Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft pārstās ražot Nokia Series 40 un Asha mobilos telefonus

    Jaunākie raksti

    Vakar rakstīju par Microsoft plānoto uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē lielāko darbinieku atlaišanu un Nokia X Android ierīču nodaļas slēgšanu. Lielākā daļa no 18 000 drīzumā atlaistajiem darbiniekiem būs no Nokia ierīču un servisu divīzijas, ko par 7.2 miljardiem ASV dolāru aprīlī iegādājās Microsoft.

    Nokia savu popularitāti iemantoja ar vienkāršiem mobilajiem telefoniem, kas bija plaši pieejami savas pievilcīgās cenas dēļ. Var piekrist uzskatam, ka Nokia izplēnēja laika posmā, kad to vadīja Microsoft iesūtītais Stīvens Elops, taču nu ir izdarīts pēdējais kontrolšāviens Nokia tieši starp acīm. Microsoft telefonu biznesa vadītājs Džo Hārlovs saviem padotajiem izsūtījis paziņojumu, kurā norāda uz Series 40, Asha un Nokia X ierīču izstrādes pārtraukšanu. 18 mēnešu laikā tiks slēgtas attiecīgās nodaļas un esošās platformas nonāks tā saucamajā apkalpošanas režīmā. Daļa darbinieku pāries pie Windows Phone ierīču izstrādes un Microsoft sola uz Windows Phone ierīču nodaļu pārnest arī daļu iesākto projektu. Ar šo soli tad var oficiāli noslēgt Nokia ēru. Paldies, un visu gaišu!

    Reklāma

    Zemāk var lasīt izrāvumus no Džo Hārlova paziņojuma.

    Placing Mobile Phone services in maintenance mode: With the clear focus on Windows Phones, all Mobile Phones-related services and enablers are planned to move into maintenance mode, effective immediately. This means there will be no new features or updates to services on any Mobile Phones platform as a result of these plans. We plan to consider strategic options for Xpress Browser to enable continuation of the service outside of Microsoft. We are committed to supporting our existing customers, and will ensure proper operation during the controlled shutdown of services over the next 18 months. A detailed plan and timeline for each service will be communicated over the coming weeks.

    Transitioning developer efforts and investments: We plan to transition developer efforts and investments to focus on the Windows ecosystem while improving the company’s financial performance. To focus on the growing momentum behind Windows Phone, we plan to immediately begin ramping down developer engagement activities related to Nokia X, Asha and Series 40 apps and shift support to maintenance mode. We are committed to supporting our existing Mobile Phones customers, and will ensure proper operation during the planned controlled shutdown of services over the next 18 months.

    Nu jau kādreizējais somu tehnoloģiju grands Nokia vienmēr ir spējuši radīt lieliski uzbūvētus telefonus. Tiesa, uzņēmumam tā arī nekas nav sanācis viedtālruņu frontē un pat neskatoties uz Microsoft pūlēm Windows Phone ierīces vēl nav spējušas iemantot kaut cik vērā ņemamu popularitāti salīdzinot ar Android un iOS ierīcēm. Es pat teiktu, ka Nokia savu darbu ir izdarījusi godam un neviens cits ražotājs (cik gan tādu vispār ir?) neražo tik lieliskas Windows Phone ierīces kā Nokia. Viedtālruņu pasaulē ir tik daudz alternatīvu un atklāti sakot mani īpaši neuztrauc Microsoft neveiksmes šajā frontē, tomēr man ir patiešām žēl, ka zaudēsim Series 40 ierīces. Tie ir tie pavisam vienkāršie un lētie podziņtelefoni, kuru veikalu plauktos paliek arvien mazāk. Piemēram, Nokia 206, 301 vai 220 ir lieliskas ierīces, kas būtu aktuālas arī nākotnē. Ar katru gadu samazinās arī viedtālruņu cenas, tomēr <100 eiro Android viedtālruņi ir pilnīgs murgs lietošanā – bremzes un kāršanās vienā laidā. Bez tam, ne visiem ir vajadzīgi viedtālruņi, lai arī kā to gribētu mobilo ierīču ražotāji, tehnoloģiju giganti un mobilo sakaru operatori. Pilnīgi jāiepērk kaudzīte vienkāršu Nokia telefonu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    18.07.2014 11:09

