ādu, taču, šķiet, zuduši “viltotie” šuvuma efekti. Galaxy Note 4 sānu malas ir veidotas no metāla, kas telefonu noteikti padarīs stingrāku un raisīs premium ierīces sajūtu. Prieks, ka beidzot Samsung ir uzsācis metāla elementu izmantošanu savu viedtālruņu korpusos. Drīzumā Latvijā pārdošanā nonāks vēl viens Samsung viedtālrunis ar metāla rāmi – Samsung Galaxy Alpha.

    Galaxy Note 4 aprīkojumā esošais S Pen irbulis ir pilnveidots, lai kalpotu kā galvenais un ērtākais instruments ikdienas uzdevumu veikšanai. Uzlabotais S Pen irbulis vēl vairāk līdzinās klasiskam rakstāmrīkam un dāvā dabiskākus otas efektus, kas atgādina rakstīšanu uz papīra ar kaligrāfisko tintes pildspalvu. S Pen irbulis piedāvā vieglāk lietojamu Air Command funkciju, kas sniedz piekļuvi Action Memo, Sreen Write, Image Clip un Smart Select instrumentiem satura radīšanai un piefiksēšanai ikdienā. Jaunā Smart Select funkcija ļauj apkopot saturu no dažādiem avotiem un pēc tam nodrošina ērtu uzkrātā satura koplietošanu. Galaxy Note 4 viedtālrunis sniedz arī dažādas piezīmju veikšanas metodes, kas integrētas Samsung S Note aplikācijā. Papildus teksta ievadei ar tastatūru vai rakstāmrīku novatoriskā Snap Note funkcija ļauj lietotājiem uzņemt uz tāfeles veikto pierakstu fotogrāfiju un tad šo informāciju ātri un vienkārši pārvērst S Note piezīmē. Lai ātri piefiksētu papildus idejas un komentārus, lietotāji pie šīs piezīmes var pievienot Voice Memo balss ieraksta piezīmi.

    Citas noderīgas Samsung Galaxy Note 4 iespējas:

    • Fast Charging funkcija un Ultra Power Saving Mode režīms ļauj ātrāk uzlādēt Galaxy Note 4 ierīci un rūpējas, lai viedtālrunis neizlādējas brīdī, kad tas visvairāk nepieciešams.
    • Galaxy Note 4 ir aprīkots ar vairākiem mikrofoniem un uzlabotiem skaļruņiem, lai nodrošinātu efektīvāku trokšņu novēršanu un augstāku sarunas kvalitāti skaļā vidē.
    • Iebūvētais diktofons piedāvā iespēju ierakstīt līdz pat astoņu cilvēku sarunām sapulces laikā ar iespēju pēc tam izlases kārtā atsevišķi atskaņot katra sapulces dalībnieka teikto.
    • Galaxy Note 4 piedāvā arī uzlabotu pirkstu nospieduma skenēšanas tehnoloģiju, kas palīdz aizsargāt personīgos datus, kā arī pasaulē pirmo UV starojuma sensoru mobilajā ierīcē.

    Galaxy Note 4 viedtālrunis būs pieejams „Charcoal Black”, „Frost White”, „Bronze Gold” un „Blossom Pink” krāsu toņos. Baltijā tirdzniecībā ierīces baltā, melnā un zelta dizaina krāsās nonāks šī gada oktobrī, to mazumtirdzniecības cena būs aptuveni 750 eiro.

    Samsung Galaxy Note Edge

    Samsung Galaxy Note Edge
    Samsung Galaxy Note Edge

    OK, šis ir interesanti! Samsung prezentēja arī Galaxy Note Edge viedtālruni un tā nosaukums ir jāuztver burtiski. Galaxy Edge tehniski ir diezgan līdzīgs Galaxy Note 4, taču tam viens ekrāna sāns ir noapaļots tā, ka to var labi apskatīt no sāna. Patiesībā šis 160 pikseļus platais displeja apgabals darbojas autonomi un spēj attēlot saturu neatkarīgo no visa pārējā ekrāna. Šajā displeja joslā aplikācijas var attēlot paziņojumus un lietotājs šo displeju redz arī ar aizvērtu vāciņu. Tehniski Galaxy Note Edge ir ļoti līdzīgs Galaxy Note 4 un jūtamākās atšķirības ir 64 GB atmiņas modelis un mazliet mazāka 3000 mAh baterija.

