Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais Samsung Tizen viedtālrunis kavējas

    Jaunākie raksti

    Lai mazinātu savu atkarību no Google, Samsung jau vairākus gadus sadarbībā ar Intel izstrādā savu mobilo platformu Tizen. Par tās izstrādi mēs dzirdam jau vairākus gadus, tomēr pagaidām esam dzirdējuši tikai par dažiem Tizen darbinātiem produktiem, kas spējuši nonākt līdz veikalu plauktiem. Viens no tiem ir Samsung NX300M digitālā kamera un jaunie Gear 2 sērijas viedpulksteņi. Samsung Tizen dvēseli ar programmatūras atjauninājumu iepūtis arī pagājušā gada Galaxy Gear viedpulkstenī.

    Ar telefoniem situācija nav tik rožaina, un, lai arī mēs jau esam dzirdējuši par “pasaulē pirmo komerciālo Tizen viedtālruni” Samsung Z, tomēr tas joprojām kavējas. Tika gaidīts, ka šis viedtālrunis tiks prezentēts šonedēļ Maskavā notiekošajā Tizen pasākumā, tomēr The Wall Street Journal ziņo, ka telefona prezentācija atcelta vien dažas dienas pirms pasākuma. Visticamākais atcelšanas iemesls – šai platformai vēl ir pārāk maz aplikāciju. Pirms tam varējām lasīt, ka šim telefonam dienasgaisma bija jāierauga 2013. gada augustā vai septembrī, tomēr toreiz Samsung plāni mainījās un prezentācija tika pārcelta uz 2014. gada martu. Prezentācijas partneris Japānas mobilo sakaru operators NTT DoCoMo neticēja Tizen ierīču konkurētspējai un Samsung nācās atcelt šo prezentācijas pasākumu.

    Reklāma

    Ir skaidrs, ka nav prāta darbs izlaist mobilo ierīci, kam nav aplikāciju un tādējādi arī praktiska pielietojuma, tomēr nebeidzamā vilcināšanās ar Tizen viedtālruņa prezentāciju neliecina par neko labu. Android šobrīd ir līderis mobilo ierīču tirgū un Tizen (Samsung) ar to būs smagi konkurēt bez Google servisu (Maps, Gmail u.c.) alternatīvām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    alien
    15.07.2014 01:06

    Tizen nav tikai Samsung izstraadaajums. Tas ir vairaaku mega kompaaniju kopprodukts, kaa piemeeram Intel, Panasonic, Fujitsu, Huawei utt. http://en.wikipedia.org/wiki/Tizen

    Reklāma