Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon sāk piedāvāt Kindle Unlimited e-grāmatu abonēšanas servisu – lasi neierobežoti par 9.99 dolāriem mēnesī

    Jaunākie raksti

    Šodien Amazon publiskoja Kindle Unlimited – jaunu e-grāmatu abonēšanas servisu, kas lasītājiem par 9.99 ASV dolāriem mēnesī (pirmais mēnesis bez maksas) ļauj piekļūt vairāk nekā 600 000 Kindle e-grāmatām un “tūkstošiem” Audible audiogrāmatām. Kindle Unlimited servisa abonenti bez maksas tiek pie Audible audiogrāmatu servisa abonementa uz trīs mēnešiem.

    Diemžēl Amazon šo servisu sākotnēji piedāvā tikai ASV un nav spējis vienoties ar izdevējiem par visa Kindle e-grāmatu kataloga piedāvāšanu abonēšanas servisā. Amazon attiecības ar grāmatu izdevējiem ir, maigi izsakoties, saspīlētas, jo Amazon viņu izdotās grāmatas vēlas tirgot par zemākām cenām nekā tas patiktu izdevējiem. Tehnoloģiju resurss The Verge vakar publicēja ļoti saprotamu skaidrojumu kāpēc Kindle Unlimited šobrīd daudziem nebūs pievilcīgs.

    Reklāma

    Lai arī manas pirmās domas par servisu bija pozitīvas (sak, varēšu lasīt vienā laidā), tomēr pēc ilgāka apdomāšanās perioda nācās atzīt, ka 9.99 ASV dolāri tomēr ir pietiekami liela maksa cilvēkam, kas aizvada mēnešus neizlasot nevienu pašu grāmatu. Ja es būtu aktīvāks lasītājs un Kindle Unlimited tiešām atbilstoši nosaukumam piedāvātu pilnu Kindle e-grāmatu klāstu, tas būtu pavisam saistošs pakalpojums. Ko domā tu?

    Līdzīgu e-grāmatu abonēšanas servisu šonedēļ prezentēja arī Latvijā radītais e-grāmatu serviss Fastr Books.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=rCChiNT14KY]

    AvotsAmazon
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Asmodeus
    18.07.2014 16:16

    Kad tiks līdz Latvijai šis serviss man ļaus ieekonomēt ievērojamu naudas daudzumu!

    Roberts
    18.07.2014 16:51

    Manuprāt, tā abonēšanas maksa ir pārāk liela (būtībā tas attiecas arī uz Fastr piedāvājumu), jo cik grāmatas vidējais statistiskais cilvēks var izlasīt mēneša laikā? Vienu? Divas? Praktiski par tiem 10 dolāriem es Amazonā varu nopirkt tās divas e-grāmatas, kuras tomēr vairāk vai mazāk paliek pie manis. Par audio grāmatām, protams, ir cits stāsts.

    Asmodeus
    18.07.2014 17:54
    Reply to  Roberts

    Kādas divas grāmatas tu nopirksi par 10 USD amazonē? No jaunajām un tādām, kuras vērts lasīt par 10 USD var nopirkt labi ja vienu.

    18.07.2014 20:47
    Reply to  Roberts

    Būs vien jāpiekrīt @disqus_vOJ6dLIDk3:disqus, jo par 10 dolāriem nesanāks divas normālas (aktuālas) grāmatas. Drīzāk knapi viena. Šādā ziņā, ja esam aktīvi lasītāji un mēnesī spējam tikt galā ar vismaz vienu grāmatu, tad cena nav augsta. Vienīgais, kas mani nopietni attur, tas, ka pagaidām nav pieejams pilnais Kindle katalogs (pa lielam nozīmīgākie grāmatu izdevēji ar kuriem Amazon kasās). Bet visādi citādi mēs ejam uz to, ka interneta servisi būs kā utilities, jeb, piemēram, komunālie maksājumi. Maksāsim par pieeju servisiem nevis konkrēti patērēto.

    Reklāma