Web Analytics
More
    Reklāma

    Ledus kaste, kas Kickstarter vietnē savākusi jau 11 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen mūsu pašu AirDog lidaparāta veidotāji finansējuma vākšanas vietnē Kickstarter savāca vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru produkta ražošanai. Cik man zināms, tas ir pagaidām veiksmīgākais latviešu projekts, kas ir ieguvis finansējumu šādā veidā. Lūdzu, palabojiet, ja es kļūdos.

    Tomēr viens miljons ASV dolāru ir nieks salīdzinot ar nu jau 11 miljoniem dolāru, ko ar vairāk nekā 50 tūkstošu cilvēku līdzdalību ir savācis projekts COOLEST. Kas tas ir? Patiesībā tā ir “vienkārša” ledus kaste, kuru var paķert līdzi uz pludmali, lai mūsu limonādes ilgāk saglabātos atsvaidzinoši vēsas. Pag, 11 miljoni par ledus kasti? OK, daži papildus uzlabojumi tur gan ir nākuši klāt.

    Reklāma

    Projekta autors to sauc par 21 gadsimta ledus kasti, jo tā ir aprīkota ar vairākām noderīgām funkcijām. Ledus kastē ir iebūvēti skaļruņi, ko ar Bluetooth bezvadu savienojumu var savienot ar telefonu. Jēj, varēsim pludmalē trokšņot uz nebēdu. Kastē ir iestrādāts arī USB lādētājs mūsu mūžīgi mirstošajiem gadžetiem un tāpat kastei ir arī LED vāka apgaismojums un…. blenderis. Jā, izņemam no kastes savu limonādes pudelīti, ielejam glāzē un klāt pieblenderējam ledu. Vai nav ģeniāls izgudrojums? Cena? Šobrīd to var mēģināt par 185 dolāriem.

    Un viss, ko projekta autors gribēja, bija nieka 50 tūkstoši dolāru, lai kastes varētu nosūtīt ražošanai. Interesanti, ka COOLEST pie panākumiem tika tikai ar otro šāvienu, jo izrādās, ka novembrī vēl neviens neinteresējas par ledus kastēm (loģiski, jo ledus jau ir laukā). The Verge raksta par izmaiņām, ko projekta autors veica, lai uzlabotu projektu un pretendētu uz tā veiksmīgu finansēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mareks Matisons
    28.08.2014 18:35

    Detalizēta abu projektu analīze arī šeit:

    http://growthaddict.com/coolest-kickstarter-campaign-analysis/

    davfreim
    29.08.2014 00:16

    Bet shipping ir tikai US, kā daudzām lietām Kickstarter, vai arī shipping ir puscena no preces vērtības.

    Reklāma