Web Analytics
More
    Reklāma

    Cik daudz sava ikdienas darba var izdarīt ar iPad?

    Jaunākie raksti

    Apple šefs Tims Kuks nesen norādījis, ka jau šobrīd spēj vismaz 80% no ikdienas darbiem paveikt tikai ar iPad un visiem vajadzētu tiekties uz līdzīgu darba modeli. Bet vai tas ir iespējams?

    Palūdzu draudzenei avīzi, bet viņa nosauca mani par alu cilvēku un padeva savu iPad. Muša uz sienas droši vien nāves brīdī ļoti brīnījās.

    Protams, viss ir atkarīgs no darba specifikas, jo diez vai kāds grīdas betonu līdzinās ar iPad un arī šoferis vismaz pagaidām nevada automašīnu ar skārienvirsmas palīdzību. Timam Kukam ir sekretāre, varbūt pat vairākas, kuras nodrošina visu datu ievadi un viņam atliek tikai paglūnēt iPad virzienā, uzlikt digitālo parakstu “OK” vai “ROFL”, vai “YOLO” u.tml. Protams, šajā ziņā Kukam varētu būt zināma taisnība nākotnē, jo Apple vienojās ar IBM, lai izstrādātu uzņēmumiem paredzētas aplikācijas. Iespējams, ka šāds solis pamudinās pašveidoto aplikāciju uzplaukumu, kuras mazāki uzņēmumi var veidot savām vajadzībām.

    Apple un IBM plāns ir sadarboties, lai sniegtu uzņēmumiem tikai labāko. Apple izstrādās lietotāja saskarni un aplikāciju lietojamību, kamēr IBM atbildēs par to, kas ir “zem kapota”.

    Savu ikdienu pagaidām nespēju iedomāties tikai skatoties planšetdatorā. Var jau mēģināt pārrakstīt Zaļo zemi ar BlackBerry, bet tas nebūs diez ko ērti.

    Vai tavā darba ikdienā ir ienācis planšetdators?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    21.07.2014 15:53

    Varu izrikt tikai ar iPad, rakstīt garus memuārus ir pagrūti, bet lekcijās pierakstīt galveno var paspēt, ja piešaujas, tad ar iPad var rakstīt ļoti ātri. Vazāt portatīvo uz lekcijām nav spēka un gribēšanas, par smags, iPad ieliem man bikšu aizmugurējā kabatā vai jakas iekškabatā… Un nav jāmeklē lādētājs dienas vidū…

    Archijs
    21.07.2014 16:03

    Uz iPada ikdienas darbi, kurus varu paveikt, ir ļoti pietuvināti nullei. Tā rakstus palasīt, twitch’u paskatīties, kārtis uzspēlēt ir forši. Strādāt – nope

    Imants Imants
    21.07.2014 16:15

    Gan jau ir profesijas un darbi, kuros var iztikt ar planšetdatoru (iPad vai kādu citu – kas nu kuram patīk), bet ir gana daudz profesiju, kur bez kārtīga galddatora vai vismaz klēpjdatora neiztikt. Katrā ziņā manā profesijā, kas saistīta ar lielu teksta apjomu ievadīšanu, rediģēšanu un apstrādi, no planšetēm nav nekādas jēgas, jo ir vajadzīga kārtīga iespējami ergonomiski iekārtota darbavieta, fiziska tastatūra un monitori (vismaz 2, vēlams 3). Tie, kas uzskata, ka galddatori izmirs kā dinozauri, vienkārši pārāk maz zina par dzīvi un pasauli. :-)

    21.07.2014 19:15
    Reply to  Imants Imants

    Tu man tagad pastāsti, nah tev 3 monitori, nekad neesmu sapratis. Varbūt apsardzē kādam vajag, kam vēl?

    GundarsBarons
    21.07.2014 22:06
    Reply to  mankulito

    Ir cilvēki, kuriem nav lemts saprast, ka ar datoru strādā -taisa 3d modeļus, renderē, veido tabulas, datubāzes, apstrādā fotogrāfijas, mūziku, video. Un daudz daudz citus vajadzīgus darbus, lai šāds nesaprātīgs hipsterīts varētu uz sava aipada iebakstīt komentāru un uzskatīt to par darbu. Kad no vecāku nodrošinātās dzīves būs jāsāk pašam ko reālu darīt, tad varbūt pieleks.