    Tētis nesen nopirka jaunu Nokia podziņtelefonu. Nezinu, ko pirks nākošreiz kad šim kalpošanas laiks būs beidzies. Viedtālrunis noteikti nederēs. Saredzu iespēju attīstībai mūsu pašu Just5, ja tie sāks ražot telefonus ar ne pārāk lielām pogām.

    Raivis Rasnačs
    18.07.2014 11:42

    Pareizi vien ir. Kam vairs vajadzīgi podziņtelefoni, ja lētākie viedtālruņi nemaksā vairs pat 100€…

    18.07.2014 11:44

    Ir cilvēku kategorija, kam jebkura kalibra viedtālruņi būs lieki un pārlieku sarežģīti. Un kā jau minēju rakstā, <100 eiro viedtālruņi vairumā gadījumu ir briesmas nevis lietojami aparāti.

    Raivis Rasnačs
    18.07.2014 15:59

    Vai tiešām? Pats taču reiz Lumia 520 apskatā teici, ka tas ir nedārgs, bet ātrs un kvalitatīvi nostrādāts viedtālrunis. Un cena tam šobrīd ir 85€.

    18.07.2014 21:36

    Nokia Lumia 520 tik tiešām ir ļoti interesants telefons tādā ziņā, ka tas ir viens no patiešām nedaudzajiem lētajiem viedtālruņiem, kas ir labi lietojami. Savā komentārā es gan vairāk biju domājis Android ierīces, jo tipisks lietotājs tomēr visdrīzāk (pašam par sliktu) nebūs dzirdējis par Windows Phone un izvēlēsies kādu no draņķīgiem Android lētučiem ar ko mocīsies.

    Imants Imants
    18.07.2014 12:37

    Raivi, lūdzu piedod, bet no kurienes tev – tik jaunam un, jādomā, gana izglītotam cilvēkam tik daudz snobisma un augstprātības? Pieļauju, ka Tu nekad tā nopietni šajās lietās neesi iedziļinājies un spried, vadoties pēc saviem un sava loka cilvēku priekšstatiem, stereotipiem un pieredzes. Tev, iespējams, eiro sākas ar simtnieku, bet vari ticēt, ir ļoti daudz cilvēku, kas nevar atļauties neko vairāk par vislētākā gala (līdz 30-40 €) telefoniem, ko Tu, iespējams, nemaz neuzskati par cilvēka cienīgām ierīcēm. Un šīs podziņu ierīces kā telefoni tomēr ir un būs kvalitatīvāki, drošāki un uzticamāki nekā lētā gala glāstāmie gadžeti.

    Raivis Rasnačs
    18.07.2014 16:09
    Reply to  Imants Imants

    Tā ir nevis augstprātība, bet gan realitāte. Podziņtelefoni agri vai vēlu izzudīs tāpat, gribam to vai nē. Ražotāji arvien vairāk runā par “low-budget smartphones”, jo vairāki šādi eksemplāri (Moto E, Lumia 520) ir labi “aizgājuši” tautā. Saprotu, ka arī 100€ kādam ir liela nauda, bet ir taču mazcenas telefoni, par kuru varam maksāt 2 vai pat 3 gadu garumā niecīgu summu mēnesī.

    18.07.2014 20:19

    Ja kas, pat dumb phone laikos nebija normāli telefoni par 50 ls, kā tas tagad ir ar Lumia 520. Es pirku xc60 par kkādiem 200 ls.

    davfreim
    18.07.2014 13:23

    Nu man tēvam ir gan viedtālrunis, gan podziņnokia ļoti veca, kura ir viņa darba telefons, jo bača tur ļoti ilgi un darbam neko vairāk kā parastas saruna nevajag.

