Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV paaugstina drošības prasības, nāksies pierādīt, ka telefonu var ieslēgt

    Jaunākie raksti

    ASV drošības struktūras izlēmušas, ka turpmāk nevarēs vadāt apkārt nefunkcionējošas elektroniskās ierīces – viedtālruņus, planšetdatorus, klēpjdatorus u.tml. Ja lidostā nevarēsi pierādīt, ka elektronisko ierīci var ieslēgt, tad to konfiscēs un pašam veiks pastiprinātu pārbaudi. Noteikumi attieksies uz ieceļošanu ASV no citām valstīm, pagaidām – Eiropas un Tuvajiem Austrumiem.

    Šādi noteikumi tiek pamatoti ar iespēju ievietot elektroniskajās ierīcēs sprāgstvielas vai citas nevēlamas vielas. Ja šķidrumus jau kādu laiku nedrīkst ienest vairāk kā 100 ml iepakojumos caurspīdīgā maisiņā, tad trīs kilogramus smagu klēpjdatoru tikai vizuāli pārbaudīja skenerī. Akumulatora un cietā diska vietā teorētiski var bez problēmām ievietot un paslēpt ko vien sirds kāro.

    Reklāma

    Vācija, Francija un Lielbritānija jau paziņojušas, ka ir gatavas šādām pastiprinātām pārbaudēm.

    Tiek ziņots, ka turpmāk pastiprināti pārbaudīs arī apavus, lai tajos neienestu kādas bīstamas vielas. Vienmēr pārliecinies, lai lidojot uz ASV būtu kārtīgi uzlādēts viedtālrunis un kājās tīras zeķītes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    08.07.2014 15:30

    Drīz lidostās prasīs arī tīru apakšveļu un izskūt paduses.

    Mārtiņš Vanags
    08.07.2014 15:33

    Maskavas lidostās šis jau pāris gadus darbojas. stāv tev blakus vīrs ar automātu un tu svīstot rokām slēdz iekšā e-readeri. a tas neslēdzas…

    Reklāma