Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung un Google Nest apvieno spēkus gudrās mājas standarta izveidei

    Jaunākie raksti

    Samsung, Google īpašumā esošais Nest Labs un vēl pieci citi uzņēmumi apvienojušies, izveidojot Thread Group, kas izstrādās kopīgiem spēkiem vienotu bezvadu protokolu viedās mājas aprīkojumam. Aprīkojums saņems tās pašas frekvences, ko šobrīd izmanto Zigbee un Phillips pielāgojamās Hue LED apgaismes spuldzes. Tiek norādīts, ka viedās mājas ierīču skaits ar vienotu standartu drīzumā varētu sasniegt 250.

    Visas viedās ierīces būs vadāmas ar interneta attālinātu piekļuvi, kā arī tās būs pilnībā automatizējamas.

    Reklāma

    Jaunais vienotais ierīču bezvadu protokols paredzēts savietojamības problēmu risināšanai, kā arī nodrošinās jaunu, daudz energoefektīgāku datu pārraidi. Tiek norādīs, ka jaunais protokols teorētiski būs uzstādāms vairumam jau esošo viedo mājas ierīču kā programmatūras atjauninājums, ja vien ražotājam labpatiksies to darīt.

    Samsung parūpēšoties, lai jau nākamās paaudzes viedtālruņi un planšetdatori varētu bez problēmām sazināties ar viedās mājas vadības ierīcēm. Nest produkcija jau šobrīd daļēji izmanto jauno standartu un citas ierīces to saņems līdz 2015. gada beigām. Thread Group uzsāks mājas vadības ierīču testēšanu un sertificēšanu 2015. gada vidū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis Meisters
    16.07.2014 12:06

    Un kas vainas Z-wave? Fibaro tāpat nepārspēt.

    Reklāma