    22.07.2014 13:18
    Reply to  GundarsBarons

    Labi, ka tu mani pazīsti, zini manu vecumu un darba specifiku, profinj.

    jirciks
    21.07.2014 22:13
    Reply to  mankulito

    pie lieliem datu apjomiem noder. īpaši ja nepieciešams salīdzināt dažādus datus un sekot vairākām lietām vienlaikus. pats strādāju finanšu un dokumentu analīzē ar diviem, saprotu, ka pietrūkst.

    xlt
    22.07.2014 13:04
    Reply to  mankulito

    es šad tad nodarbojos ar foto apstādi un 2 monitori ir ļoti ērti. Arī, ja nepieciešams salīdzināt divus dokumentus vai lasīt un vienlaikus konspektēt, 2 monitori ir ērti.

    22.07.2014 13:20
    Reply to  xlt

    Man ir mājas ierakstu studija, kur gan ierakstītas tiek, gan masterētas dziesmas + maketētājs esmu + esmu ar Forex treidingu nodarbojies. Nekad man nav bijusi vajadzība pēc vairākiem monitoriem.

    xlt
    22.07.2014 13:24
    Reply to  mankulito

    maketēšanai man arī pietiek ar 1 moni. Bet runa ir par to, kas kuram ērtāks. Ja Tev nevajag, tad nevajag. Man dažkārt ir ērtāk (un es neapgalvoju, ka ir 2 monitori ir absolūta nepieciešamība). Par to arī viss stāsts.

    22.07.2014 14:26
    Reply to  mankulito

    Tas, ka tev nav nepieciešamības pēc vairākiem monitoriem nebūt nenozīmē, ka citiem cilvēkiem ir jābūt tieši tāpat. Uz Kauņu var aizbraukt gan ar velosipēdu, gan auto. Vienā gadījumā ceļš būs ilgāks. Es pats esmu piešāvies pie divu monitoru izmantošanas un man tas šķiet sasodīti ērti. Piemēram, rakstot savus rakstu darbus man vienā ekrānā ir informatīvie resursi, otrā atvērts teksta redaktors. To visu es varētu darīt arī viena ekrāna ietvaros, taču tad būtu jālēkā starp logiem – jāminas ar velosipēdu. Katram sava pieredze, bet pieņemu, ka tie, kas pamēģina padarboties ar vairākiem monitoriem, atpakaļ pie viena vairs īsti negrib. Pamēģini arī tu!

    22.07.2014 15:55

    Man nepatīk piesaistīties ģeogrāfiski vienai vietai, tāpēc pārsvarā visu daru no laptopa. Pat bez peles esmu piešāvies webiem dizainus taisīt, tā kā 2 moņi man ir pilnīgi lieka vietas aizņemšana.

    22.07.2014 16:11
    Reply to  mankulito

    Uh, tu mani ar šo komentāru tikko novedi pa skaisto atmiņu aleju. Pirms dažiem gadiem es kā savu pamata datoru izmantoju portatīvo datoru ar 13 collu ekrānu. Toreiz es domāju, ka man taču ar to pilnībā pietiek un kamdēļ māžoties ar monitoriem. Pēc tam darbā sarūpēju sev lielāku monitoru (no kaut kādām smiekla 17 collām pārgāju uz 24 collām) un nejauši tiku pie otra monitora. Viss, pasaule mainījās un arī mājās visai drīz sarūpēju pieklājīga izmēra ārējo monitoru. Kā jau minēju, es apkārt skraidot novērtēju portatīvā datora ērtības, tomēr nopietnai strādāšanai ērtāk, ja viss ir labi saskatāms. Iespējams, kļūstu vecs :)

    22.07.2014 17:15

    Arī es savā laikā gadu pastrādāju pie 24 collām, ērti bija, bet man kā multitaskerim nav grūti paspaidīt tabus. Pat chrome vienmēr vienlaicīgi kādi 5 vismaz tabi vaļā, gan jau kāds teiks, ka tam vajag 5 moņus, bet man pietiek. Gaidu brīdi, kad normālā cenā būs planšete + klaviere + win, tad arī laptops aizies man vēstures mēslainē.

    Girts
    21.07.2014 16:17

    Planšete iedzīvojusies nevis darbā bet mājās, kā rīks kurā lasu ziņas un grāmatas, pārskatu sociālos tīklus, veicu online pirkumus vai izmantoju kā otru ekrānu, ja ar sievu nevaru vienoties par to ko skatīsimies TV.

    21.07.2014 19:10

    Swiftkey mani arvien vairāk pavelk rakstīt garākas vēstules uz smartfona, nevis ar kompi, kad drīz tā klaviere būs ipados, varētu daudziem būt kas līdzīgs.

