Web Analytics
More
    Reklāma

    Google gatavojas piedāvāt savus tiešsaistes servisus arī bērniem

    Jaunākie raksti

    13 gadi ir vecums, kad cilvēks var pats kļūt par Google tiešsaistes servisu lietotāju, iegūstot Google kontu, e-pastu utt. Tā gan ir oficiālā versija, bet realitātē bērni arvien agrāk iemācās iebakstīt paroli savā viedtālrunī un tad jau visi ceļ ir atvērti. Arī tie, par kuriem vecāki un amatpersonas nav diez ko augstās domās.

    Tiek ziņots, ka Google grasās oficiāli piedāvāt savus tiešsaistes servisus arī jaunākiem bērniem. Tas sevī ietvertu jaunā cilvēka konta saistīšanu ar vecāku Google kontiem, kā arī apgraizītu dažādu servisu versijas. Viens no lielākajiem ļaunumiem varētu būt YouTube saturs, kas nekā nav ierobežojams, jo viss atduras pret satura izvietotāja godaprātu. Ir grūti iedomāties, pēc kādiem kritērijiem Google spēs ierobežot YouTube saturu un tas, visticamāk, pašiem mazākajiem tiks liegts.

    Reklāma

    Tas pats attiecas arī uz citiem tiešsaistes servisiem. ASV Google nākas saskarties arī ar likumu, kas nosaka daudz plašākus ierobežojumus datiem, kādus uzņēmumi var iegūt no bērniem. Turklāt pastāv divu veidu iespējas izveidot savu Google kontu – datorā tiek pieprasīts norādīt lietotāja vecumu, bet Android viedierīces iestatīšanas laikā izveidotais Google konts neko tādu nevaicā.

    Protams, Google acīs bērni ir potenciālais tirgus, kuru var vienkārši zaudēt Apple ar bērnu vidū tik izplatītajiem iPod un iPad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma