Web Analytics
More
    Reklāma

    Google septembra beigās slēgs savu vecāko sociālo tīklu Orkut

    Jaunākie raksti

    Quickoffice ofisa lietojumprogrammatūras projekts nav vienīgais, ko meklēšanas gigants ir izlēmis slēgt. Šodien uzņēmums ir paziņojis, ka 2014. gada 30. septembrī tiks apturēta vecākā Google veidotā sociālā tīkla Orkut darbība. Esošie lietotāji izmantojot Google Takeout rīku līdz pat 2016. gada septembrim varēs no saviem profiliem saglabāt rakstus un fotogrāfijas. No šodienas servisā vairs nav iespējams izveidot jaunus lietotāju kontus.

    Orkut pirms desmit gadiem tika radīts kā viens no “20 procentu” projektiem (20% sava darba laika Google darbinieki var veltīt savu ideju attīstīšanai), un, lai arī tas nav spējis noturēties pretī Facebook masīvajai invāzijai, tomēr joprojām tiek aktīvi izmantots Brazīlijā un Indijā. No 2008. gada par šo produktu rūpējās Google Brazīlijas ofiss. Esmu dzirdējis, ka zināmu popularitāti Orkut savulaik iemantojis arī Igaunijā, tomēr Latvijā tas nav spējis raisīt interesi. Vai tu pazīsti kādu, kas lietoja vai lieto Orkut?

    Reklāma

    Sava sociālā tīkla slēgšanu Google skaidro ar nepieciešamību lielāku uzmanību pievērst citiem veiksmīgiem projektiem, piemēram, YouTube, Blogger un Google+.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis
    30.06.2014 23:07

    Orkut igaunijaa bija gana populaars, savulaik kaa draugiem.lv

    Loks
    30.06.2014 23:07

    Nu tas bija gaidāms un loģisks solis…

    Reklāma