Web Analytics
More
    Reklāma

    Android One uzstādīšanai sagatavoti jau vairāki viedtālruņi

    Jaunākie raksti

    Android One ir Google projekts, kas paredz Android pilnvērtīgu izmantošanu arī pavisam lētās viedierīcēs. Pirmie ražotāji Micromax, Karbonn un Spice jau ir gatavi septembrī izlaist viedtālruņus, kas speciāli paredzēti Android One. To cenas tiek plānotas aptuveni 100 dolāri un katrs ražotājs esot sagatavojis vismaz vienu modeli.

    Google plāno veidot arī savu Android One modeli, ja vien iepriekšminēto ražotāju viedtālruņi tiks uzņemti ar lielu atsaucību. Android One sākumā būs pieejams Indijā, kā arī tiek gaidīts, ka to kā jauninājumu saņems Moto E.

    Reklāma

    Android One pirmais viedtālrunis varētu parādīties tirdzniecībā jau nākamnedēļ, bet tas iesākumā saņems Android 4.4.4 Kitkat, to kaut kad oktobrī jauninās uz Android One.

    Viedtālruņu aptuvenā specifikācija būs 1700 mAh akumulators, divas SIM kartes, microSD, 5 megapikseļu kamera, četru kodolu procesors, 1 GB RAM un 4.3 līdz 4.5 collu ekrāns. Android One plāno pārņemt tirgus, kur šobrīd aktuāli ir Windows Phone lētie Lumia modeļi.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    26.08.2014 16:04

    Android, kas darbojas(ciešami) uz štruntīgāka telefona, ir laba doma..Es īsti neizprotu to tendenci, ka lētajiem modeļiem liek 2 sim karsu atbalstu..kāds tam ir pamats? Izraibināt specifikāciju..? Savukart, ja sagribas labu 2 sim karšu telefonu, tad atrast nav tik viegli..
    Otrs savienojums: labs (cik nu labs būs, bet 4kodolu) CPU un 5MP kamera..daudz veiksmīgāk nebūtu 2 kodoli un 8MP kamera?

    26.08.2014 16:17
    Reply to  Kaspars

    vispār jau es tev teikšu tā! Ja tu šo jautājumu uzdotu kādam no ražotājiem, tad no atbildes tev žoklis atkārtos un tad tu saprastu ka jautājums bija muļķīgs. Jo, (nešaubies čalīt) tur strādā ģēniji. Ja telefona speci tev šķiet nesamērīgi, tad tie ģēniji domā, tā būs labāk biznesam tieši šobrīd un tieši attiecībā uz šo vai to telefonu.

    Kaspars
    26.08.2014 16:28

    Nu par to vai ģēniji, vai neģēniji var padomāt – parasti cilvēki, kas mēdz arī kļūdīties
    Izlaistie modeļi ir veiksmīgāki un arī ne tik veiksmīgi..stratēģijas tā pat
    Labākais piemērs ir Nokia pieņemtie lēmumi un to rezultāts pēdējo gadu laikā

    Bet katram lēmumam ir savs pamatojums, un tieši kaut kādas versijas par to es gribētu dzirdēt

    27.08.2014 07:32
    Reply to  Kaspars

    Vairāku SIM karšu atbalsts ir obligāta prasība reģioniem, kam šie telefoni ir pamatā paredzēti. Proti, Indijā un daļā Āzijas, kur cilvēki ir pieraduši izmantot vairākus pieslēgumus (pārklājuma un/vai izmaksu dēļ).

    Savukārt, attīstītajās valstīs neviens operators nav īpaši ieinteresēts izplatīt dual SIM telefonus un tāpēc flagmaņiem šādas versijas īpaši netiek gatavotas. Tomēr ar gadiem situācija uzlabojas un daļai vidējās klases Android telefonu jau ir sagatavotas dual SIM versijas.

    Kaspars
    27.08.2014 08:44

    Izklausās sakarīgi :)
    paldies

    Krotow
    27.08.2014 10:06
    Reply to  Kaspars

    2 SIM karšu atbalstu lētajos aparātos liek ne jau aiz labas dzīves bet tāpēc, ka tie, kuri šos telefonus lieto, parasti savas dzīvesvietas sakaru īpatnību dēļ spiesti pārslēgties starp vairākiem tīkliem. Vai arī vienkārši ekonomē starp 2 operatoriem.

    Krotow
    27.08.2014 10:03

    4 kodolu procesors, 1 GB RAM, 4.x collu ekrāns un 5 MP kamera – tas saucas lētais telefons? :D Lētuma atbalstu vēl saprastu, ja Android One darbotos uz vecajiem 1-kodolniekiem ar 512 MB RAM, t.i. 2009-2011 gadu izlaiduma modeļiem. Protams, piekrītu, pēdējie ķīniešu MediaTek ARM procesori šobrīd jau ir laba lētā alternatīva QualComm u.c. brendiem un arī tas, ka Android 4.x uz vienkodola procesoriem darbojas lēni – tā nu tas ir.

    27.08.2014 11:24
    Reply to  Krotow

    Ja ražotājs šīs sastāvdaļas saliek telefonā, kas pēc tam maksā zem $100, tad tas ir lēti. Paskaties, cik maksā One mini 2 ar to pašu specifikāciju!

    http://www.kursors.lv/2014/06/17/htc-one-mini-2-apskats/

    Reklāma