Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Motors sadarbībā ar Panasonic Corporation būvēs akumulatoru “Gigarūpnīcu”

    Jaunākie raksti

    Lai arī par Tesla Motors vēlmi būvēt milzīgu elektroauto akumulatoru rūpnīcu (sauktu par Gigarūpnīcu) baumo jau vairākus mēnešus, tikai vakar izplatītais preses paziņojums apstiprina, ka šāds projekts patiešām pastāv. Tesla Motors šo rūpnīcu veidos kopā ar Panasonic Corporation, kam ir liela pieredze šādu tehnoloģiju izstrādē un ražošanā. Pagaidām netiek atklāts konkrēts ASV štats, kurā tiks būvēta šī rūpnīca, taču Tesla paredz, ka jau 2020. gadā tā algos 6500 darbiniekus un spēs saražot 35 GWh litija jonu šūnu gadā. Šāds akumulatoru izejmateriālu apjoms ļaus Tesla radīt 500 000 elektroauto gadā.

    2014-08-01_1309

    Rūpnīca tiek veidota, lai būtiski samazinātu akumulatoru ražošanas izmaksas un ļautu Tesla Motors radīt masveidā pieejamu elektroauto. Jau iepriekš vēstīts, ka sagaidāmais Tesla Model 3 ar vienu uzlādi spēs nobraukt 300 kilometrus un sagaidāms, ka ASV tas būs nopērkams jau 2017. gadā un maksās sākot no 35 000 ASV dolāriem.

    Sadarbība paredz, ka Tesla Motors piemeklēs un iegādāsies zemi uz kuras uzbūvēs visas nepieciešamās ēkas un inženiertehniskās būves. Savukārt, Panasonic nodrošinās nepieciešamās tehnoloģijas litija jonu šūnu ražošanai. Pēc tam Tesla no šīm šunām un citiem nepieciešamajiem komponentiem būvēs bateriju moduļus. Lai nodrošinātu nepieciešamo pieprasījuma līmeni, Tesla apsolījusies iegādāties litija jonu šūnas, ko Panasonic ražo arī savās rūpnīcās Japānā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Mičulis
    01.08.2014 15:11

    Kā Elons vakar konferences zvanā izteicās – Teslas ieguldījums “Gigarūpnīcā” būs 40-50%, Panasonic 30-40%, tad štats 10% un citi industriālie partneri pārējo.

    Reklāma