Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows Phone lietotāji ir aizsargāti no specdienestu intereses

    Jaunākie raksti

    Pirms neilga laika internetā noklīda firmas Gamma Group dokumenti. Šī firma ir visā pasaulē specdienestu partneris izsekošanas un operētājsistēmu nelegālas uzlaušanas jomā. Kā var secināt no šiem dokumentiem, Windows Phone lietotāji pagaidām var mierīgi dusēt. Specdienestiem nav izdevies nelegāli piekļūt šai mobilajai OS.

    Zemāk redzamajā attēlā ir aktuālā informācija šī gada aprīlī, un ir redzams, kuras mobilās OS jau sen ir uzlauztas, un kuras nav padevušās.
    nHJ2o9XPU-8
    Lielā mērā mazā WP OS popularitāte nosaka to, ka tā ir tik droša. Ņemot vērā, ka pagaidām pasaulē tās tirgus daļa ir 2 – 3%, maz slikto zēnu lieto Lumia viedtālruņus.

    Reklāma

    Runājot par citām platformām, mierīgi var gulēt arī iOS lietotāji. Gamma Group līdz šim nav izdevies tikt galā ar oriģinālo Apple ražojumu. Savukārt uzlauztās iOS versija jau sen ir pilnībā pieejams specdienestu vērīgajam skatienam. Attiecībā uz Android, var teikt tikai to, ka praktiski 100% šī operētājsistēma ar visām tās versijām ir specdienestu kontrolē. Tie var mierīgi noklausīties sarunas, kopēt kontaktus no adrešu grāmatiņas, izlasīt SMS, kā arī izmantot ierīces mikrofonu, lai noklausītos sarunas aparāta lietotāj tuvumā, un uzzināt konkrētu atrašanās vietu izmantojot GPS datus. Tas pats 100% ir attiecināms arī uz veco Symbian un BlackBerry.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elva Vaivare
    15.08.2014 15:27

    Re, tad jau sanāk, ka Krievijas valdība, kura izmanto tikai Samsung planšetdatorus, ne no kā nav pasargāta…

    Olegs Falevics
    15.08.2014 15:54

    pat šeit ir jāpiemin Krievijas valdība. WTF? :)))

    Kaspars
    15.08.2014 20:17

    HA-HA… MS nesadarbojās ar ASV specdienestiem??? Tas, ka hakeriem WP nav interesants ir cita runa!!

    Reklāma