    Jāsaka, ka tas ir ļoti brašs gājiens no Samsung puses, jo tā pavisam noteikti ir nākotne, ko tehnoloģiju ražotājs mums piedāvā jau šodien. Protams, laiks un aplikāciju izstrādātāji parādīs ko var iesākt ar šādu interesantu formfaktoru. Šī ir viena no ierīcēm, ko pavisam noteikti gribēšu pats savām acīm redzēt IFA 2014 izstādē jau parīt.

    Samsung nav atklājis kad un kuros tirgos Galaxy Note Edge būs nopērkams un cik tas maksās.

    Samsung Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge un Galaxy Note 3 salīdzinājums

    Esmu izveidojis tehnisko specifikāciju apkopojošo tabulu, lai abas jaunās ierīces varētu labāk salīdzināt savā starpā un ar iepriekšējās paaudzes Galaxy Note 3 viedtālruni. Kā redzam, tehniskas izmaiņas ir, tomēr tās nav elpu aizraujošas. Jāgaida kad jaunais viedtālrunis nonāks pārdošanā, tad Galaxy Note 3 noteikti piedzīvos ļoti patīkamu cenu samazinājumu.

    Samsung Galaxy Note Edge Samsung Galaxy Note 4 Samsung Galaxy Note 3
    Čipkopa, RAM 2.7 GHz Snapdragon 805, 3 GB 2.7 GHz Snapdragon 805, 3 GB 2.3 GHz Snapdragon 800, 3 GB
    Atmiņa 32/64GB + microSD 32GB + microSD 16/32/64 GB + microSD
    Displejs 5.6” 1440p+160 Super AMOLED 5.7” 1440p Super AMOLED 5.7″ 1080p Super AMOLED
    Tīkla iespējas 2G / 3G / 4G LTE 2G / 3G / 4G LTE 2G / 3G / 4G LTE
    Izmēri un svars 151.3 x 82.4 x 8.3mm, 174 g 153.5 x 78.6 x 8.5 mm, 176 g 151.2 x 79.2 x 8.3 mm, 168 g
    Kamera 16MP aizmugurējā ar OIS, 1/2.6″ CMOS izmērs (Sony IMX240), F/2.0, 3.7MP FFC ar F/1.9 atvērumu 16MP aizmugurējā ar OIS, 1/2.6″ CMOS izmērs (Sony IMX240), F/2.0, 3.7MP FFC ar F/1.9 atvērumu 13MP aizmugurējā
    Akumulators 3000 mAh, 3.85V, 11.55 Whr 3220 mAh, 3.85V, 12.397 Whr 3200 mAh
    Operētājsistēma Android 4.4.4 ar TouchWiz UX Android 4.4.4 ar TouchWiz UX Android (atjaunojama līdz 4.4.2) ar TouchWiz UX
    Savienojumi 802.11a/b/g/n/ac + BT 4.1, USB2.0, GPS/GNSS, MHL, DLNA, NFC 802.11a/b/g/n/ac + BT 4.1, USB2.0, GPS/GNSS, MHL, DLNA, NFC 802.11a/b/g/n/ac + BT 4.0, USB2.0, GPS/GNSS, MHL, DLNA, NFC
    SIM kartes izmērs MicroSIM MicroSIM MicroSIM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dzintars Rudzitis
    03.09.2014 22:53

    Edge izskatās interesanti, taču tagad lielāka iespēja sasist ekrānu. :)

    Andris_Photo
    03.09.2014 23:06

    to Samsung Galaxy Note Edge jau viņi labu laiku atpakaļ kā prototipu reklamēja, ja nemaldos gadu vismaz. Tad bija dom par flex lcd kaut kāda tur.
    https://www.youtube.com/watch?v=ciI5RkJLhhA

    Kristaps Lācis
    04.09.2014 09:26

    Mala vai stūris – kāda atšķirība..

    freeze
    04.09.2014 14:31

    note 4 izskatās ļoti ok ,bet būtu piestrādājuši arī pie iekšējā-ui izskata nevis tikai ārējā!

    Reklāma