    Artis Abols
    22.07.2014 09:53
    Reply to  mankulito

    Swiftkey latviski vēl arvien ir švaks, kad runājam par saprātīga, garāka teksta ievadi. Bieži pieķeru sevi pie tā, ka sekoju Swiftkey ieteikumiem, kas nemaina kopējo domu, bet pamatīgi izmaina izmantotos vārdus, locījumus un bieži pat teikuma uzbūvi.

    22.07.2014 13:22
    Reply to  Artis Abols

    Uzliec fīču, lai viņš mācās no epastiem, vai no kāda bloga, un problēmu nebūs. Ja kādeiz ko nezin, tad pārsvarā kkādus lokālo slengu vārdus.

    xlt
    22.07.2014 13:02

    Planšetdators manā dzīvē ir ienācis un daļēji arī izgājis – vienu brīdi lietoju ļoti aktīvi, bet šobrīd tikai ik pa laikam. Pārsvarā lasu tekstus un uz planšetes to darīt man šķiet krietni ērtāk kā uz datora. Bet visam pārējam ir dators. Pat ar ārējo klaviatūru garāku tekstu ievade vai labošana ir neērta (jo īpaši ņemot vērā, ka nav normāla latviešu valodas atbalsta). Par manu pieredzi ar Asus Transformer pad var palasīt te, ja kādam interese: http://www.xlt.lv/blogs/25227/asus-transformer-pad/

    GundarsBarons
    22.07.2014 17:20

    Vienmēr esmu par progresu, vienmēr esmu arī centies izmēģināt vai vismaz uzzināt par jaunām tehnoloģijām. Bet planšetdatorus uzskatu par normāli lietojamiem tikai un vienīgi mājās. Darbā tādam vietas nav. Kuks jau tikai vada procesus, nevis kaut ko rada uz datora, tāpēc viņš nebūt nav uzksatāmais piemērs, ka “visu var izdarīt ar planšeti”. Laba lieta, bet tas nenozīmē, ka tā ieviesīsies biznesa vidē tikai tāpēc ka kādam(ražotājam, tirgotājam) gribās. Var slēgāties ar Alt+Tab vienā ekrānā starp logiem, tad ja tev reizi stundā jāuzliek “savā mājas ierakstu studijā kaut ko rakstīt” un reizi pusstundā jāiemet acis “savā treidinga listē”. Bet lielākai daļai nopietnāko darbu uz datora divi ekrāni ir labāk kā viens. Un bieži gadās ka vajag arī trešo. Nevis “zīmēties”, bet reāli ik brīdi izmantot. Kas to spītīgi noliedz, neredz tālāk par savu piemājas dīķi.

    26.07.2014 12:29
    Reply to  GundarsBarons

    Kruts, kruts. Pasaki tad, gudrīt, kurš ir tas darbs, kuru bez 2 monitoriem nav iespējams darīt? Pāraudzis vipendrons esi.

    LOOK
    29.07.2014 17:44

    Es ikdienā pārsvarā zīmēju vektorgrafikā, ne iOs ne androida vidē nav programmu ar kurām strādāt. Par 3D nav vērts pat pieminēt. Skaņu vai video arī nav iespējams samontēt bez ievērojamām jaudām. Matemātisko funkciju izpilde ar patreizējiem procesoriem ir akmens laikmets. Tā varētu turpināt ļoti ilgi. Cik ir tādu kuriem darbs aprobežojas ar e-pastiem un soc.tīkliem? Manu paziņu lokā tādu nav…

    Uldzha
    30.07.2014 12:18

    Da labi, necepsimies par monitoriem un stacionārajiem kompjiem. Vienmēr būs nozares kur būs nepieciešami lieli resursi un lieli – lielas izšķirtspējas monitori. Bet lielai daļai cilvēku ikdienas darbs aprobežojas ar atbildēšanu uz e-pastiem, e-pastu pielikumu aplūkošanu, kādu offisa dokumentu izveidošanu/rediģēšanu un pamatā internetu – tur nu gan iPads varētu visu nodrošināt.
    Bet katrā ziņā es nedomāju ka Tims bija domājis ofisa datoru aizstāšanu ar iPadiem… tam nav jēga ja tu sēdi stacionāri pie sava darba galda. Vairāk tas noteikti bija domāts priekš cilvēkiem kam darbs ir dinamisks un tiem kuri reti sēž vienā vietā – tiem tad portatīvā datora vietu varētu ieņemt iPads.

    Reklāma