    Krotow
    18.07.2014 13:36

    Pilnīgas muļķības!!! Pec praksē redzētā varu droši apgalvot, ka daudzmaz lietojami jauni viedtālruņi ir tikai cenu kategorijā no 130 EUR uz augšu. Uz leju sākas problēmu paradīze: mazi draņķīgas izšķirtspējas ekrāni, lēni, atmiņas trūkst u.tml. Tad labāk lai ir arī podziņtelefoni, kas der tikai zvanīšanai un SMS. Vēl jo vairāk, jo ir liela mobilo telefonu lietotāju grupa, kuriem tiešām neko citu no telefona nevajag.

    Kaut ka ta
    19.07.2014 23:48

    Diezan maz tu saproti, un fufeli dzen. Tas varbut pamatskola ta varetu but. Reali lielakie pogu telefonu lietotaji dazadi dienesti. Telefons maksa maz,baterija tura ilgi. Kamer bus iespeja tikmer neparies uz bakstamajiem, no kuriem jega maza.

    Super Bingo
    18.07.2014 11:55

    Podziņu telefoni – ok, bet tās ashas nu gan bija ateja :)

    18.07.2014 12:05
    Reply to  Super Bingo

    Nokia tos mēģināja veidot kā viedtālruņu “light” versijas, taču praksē no šādām ierīcēm prieka bija maz. Ja esi gatavs lētam (un lēnam) skārienjutīgajam telefonam, tad labāk meklēt kaut ko no Android.

    Krotow
    18.07.2014 13:42

    Patiesā problēmu sakne te bija vēlme izmantot vienotu aparatūras un programmu platformu pilnīgi visam. Beigās lietojami bija tikai pavisam lētie podziņtelefoni un tad viedtālruņi cenā virs 100 EUR. Pa vidu atrodās kaut kādi odzes un eža krustojumi, kuri vairs nav īsti podziņtelefoni, bet līdz viedtālruņu iespējām nevelk. Par to gļuko bez gala un malas, jo dzelži “iespējas” nespēj pavilkt.

    Misters Fensterbanks
    18.07.2014 12:01

    Varētu jau iepirkt rezervē čupu ar telefoniem, bet problēma tad atkal varētu būt baterijas, kas diemžēl nevar mūžīgi stāvēt neizmantotas.

    Krotow
    18.07.2014 13:45

    Problēma te būs drīza atteikšanās no esosajiem mobilo sakaru standartiem, mobilajiem operatoriem kļūstot par interneta provaideriem, kuri balss sakarus laidīs pa VoIP. Notiks tas pats, kas savulaik ar analogo TV. Tos aparatus varēsi vnk izmest, jo ar tiem nekur nevarēs piezvanīt.

    zii
    18.07.2014 12:42

    Labi, ka paspēju nopirkt savējo podziņtelefonu – Nokia 301. Labi kalpo un nav jālādē katru dienu, kaut telefonu izmantoju bieži. Savos teju 25 gados, man nav bijusi nepieciešamība pēc viedtālruņa, tā ka nezinu kā dzīvošu kad nebūs vairs pieejami podziņtelefoni.

    18.07.2014 13:54

    Ir ari variants – lētie Nokia Lumia. Nekas nekaras, izskatas ok. Un, ja izmanto tikai zvaniem un sms, nekas nav sarezgiti.

    Rihards
    18.07.2014 21:27

    Pilnīgi nepareizs gājiens -__-

    lauris
    19.07.2014 09:34

    pavisam vienkāršie nokia telefoni tiešām bija laba lieta, pats diezgan ilgu laiku lietoju nokia 101 un ja nebūtu tādu lumia (kā 520), iespējams lietotu joprojām, jo android subjektīvi nepatīk, bet iphone godīgi sakot nav pa kabatai, gandrīz vai jānopērk kāda vienkārša nokia kā rezerves telefons :)

    Reklāma