Web Analytics
More
    Reklāma

    Tagad nozaudētu Android ierīču atradēji varēs vieglāk sazināties ar to īpašniekiem

    Jaunākie raksti

    Mūsu mobilie telefoni kļūst arvien “gudrāki” un spēj palīdzēt arvien vairāk. Tas nozīmē, ka šīs ierīces mūs pavada ik uz soļa un tajās uzglabājam arvien vairāk savu datu. Tāpēc arvien svarīgāka paliek šo ierīču drošība, īpaši brīžos, kad tās tiek nozaudētas vai nozagtas. Nebūtu taču labi, ja burlaks varētu piekļūt mūsu sarakstēm, e-pastiem vai uzņemtajām bildēm.

    Lai ierīces padarītu drošākas, Apple, Google un Microsoft savām mobilajām platformām iestrādā drošības mehānismus, kas lietotājiem ļauj noskaidrot ierīces pēdējo zināmo atrašanās vietu, kā arī attālināti nobloķēt ierīci vai izdzēst tās datus. Android ierīču lietotājus aicinu izmantot Android Device Manager, iOS – Find My iPhone (ar to var atrast arī Mac datorus, iPad planšetdatorus un iPod touch mūzikas atskaņotājus) un Windows Phone – Find My Phone. Visu trīs lielāko platformu rīki ir diezgan līdzīgi un atšķirības drīzāk ir tikai mazās niansēs.

    Reklāma

    Phandroid ziņo, ka Android Device Manager tīmekļa vietnē un aplikācijā ir nākušas klāt pāris noderīgas funkcijas. Tagad varam norādīt kādu paziņojumu attēlot uz ierīces ekrāna, kad to attālināti nobloķēsim (piemēram, “Šī ierīce ir nozaudēta, lūdzu, atgriezt īpašniekam!”). Tāpat varam ievadīt savu telefona numuru un mūsu ierīces atradējam uz ekrāna tiks attēlota iespēja uzzvanīt ierīces saimniekam.

    android-device-manager
    Android Device Manager tagad vēl noderīgāks

    Cik man zināms, tad līdz šim šāda ierīces īpašnieka sasniegšanu atvieglojoša funkcija bija iestrādāta Apple un Windows Phone drošības rīkos. Lūdzu, palabojiet, ja kļūdos. Daļa ražotāju Android ierīcēs paši iestrādā savus drošības un ierīces atrašanas mehānismus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raitis
    08.08.2014 15:15

    Vai kaut kas īpašs ir jāizdara, lai tas būtu pieejams? Viss, ko aplikācija man rāda ir atrašanās vieta (arī tā neprecīza). :)

    08.08.2014 15:18
    Reply to  Raitis

    Ērtāk būs atvērt Android Device Manager un pie savas ierīces (ja tā būs veiksmīgi noteikta) aktivizēt bloķēšanu. Telefona pusē tā būs jāapstiprina un tad tai būtu jādarbojas kā nākas. Uz paša telefona visdrīzāk nekas nebūs jāinstalē. Starp citu, kādu ierīci izmanto? Varbūt tas var izskaidrot kāpēc rīks nav spējis noteikt precīzu atrašanās vietu.

    Raitis
    08.08.2014 15:26

    Man ir HTC Desire X. Citās aplikācijās, kas nosaka atrašanās vietu problēmu it kā nav bijis.

    08.08.2014 15:31

    līdz (pray control panel) tvīkam viņam vel jāaug. Prey-s kontrolē visas ierīces, pat datorus, izņemot wp telefonus. Bet tas esot izstrādē.

    Ksspars Lccis
    08.08.2014 16:46

    Nu WP tā funkcija reāli sūkā. 4 reizes no 5 izlec logs ka jāaktivizē funkcija no jauna un nekas nenotiek. Tā bija ar 800 lumiju un tagad arī ar 720.

    Garaisezis
    08.08.2014 17:53

    un kas notiek, kad garnadzis pārliek par jaunu sistēmu, jeb vnk hard reset? vai pec tam ari uzlec atpakal shis pats blokesanas zinojums?

    Ksspars Lccis
    08.08.2014 18:13
    Reply to  Garaisezis

    garnadzis vismaz netiek klāt datiem. Man dati ir 1000x vērtīgāki par kaut kādu plastmasas kluci.

    Garaisezis
    08.08.2014 18:23
    Reply to  Ksspars Lccis

    par to gan varētu vēl diskutēt. kaut vai pārliekot jaunu softu pa virsu bez systemas failu formatēšanas.
    Būtu labi, ja attāli varētu dzēst visus datus, bet lietošanas laikā patstāvīgi tiktu izmantots kāds backup mākonī.
    Cik esmu ekspermentējis, tikai apple neļauj reģistrēt telefonu ja tas ir attāli bloķēts, WP lumias pēc hard reset jeb arī Nokia servise programmas ir kā jaunas. Androidi pirms tam visi man bijušie pat bez īpašas piepūles eksperimentālā kārtā pašam testējot ir viegli apejami ar visam aizsardzībām.

    bombelats
    08.08.2014 21:37

    Nevajag jau pārspīlēt. Uzlauzt var visu -niknākās auto un māju signalizācijas un tml. Bet tā jau ir augstākā pilotāža. Parastais garnadzis nestieps to trubu pāršūt, bet uz lombardu. Un ja būs visādi loki,iemetīs to miskastē. Tāds call owner strādās tikai, ja trubu atradīs Cilvēks.

    Es
    10.08.2014 18:43

    Programma strādā tika ka ir i-nets telefona

    Reklāma