Web Analytics
More
    Reklāma

    Atvaļinājumu laiks un gadžeti

    Jaunākie raksti

    Mēģināšu aptvert dažus noderīgus padomus, kas varētu padarīt nedaudz vienkāršāku modernā cilvēka atpūtu pie dabas un ceļojumā. Daži ieteikumi radušies iz dzīves, daži noklausīti un daži – vienkārši nošpikoti vai parauti no zila gaisa. Ja kādam ir kas piebilstams, komentāru sadaļa ir pārdzimusi jaunā kvalitātē un gaida tieši tavu komentāru.

    Sagatavošanās

    Nevienam nav noslēpums, ka dzīvojam [relatīvi] atvērtā telpā gan informācija, gan arī tai pašā ceļošanas ziņā. Iespējams, daži dosies pie tāliem radiem uz Lielbritāniju un tad lieti noderēs uzlādes ierīces pāreja uz viņu sienas kontaktu standartu. Ar pilnu sienas kontaktu sarakstu var iepazīties te. Šo mācību par sienas kontaktu dažādību guvu savas pārliecības dēļ, ka viesnīcā taču ir jābūt kādam civilizētam Eiropas kontaktam. Bija jau arī, bet tikai viens un tas pats nefunkcionēja.

    Reklāma

    Navigācija un WiFi

    Eiropas ceļotāji jau pāris dienas var baudīt nedaudz lētākus mobilos datus un balss sakarus, bet citviet šīs izmaksas ir augstas un diez vai kāds navigācijai izmantos mobilos datus ārzemēs. Protams, pastāv iespēja iegādāties vietējo priekšapmaksas karti, bet tajā pašā Lielbritānijā 1 GB maksās aptuveni 8 – 10 reizes vairāk, nekā pie mums. Tāpēc ieteikums – lieto bezsaistes navigāciju, piemēram, Sygic, jo tā piedāvā pirmās septiņas dienas premium saturu bez maksas, bet pēcāk paliek pilnvērtīga navigācija.

    Noskaidro, vai viesnīcā pieejams bezmaksas bezvadu internets, lai vari veikt bilžu dublēšanu un sazināties bez maksa ar mājiniekiem. Tikai pie mums, Lietuvā un Igaunijā ir WiFi leiputrija ar internetu teju katrā apgaismes stabā, bankomātā un zili krāsotā parka beņķī. Ja viesnīcā būs maksa WiFi, rēķinies, ka par to diennaktī samaksāsi vismaz tik, cik maksā pieticīgas pusdienas.

    Nebaidies izmantot Google Now, tas attīstītajās valstīs ir liels atslogs izklaides vietu, aptieku, muzeju u.c. interesantu apskates objektu sameklēšanā. Google Now atgādinās kur novietoji automašīnu un palīdzēs ar sabiedriskā transporta izmantošanu.

    Drošība un apdrošināšana

    Nodrošinies ar kādu atbilstošu ietvaru, kas pasargās viedierīci no smiltīm un ūdens, ja dodies uz pludmali. Tas gan neattiecas uz laimīgajiem Sony Xperia modeļu īpašniekiem, jo daudzi Xperia modeļi saņēmuši mitruma un putekļu noturību. Tas pats attiecas uz Galaxy S5 īpašniekiem.

    Ceļojuma laikā vajadzētu sevi apdrošināt un vairāki apdrošinātāji jau pieļauj iespēju to izdarīt ar SMS nosūtīšanu. Ērtāk gan to būs paveikt sēžot pie datora un saņemto polisi PDF formātā saglabāt viedierīcē. Zaļā domāšana gan šoreiz ir nevietā un parasti polisi turu arī izdrukātu kaut kur somas priekškabatā.

    Arī lidmašīnā varēsi iekāpt bez papīra biļetes, atliks vien nozibināt e-pastā saņemto QR kodu.

    Kā tu gatavo savu viedierīci ceļojumam?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Ru
    03.07.2014 17:22

    Neaizmirstam par otru aķīti. ;)

    Andis Jurjans
    03.07.2014 17:51
    Reply to  Reinis Ru

    Un trešo. Un ceturto. Un lādētāju.

    davfreim
    04.07.2014 19:15

    Priekškam braukt uz ārzemēm? Latvijā var super atpūsties pie dabas, pats atpūšos un pie reizes meža vidū novelku kādu seriālu/filmu, ar 3G (LMT) velk pat ar 1MB/s, sēdi krēslā mežā pie jūras (ne Rīgā) un apkārt neviena nav un izbaudi dabu, tad kādu filmu nolūri uz iPad un superīga atpūta. Būtu siltāks varētu vēl nopeldēties.

    Reinis Ru
    12.07.2014 13:07
    Reply to  davfreim

    ko???

    Reklāma