Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau otrais latviešu IT iesācējuzņēmums “Roamer” ir piesaistījis miljonu lielas investīcijas

    Jaunākie raksti

    Uzreiz, pēc sekmīgā latviešu iesācējuzņēmuma „Infogr.am”, kurš saņēmis rekordlielas investīcijas, vēl viens iesācējuzņēmums no Latvijas ir piesaistījis ārvalstu investoru uzmanību. IT projekts „Roamer”, kas pirms gada tika izstrādāts uzņēmumā „Arcana”, saņēmis 1.3 miljonus dolāru lielas investīcijas uzņēmuma pakalpojumu attīstīšanai visā pasaulē.

    2013. gada vasarā Latvijas uzņēmums „Arcana”, kas nodarbojas ar startapu izstrādi, izveidoja mobilo aplikāciju „viesabonēšanas slepkava”. „Roamer” ļauj nemaksāt par viesabonēšanu, turklāt, saglabājot savu numuru, būt sasniedzamam ceļojuma laikā ārzemēs. Gada laikā vairāk kā 200 tūkstoši lietotāju ir lejupielādējuši aplikāciju savos viedtālruņos, kas ļāvis ceļotājiem ietaupīt aptuveni 3 miljonus dolāru.

    Reklāma

    Vienlaikus ar piesaistītajām investīcijām, „Roamer”, papildus ierastajai zvanu funkcijai, izmantojot mobilos sakarus, pievienojis iespēju pieņemt un veikt zvanus, izmantojot interneta pieslēgumu (Wi-Fi un 3G/4G). Turklāt, tagad ir iespējams izmantot „Roamer” uz planšetdatoriem (ieskaitot iPad) ar jebkura veida SIM kartēm. Parādījies arī balss pasts, kas automātiski nosūta informāciju uz e-pastu. Ja aplikācija agrāk bija pieejama 54 valstīs, tad, šobrīd aplikācija kļuvusi pieejama lietotājiem visās pasaules valstīs, arī tādās valstīs kā Kazahstāna, Baltkrievija vai Mongolija.

    No vairākiem ārzemju investoriem ar pieredzi telekomunikācijā, tai skaitā, no Lielbritānijas telekom-retail uzņēmuma „Dial-a-Phone” dibinātāja Ričarda Frenka (Richard Frank), tika piesaistītas investīcijas 1.3 miljonu dolāru apmērā. Iegūtie līdzekļi nepieciešami, lai veicinātu servisa popularitāti jau esošajos un potenciālajos tirgos, ieskaitot bijušās Padomju Savienības valstis, kā arī, lai uzlabotu un radītu jaunas servisa funkcijas.

    Šobrīd „Roamer” attīstās kā neatkarīgs projekts, un uzņēmums „Arcana” ir kā viens no akcionāriem angļu uzņēmumā „Roamer Labs Ltd.”, kam pieder uzņēmums „Roamer SIA”. Neskatoties uz to, ka tikai pirms gada tika palaists šis veiksmīgais projekts, „Arcana” turpina attīstīt arī citus IT startapus, šogad izstrādājot jau trīs jaunus projektus – „Coshared”, „FamilySky” un „Flirtr”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    31.07.2014 20:32

    Nekur nav minēts uz kāda principa darbojas šī “ekonomija”. Ar vienkāršu atzvanu to nevar panākt. Interneta zvans arī nesanāk tik ļoti lēts. Iespējams kāds telekomunikāciju cilvēks var izskaidrot būtību.

    Reklāma