Web Analytics
More
    Reklāma

    Android drošības risinājumu boss: antivīrusi ir pārvērtēti

    Jaunākie raksti

    Jau kādu laiku klīst baumas, ka Android kā sistēma varētu kļūt noslēgtāka. Tās ir labas ziņas ikdienas lietotājiem, bet Android entuziasti tajā saskata draudus šis operētājsistēmas pamatidejai – atvērtībai. Galvenais Google drošības inženieris Adrian Ludwig vēl pirms Google I/O 2014 izteicās, ka antivīrusu aplikācijas pašas zināmā mērā ir salīdzināmas ar vīrusiem. Tās ar savām pilsētas leģendām rada mākslīgu pieprasījumu, ko izstrādātāji pēcāk izmanto sava labuma gūšanai.

    Iespējams, ka Google drošības inženieris vēlējās ko vēstīt par Android L labumiem un papildus iespējām, bet ir sanācis tieši pretējais efekts un atkal jau tiek pastiprināti mēļots par Android drošības nespējām. Nevienam nav noslēpums, ka Google Play veikalā ik pa laikam pieejamas nelabvēlīga satura aplikācijas un Google tās nespēj laicīgi izņemt ārā. Dažas izpirkuma naudu prasošas aplikācijas pat esot noturējušās Google Play veikalā vairākas dienas.

    Reklāma

    Google galvenais drošības inženieris uzsver, ka no antivīrusa nekādu labumu nespēj gūt 99% Android lietotāju, jo Google skenē aplikācijas Play veikalā, kā arī nu jau katrā ierīcē atsevišķi (ja vien ir ielikt ķeksis).

    Ierasts, ka lietotāji gandrīz nepievērš uzmanību datu drošībai viedierīcēs, alki uzticoties standarta risinājumiem vai pat par to vispār nedomājot. Vai tu lieto kādu antivīrusu savā viedtālrunī?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dairis Jankovskis
    15.07.2014 09:14

    “alki uzticoties standarta risinājumiem “.. jau cik gadus tā ir. Cilvēks ņem un lieto. Reti kad vispār kāds zina jaukas “fīčas”.. otrs vai viņam tas maz vajadzīgs. Tā tik es sev un ģimenes locekļiem visu pārbaudu un sakārtoju :)
    Nelietoju antivīrusu uz viedtālruņiem, Manā ģimenes lokā nelieto Android ierīces.

    Reklāma