Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentē Galaxy Alpha – beidzot “pareizu” Galaxy S5 versiju ar metāla korpusu

    Jaunākie raksti

    Aleluja! Beidzot tas ir noticis! Samsung pēc gadiem ilgas gaidīšanas un pircēju vēlmju nepiepildīšanas beidzot ir ticis līdz Android telefonam metāla korpusā. SamMobile vēsta, ka Samsung šodien ir prezentējis Samsung Galaxy Alpha viedtālruni, kas pēdējo pāris mēnešu laikā baumu paskatā jau sāka nepiedienīgi bieži parādīties medijos.

    Samsung Galaxy Alpha ir aprīkots ar 4.7 collu Super AMOLED displeju, astoņkodolu Samsung Exynos procesoru ar 2 GB operatīvo atmiņu (procesors būs atšķirīgs dažādos reģionos) un 32 GB iebūvēto atmiņu (ierīcei nav microSD atmiņas kartes slota). Telefonam ir 1860 mAh akumulators, 12 megapikseļu aizmugurējā un 2.1 megapikseļu priekšējā kameras un ierīcei ir arī LTE-A savienojumu atbalsts. Galaxy Alpha darbina Android 4.4.4 un tajā ir iestrādātas programmatūras funkcijas, ko esam redzējuši jau arī Samsung Galaxy S5 (piemēram, īpašais baterijas saudzēšanas režīms). Tāpat telefonam ir iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītājs  un pulsa mērītājs. Metāls izmantots telefona rāmī, taču aizmugures vāciņš joprojām veidots no plastmasas kādu esam redzējuši Galaxy S5. Ierīce ir tikai 6.7 mm plāna un sver nieka 115 gramus. Samsung Galaxy Alpha būs pieejams piecās krāsās (baltā, melnā, zelta, sudraba un zilā) un pārdošanā 150 valstīs nonāks jau septembrī.

    Reklāma

    Tirdzniecībā Latvijā Galaxy Alpha nonāks šī gada septembra vidū, tā mazumtirdzniecības cena būs aptuveni 600 eiro, un tas būs pieejams pie vadošajiem mobilo sakaru operatoriem un lielākajos elektronikas veikalos. Sākotnēji tālrunis tirdzniecībā būs pieejams ogļu melnā, spoži baltā, zeltainā un arī zilā krāsu tonī.

    Samsung Galaxy Alpha
    Samsung Galaxy Alpha

    galaxy-alpha-official-2

    Lai arī virsrakstā esmu pieminējis Galaxy S5, tomēr vēlos uzsvērt, ka Galaxy Alpha izmanto atšķirīgu displeju (mazāku), akumulatoru un kameru. Tās ir divas dažādas ierīces un tehniski Galaxy S5 joprojām paliek pārākā modeļa statusā. Izskatās, ka Samsung ar jauno materiālu pielietojumu vēl ir nedroši un baidās apdraudēt Galaxy S5 pozīcijas. Es, savukārt, uzskatu, ka Galaxy S5 jau no sākta gala bija jābūt ar metāla korpusu, tikai tad to varētu saukt par premium cenai atbilstošu ierīci. Kārtējo reizi Samsung savu produktu klāstā veido rosolu un ceru, ka šis telefons neizveidos atsevišķu premium-premium Android telefonu apakškategoriju. To gan apšaubu, jo pēdējās baumas par drīzumā sagaidāmo Galaxy Note 4 liecina, ka metāla rāmji tiks arī citiem Samsung augstāko plauktu produktiem. Krietni par vēlu, bet labāk vēlāk nekā nekad.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=u8OZoyHvX78]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    13.08.2014 13:14

    No dizaina viedokļa pareizs un galvenais pārbaudīts solis. Protams tas ir arī šāviens kājā, jo S5 tagad būs vēl neinteresantāks. Taču turpinot premium līniju ar līdzīgu dizainu, ābolam nāksies pasvīst, lai pārliecinātu svārstīgos. Būs interesanti, abiem gandrīz vienāds dizains un ekrāni 4,7″.

    LG G2
    13.08.2014 15:02

    Liec kaut platina korpusa,bet bateriju tapat samsungam ir galigi garam un sitam vispar 1860mAh tas tak ir smiekligi musdienas ,um ta vel samockati ar visadiem sviedru dziedzeru sensoriem. utt :)

    Olegs Falevics
    13.08.2014 15:39

    beidzot kaut kas pievilcīgs no Samsunga. bet nu tas 1860mAh akumulators…

    anri
    13.08.2014 16:19

    Redzot šo Samsunga “sasniegumu” vai vēl kādam rodas jautājums,kāpēc šo brendu nemīl?
    Viedtālruņu ražotāju līderis izlaiž telefonu un redzam ka NAV nekā jauna dizainā! Aluminija rāmis ar noslīpētiem stūriem, plastmasas aizmugurējais vāciņš, lai zonu labāk tvertu…. vai tad tas viss nav redzēts iPhone, Nokia? Es saprotu, ka to atļaujas Huawei un pārējie āzijas brīnumbrendi, bet līderis? Nokia uzliekot Lumia 930 rāmi vismaz to atstāja matētu un nenoslīpēja kantes tik dikti, lai kaut kāda būtu atšķirība no iPhone rāmja. Nu kā var cienīt šo brendu,ja viņi paši sevi neciena?

    13.08.2014 19:03

    Vienīgā pareizā Galaxy S5 versija būs tad, kad tā būs bez TouchWiz, ar tīru Android

    Fedja
    14.08.2014 12:14

    Godīgi sakot, ilgi gaidīju. Vēl joprojām staigāju ar Samsung S2, jo jaunākie modeļi ir aizgājuši neceļos izmēru ziņā un man nu nekādīgi nav vajadzīgs planšetdators. Es gan vēlētos vēl mazāku ekrānu par 4,7, piemēram 4,3 kā manam S2, bet nu tas laikam ir pret trendu un tuvākajā laikā nav sagaidāms.

    Manā skatījumā ideāls telefons būtu Apple 5S, bet ar Andoīdu, un šis Samsungs tam ir stipri pietuvojies.

    Marcis Buhholcs
    14.08.2014 16:05

    Samsungs laikam lasa kursoru, mēs te viņus nikni lamājām par plastmasu un re – labojas :)

    Reklāma