Web Analytics
More
    Reklāma

    Dažas mazāk zināmās GPS aplikācijas Android operētājsistēmai

    Jaunākie raksti

    Kurš gan nezina tādus grandus, kā Waze, Google Maps un Sygic, bet bieži tiek palaistas garām mazāk zināmās navigācijas aplikācijas, kas nodrošina ne sliktāku darbību, bet tās ir vienkāršākas un aizņem mazāk vietu viedtālruņa atmiņā.

    MapFactor

    MapFactor uzskatāma par klasisku “turn-by-turn” navigācijas aplikāciju, kas lieliski aizvieto Google Maps. Aplikācija lejupielādē kartes un saglabā tās viedtālrunī. Turpmāka interneta izmantošana nebūs nepieciešama. MapFactor aplikācija izmanto OpenStreetMap kartes. MapFactor nepiedāvā ļoti plašu funkciju klāstu, bet vēl arvien tas būs pietiekams, lai tiktu līdz mērķim. MapFactor ir pilnīgi funkcionējoša bezmaksas aplikācija, dažādas papildus iespējas iespējams iegādāties kā pirkumus lietotnē.

    Reklāma

    Map factor Map factor 1

    MapQuest

    MapQuest ir pārdzimis no interneta servisa mājas lapas uz Android operētājsistēmas aplikāciju. Arī šī aplikācija piedāvā “turn-by-turn” navigāciju, tiešsaistes informāciju par sastrēgumiem, automātisku cita ceļa ierādīšanu. Aplikācija piedāvā arī kājāmgājēju navigāciju, kas ir būtiska ceļojumu laikā. Pieejami daži pirkumi lietotnē, bet arī bez tiem tiek nodrošināta pietiekama funkcionalitāte.

    Mapquest 2 Mapquest 1 Mapquest

    Polaris Navigation

    Polaris Navigation cenšas būs viss vienā – aplikācija datus ņem no Google Maps, OpenStreetMaps, MapQuest maps un Cycle Route Maps. Šī bezmaksas aplikācija piedāvā dažādas papildu iespējas, bet par dažām no tām būs jāveic pirkums lietotnē. Polaris Navigation ir viena no retajām navigācijas aplikācijām, kuras iespēju klāsts ir uzskatāms par pilnīgu. Te ir kompass, satelītu informācija, saules informācija u.tml.

    Polaris 2 Polaris 1 Polaris

    GPS Navigation BE-ON-ROAD

    GPS Navigation BE-ON-ROAD piedāvā izcilu “turn-by-turn” navigāciju un bezsaistes kartes. Tiek norādīts, ka aplikācijai vēl ir dažas nepilnības, bet tās tiek palēnām novērstas. Līdzīgi kā Sygic, arī GPS Navigation BE-ON-ROAD sākumā ir bezmaksas aplikācija, bet pēcāk nāksies iegādāties kartes. Šajā ziņā Sygic ir labāka aplikācija, tā atslēdz premium iespējas (fotoradarus, braukšanas ātrumu utt.), bet pamata navigācija paliek funkcionāla.

    Be on road Be on road 1

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Martins Baumanis
    06.08.2014 11:52

    NavFree – arī darbojas ar OSM offline kartēm, ir pietiekami ērta un lietojama

    Kaspars
    06.08.2014 12:17

    Pie pirmās aplikācijas ir norādīts, ka darbojas bez interneta, bet ka pārejam ir ar offline iespējām?
    No mana skatu punkta kautkadu navigātoru var ievajadzēties tikai ārzemēs (LV ir pārak maza un vajadzības gadījumā Waze palīdz), bet izbraucot no LV vajag kaut ko, kas strādās bez interneta

    Artis Abols
    06.08.2014 13:21
    Reply to  Kaspars

    Tiesa, šīs visas ir offline navigācijas.

    Leo
    06.08.2014 12:36

    Lietoju BE-ON-ROAD un esmu ļoti apmierināts ar bezmaksas offline navigāciju un OSM kartēm. Bet, vai tiešām šis arguments “sākumā ir bezmaksas aplikācija, bet pēcāk nāksies iegādāties kartes” ir patiess? Lietoju jau labu laiciņu, bet pagaidām viss ir bezmaksas.
    Pāris mīnusiņi šai lietotnei un kartēm:
    -nav latviešu valodas (gan interfeisa, gan balss komandas)
    -nedaudz neērta lietošanā, kad vajag darboties ar navigācijas vietu ievadi un izvēli

    -lai arī OSM ir diezgan plaša, tomēr vēl daudz ielu un māju numuru kartēs nav (pats arī piedalos karšu zīmēšanā :) )

    Artis Abols
    06.08.2014 13:20
    Reply to  Leo

    Paldies par norādi. Tik ilgi neizmēģināju aplikācijas darbību, par zināma apjoma trial izbeigšanos izlasīju tīmeklī.

    KKTK
    06.08.2014 14:57

    Un osmand.net ?

    Kristaps
    06.08.2014 23:42

    Navigon vispār nav pieminēts. Maksā daudz, bet darbojas fantastiski labi! Mana nr1 navigācija. Nevienu brīdi nenožēloju iztērēto naudiņu!

    Artis Abols
    07.08.2014 10:45
    Reply to  Kristaps

    Navigon ir dārgs un vismaz Xperia edition nebija darbināms bez interneta. Plus tā aplikācija aizņēma ap 1.3 GB, ja nemaldos.

    Kristaps
    18.08.2014 00:07
    Reply to  Artis Abols

    Kas? Navigons bez neta neiet? Cilvēk, kādas muļķības Tu runā?! Pilnīga offline navigācija, tikai kartea laicīgi vajag lejuplādēt. Un pāris gb 32gb 10 klases atmiņas kartē arī netraucē!

    18.08.2014 06:24
    Reply to  Kristaps

    Sony Xperia telefona gadījumā tik tiešām Navigon pirms navigācijas darbu uzsākšanas gribēja tikt pie interneta. Tas gan laikam ir saistīts ar to, ka Sony ierīcēs Navigon (laikam uz kaut kādu laiku) pieejams bez maksas.

    OSM
    07.08.2014 00:13

    Par “MapFactor” ir kļūdaini minēts ņekijs “OffStreetMap”, bet ir “OpenStreetMaps”

    Reklāma