Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas Radio savus raidījumus sāk piedāvāt podkāstu formā

    Jaunākie raksti

    Podkāstu cienītājs Kaspars savā blogā laacz.lv vakar padeva ziņu par, manuprāt, ļoti feinu lietu – Latvijas Radio savus raidījumus sāk piedāvāt podkāstu formā.

    Pilotprojekta ietvaros šobrīd iTunes podkāstu formātā ir pieejami trīs raidījumi: “21. gadsimta latvietis”, “Zināmais nezināmajā” un “Šīs dienas acīm”. Podkāsti ir pieejami arī tiem, kas neizmanto Apple ierīces. Android vai citu platformu podkāstu aplikācijās jāmeklē pēc “Latvijas Radio” un visdrīzāk tiks atrasti visu šo raidījumu ieraksti. Kaspars ir noskaidrojis, ka Latvijas Radio sola raidījumu jaunākās epizodes podkāstu formātā publicēt dažu stundu laikā pēc to izskanēšanas tiešajā ēterā un apņēmies papildināt podkāstu klāstu (kad viss tiks kārtīgi notestēts). Kaspars raksta, ka Latvijas Radio plāno apsvērt podkāstu veidošanu LR1, LR2, LR3 (Klasika) un LR4 raidījumiem, bet par Pieci vēl nav skaidru plānu. Ja ir kāds raidījums, ko pavisam noteikti gribētu dzirdēt podkāstu formā, dod ziņu Latvijas Radio multimediju daļas vadītājai Lindai Rullei (@LindaRulle). Jāņem gan vērā, ka ne visu raidījumu ieraksti podkāstu formātā parādīsies pilnā apmērā, jo daļa satura (piemēram, dziesmas) ir aizsargātas ar autortiesībām.

    Reklāma

    Latvijas Radio jau izsenis ir bijuši labi zināmi savu kvalitatīvo un interesanto raidījumu dēļ, taču pamatota kritika līdz šim veltīta ne pārāk ērti organizētajam raidījumu ierakstu arhīvam. Tagad pie radio sagatavotā satura ērtāk varēs piekļūt tehnoloģijas lietojošā klausītāju daļa. Kādu Latvijas Radio raidījumu tu labprāt klausītos podkāstu formā? Es priecātos par ērtu piekļuvi raidījumam “Krustpunktā”.

    2014-08-02_0927
    Latvijas Radio raidījums “Zināmais nezināmajā” pieejams iTunes podkāsta formā
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jēkabs Balodis
    02.08.2014 16:43

    Lieliski! Visus trīs var atrast arī PocketCasts aplikācijā.

    Mārtiņš Pakulis
    05.08.2014 09:35

    Šis patiešām ir forši. Beidzot podkāstiem un ziņām angļu valodā playlistē varēs pievienot kvalitatīvu saturu LV valodā.

    atis
    15.09.2014 13:51

    Kaut kur varētu apvienot sarakstu ar to, kas sakarīgs latviski ir vispār pieejams

    18.11.2014 23:02

    Ļoti jauki! Es gan nekad iepriekš podkāstus nebiju klausījies. Lūk arī iemesls kāpēc iespējams mana interese būs pastiprināka.

    Reklāma