Web Analytics
More
    Reklāma

    BitTorrent veido decentralizētu saziņas servisu Bleep

    Jaunākie raksti

    Ikvienam ir pieeja nepamatoti lielam tiešsaistes saziņas līdzekļu krājumam. Google Hangouts, AIM, Skype. WhatsApp, Viber ir tikai zināmākās saziņas platformas, bet BitTorrent veidotais Bleep būs decentralizēta komunikācijas platforma, kas speciāli veidota, lai nodrošinātu lietotāju anonimitāti un datu aizsardzību.

    Bleep nedarbinās serveri, programmas darbības ideja būs līdzvērtīga esošajiem P2P risinājumiem. BitTorrent apgalvo, ka Bleep nevāks un tehnoloģija nemaz neļauj vākt lietotāju datus.

    Reklāma

    Šobrīd BitTorrent Bleep ir ļoti agrīnā pre-alpha stadijā un to iespējams iegūt tikai ar ielūgumiem. Programmatūra pagaidām uzstādāma tikai Windows 7 un Windows 8 galddatoros, bet varam gaidīt, ka Bleep būs pieejams arī Mac lietotājiem un mobilajās operētājsistēmās. Ielūgumam var pieteikties pie Avota esošajā saitē, bet uz tā saņemšanu var nākties uzgaidīt. Viens ielūgums nodrošinās vienas kopijas aktivizēšanu vienā galddatorā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    31.07.2014 17:02

    P2P teksta saziņai varbūt arī ir drošs risinājums, bet lietojamība ir pabriesmīga. Skype tam ir labs piemērs, jo, pārinstalējot datoru, vismaz daļa ziņu noteikti pazudīs, un bieži vien tās pazudušās ir ļoti svarīgas.

    Azureus
    01.08.2014 09:40

    Ar pārinstalēšanu, kā ar pārvākšanos uz citu mitekli! Var atbrīvoties no daudziem, nevajadzīgiem, bet ilgi glabātiem krāmiem! :)

    Mareks Šteinbergs
    03.08.2014 22:56

    Man domāt ka pārinstalēšana nav problēma P2P – vienmēr tak paliek otrs “P” .
    respektīvi
    es saprotu ka servera funkcijas būs katram lietotājam. tātad ziņas kas
    būs tavā datorā pazudušas varēs saņemt no sarunu biedra. viņš savu dator
    cerams nebūs pārinstalējis.

    18.09.2014 15:17
    Reklāma