Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izveido Project Zero, nodarbosies ar interneta drošības risinājumiem

    Jaunākie raksti

    Drošība internetā ir kļuvusi par pašu augstāko prioritāti un Google nevēlas no šīs jaunās tendences atpalikt. Gluži pretēji – Google nolēmusi interneta drošības izpētē ieguldīt pamatīgus līdzekļus, lai arī turpmāk tiktu galā ar līdzīgiem gadījumiem kā Heartbleed. Project Zero ir cilvēku grupa (izstrādātāji, sistēmu eksperti u.tml.), kuriem tagad pamata darbs būs mūs turpmāk sargāt no plānotiem uzbrukumiem un sistēmu nepilnībām. Iepriekš daudz mazāka ekspertu grupa no tiešajiem pienākumiem brīvajā laikā nodarbojās ar ko līdzīgu.

    Lielākā uzmanība tiks pievērsta pašām populārākajām aplikācijām un Google servisiem, lai maksimāli izskaustu iespējamos digitālās drošības riskus. Project Zero komanda nekā netiks ierobežota, tai nebūs nekādu konkrētu mērķu, kurus noteiktu augstākstāvošie darbinieki.

    Reklāma

    Project Zero komanda publiski ziņos par savu veikumu un jau salāpītajām nepilnībām. Protams, par nepilnībām ziņos tikai pēc to novēršanas.

    Jāsaprot, ka nav iespējams novērst visas aplikāciju un interneta servisu nepilnības, bet ir patīkami, ka tāds milzis kā Google tomēr ir pieķēries pie šī karstā kartupeļa un gatavojas to vismaz paviļāt rokās pirms mešanas mutē.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.07.2014 11:10

    Nav brīnums, ka tam pieķērās tieši Google – viņiem ir resursi problēmas izpētei un liels skaits publisku servisu, no kuru drošības tieši atkarīga viņu reputācija. Lai cīnās.

    Reklāma