Web Analytics
More
    Reklāma

    Tims Kuks apgalvo, ka iPad tirdzniecības apjomi drīzumā atjaunosies

    Jaunākie raksti

    Apple finanšu ziņojums jūlijā atklāja neparedzēti zemus iPad pārdošanas apjomus. iPad kārtējo reizi piedzīvoja kritumu, kas investoros raisa daudzus jautājumus par to, vai arī citi Apple produkti nesekos iPad pēdās. Tiek norādīts, ka iPad tirdzniecības apjomi krituši par 16 procentiem gada laikā un tas ir ļoti liels samazinājums.

    Pagaidām neviens nav piedāvājis saprātīgu skaidrojumu. Tirgus eksperti lēš, ka lēti Android planšetdatori varētu pabojāt iPad pārdošanu, tomēr tiek vainoti arī vecie, labie iPad. Tie esot tik labi, ka neviens nevēlas pirkt jauno iPad Air. Pēc šāda paziņojuma es savu iPad vairs neatjauninātu ar svaigākiem operētājsistēmas laidieniem. Bieži dzirdēts, ka tie samaitā ierīces darbības plūdenumu. Dažreiz arī it kā speciāli, lai veicinātu jauno modeļu iegādi.

    Tims Kuks pārdošanas apjomu kritumu sauc par “speed bump”, jeb gulošo policistu, kas piebremzē pārdošanas apjomus pirms tie atkal sāk kāpt. Kuks šādu tirgus uzvedību esot novērojis visiem produktiem.

    Iespējams, ka pircēji izvēlējušies nogaidīt un izlaist tieši šobrīd aktuālo modeļu laidienu, lai atkal ķertos klāt šajā rudenī gaidāmajam iPad Air un iPad mini modeļu atjauninājumam.

    Tiek baumots, ka Apple varētu nākotnē piedāvāt arī 12.9 collu iPad, bet tas pie pircējiem nonāks ne ātrāk kā pēc gada.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    28.08.2014 16:14

    Šeit es varētu piekrist, jo man pašam radu vidū ir iPad3, kas vēl lieliski darbbojas un nejūt cilvēki vajadzību pēc jauna, ne bremzē, ne bača mirst, viss iet kā vajag. Sīkajam ir pat 1st gen iPad, kurš priekš sēdēšanas youtube un internetā vēl ir lietojams un pat bača tur!

    Pašam arī ir iPad mini, kaut kad jau mainīšu drīz, bet pagaidām vēl gadu iztikšu, nejūtu vajadzību, gribētu jau labāku, bet varu vēl mierīgi iztikt, drošvien šogad vēl pacietīšos.

    29.08.2014 09:09

    Tā arī ir, ka pircēji īpaši neskrien mainīt esošos. Kaut kā sasteidza viņi ar jaunu modeļu izlaišanu. Pēdējie trīs izskrēja kā no ložmetēja. iPad3 nav ne vainas un vēl gadus 3 tas būs pilnīgi OK.

    Tāpat iPhone 4S vēl arvien ir gana labs. Apple varēja nošpikot ideju no Samsung un izlaist iPhone 4S+, kas būtu vecais 4S ar jaunāku procesoru, ne mazāk kā 16GB atmiņu, nedaudz labāku ekrānu un uzlabotu priekšas kameru. Par saprātīgu cenu tāds aizietu uz urrā, jo pašreiz redzamā informācija par iPhone 6 liecina, ka abas modifikācijas būs milzīgi kluči un cena visdrīzāk būs necilvēcīga. Itkā ekonomiskais iPhone 5C, manuprāt, bija (un vēl arvien ir) lielākā izgāšanās Apple vēsturē, bet tāds uzlabotais 4S to var labot.

    29.08.2014 09:10
    Reply to  Ivars Krafts

    Apple iPhone 5c nav un nekad nav bijis “ekonomiskais” iPhone.

    Reklāma