Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple aizsāk Swift blogu un par velti piedāvā Xcode 6 beta izstrādes rīku

    Jaunākie raksti

    Pirms mēneša savā WWDC iztrādātāju konferencē Apple prezentēja Swift – jaunu programmēšanas valodu, kas veidota ar domu atvieglot programmatūras izstrādi iOS un OS X ierīcēm. Tagad Apple ir publicējis Swift blogu, kurā Apple inženieri stāsta par šo jauno programmēšanas valodu un plāno rakstīt par tās aktualitātēm un noderīgiem padomiem. Vairāk par Swift var izlasīt šeit un pie reizes rekomendēju palasīt arī grāmatu “The Swift Programming Language“.

    Pie reizes ir vērts piezīmēt, ka Apple par velti izstrādātājiem piedāvā iOS un OS X platformu izstrādes rīka Xcode 6 beta versiju. Ja ir vēlme pamēģināt savu roku Apple aplikāciju programmēšanā, tad es ieteiktu paķert šo izstrādes rīku. iOS un OS X izstrādātāju programmas joprojām maksā 99 ASV dolārus gadā, taču par velti varam tikt pie Xcode un vismaz pamēģināt padarboties šajā vidē. Xcode var palaist uz Mac datoriem, kas darbojas ar OS X Mavericks vai Yosemite, ko var iegūt Apple programmatūras beta versiju testēšanas programmas ietvaros.

    Reklāma

    Jautājums mobilo aplikāciju izstrādātājiem. Vai jūs jau esat iepazinušies ar Swift un kādas ir jūsu domas par šo valodu? Vai plānojat apgūt to, lai veidotu aplikācijas Apple ierīcēm? Kāds būtu jūsu ieteikums cilvēkiem, kas tikai tagad sāk domāt par iOS/OS X aplikāciju izstrādi, ar ko sākt?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    14.07.2014 00:16

    Xcode vienmēr ir bijis bez maksas, ja kas. Runājot par Swift, neesmu ar to darbojies, bet, cik palasījos grāmatu, tā ir dikti feina valoda. Ja kaut ko nākotnē veidošu dēļ iOS, tad noteikti izvēlēšos Swift nevis monstrozo Objective-C.

    Tiem, kas prāto par iOS aplikāciju izstrādi noteikti iesaku izlasīt grāmatu par Swift, bet vēl arī vajadzētu nedaudz paciesties, līdz šī valoda un jaunās iOS un Mac OS versijas nonāks tirgū, jo līdz ar to sāks parādīties arī kaudze ar dažādām kvalitatīvām apmācībām.

    Reklāma