Web Analytics
More
    Reklāma

    25 populārākās interneta vietnes Latvijā (jūnijs)

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis jūnijā apmeklētāko interneta lapu Top 25. Topa trijniekā pirmo reizi ienāk tvnet.lv un to no delfi.lv šķir vien dažu tūkstošu lietotāju slieksnis. Pozīcijas turpina uzlabot tādas interneta lapas kā megogo.net, gismeteo.lv un failiem.lv, jūnijā sasniedzot auditorijas skaita rekordu.

    Kā jau gaidīts, Tvnet kopā ar Apollo ir pavirzījušies topā, līdz ar ko ir mainījies līdz šim tik stabilais topa trijnieks. Tvnet/Apollo ar 678 tūkstošiem apmeklētājiem pakāpies uz trešo vietu, atstājot sociālo tīklu draugiem.lv kā ceturtos. Salīdzinot ar maija datiem, Tvnet/Apollo auditorija pieaugusi par 10% un to no portāla delfi.lv, kas ar 687 tūkstošiem lietotāju lielu auditoriju ierindojas topa otrajā vietā, šķir vien 9 tūkstošu apmeklētāju liels slieksnis. Lai gan topa līderpozīciju ar 706 tūkstošiem lietotājiem joprojām saglabā inbox.lv, delfi.lv no inbox.lv atpaliek vien par 19 tūkstošiem lietotājiem, līdz ar to top 3 portālu vidū manāma spēcīga konkurence.

    Reklāma

    Tvnet un Apollo panākumus komentē Sintija Jace, TVNET mārketinga vadītāja: „Visupirms vēlos informēt par TVNET un Apollo portāliem – tie joprojām ir un arī nākotnē būs divi atšķirīgi portāli, katrs ar savu unikālo saturu un auditoriju. Kopā tie tiek atspoguļoti tikai datos, lai mums būtu iespēja reklāmdevējiem piedāvāt gan mūsu abu ziņu mediju kopējo auditoriju, gan katra portāla unikālo auditoriju. Jūnijs bija notikumiem bagāts mēnesis, redakcionāli esam labi pastrādājuši un tas atspoguļojas datos. Mūsu ziņu portālos lietotāji pavada visvairāk laika no visiem ziņu medijiem Latvijā, kas parāda satura kvalitāti. Esam lepni par to.”

    Lai arī jūnija topā liela daļa interneta lapu ir piedzīvojusi auditorijas kritumu, savas pozīcijas turpina uzlabot tiešsaistes kino portāls megogo.net, kas spējis piesaistīt par 23% lielāku auditoriju un pakāpties uz 7. vietu. Atskatoties uz situāciju pirms gada, megogo.net auditorija ir augusi teju četras reizes – no 79 tūkstošiem līdz 292 tūkstošiem lietotājiem, kas ir portāla apmeklētāju skaita rekords. Interneta lietotāji arī jūnijā ir aktīvi sekojuši līdzi laika apstākļiem, ko apliecina laika prognožu vietnes gismeteo.lv auditorijas pieaugums un kāpums topā par piecām vietām. Topa 22. vietā ienāk arī datu glabāšanas vietne failiem.lv, sasniedzot līdz šim lielāko auditoriju – 110 tūkstošus interneta lietotājus.

    Dati par apmeklētākajām interneta lapām tiek iegūti gemiusAudience pētījuma ietvaros un sākot ar jūniju pētījumā ir ieviesta multi platforma. Multi platforma sniedz iespēju uzzināt datus par apmeklētāju skaitu ne tikai no datoriem, bet arī no mobilajiem tālruņiem un planšetdatoriem.

    Jūnija top 25 veidots, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas jūnijā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Indāns
    24.07.2014 12:08

    Facebook?

    k
    24.07.2014 12:41
    Reply to  Ivars Indāns

    Ja nejaucu, Gemius datus ievāc līdzīgi kā Google Analytics, t.i. izstrādātājiem lapā jāiekļauj trekošanas kods. Lieki piebilst, ka Facebookam nav intereses kaut ko tādu iekļaut savā lapā.

    Reklāma