Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple aptur profesionālā fotogrāfiju apstrādes rīka Aperture izstrādi

    Jaunākie raksti

    Apple ir apstiprinājis, ka uzņēmums ir apturējis profesionālās fotogrāfijas organizēšanas un apstrādes rīka Aperture izstrādi. Rudenī sagaidāmajā OS X Yosemite datoru operētājsistēmas versijā tiks piedāvātas jaunas Photos (aizvietos iPhoto aplikāciju) un iCloud Photo Library aplikācijas, kas ļaus gan apstrādāt, gan organizēt un uzglabāt fotogrāfijas. Photos aplikācija, kas jūnija sākumā tika prezentēta Apple WWDC izstrādātāju konferencē, satur daudzus foto apstrādes rīkus, kas līdz šim bija pieejami Aperture. Apple parūpēsies par to, lai Aperture varētu darbināt uz OS X Yosemite, tomēr turpmāka aplikācijas pilnveidošana nav sagaidāma.

    Photos aplikācija uz OS X Yosemite
    Photos aplikācija uz OS X Yosemite

    Aperture lietotājiem tiks piedāvāta iespēja pārnest savas fotogrāfijas uz Photos aplikāciju. Tādējādi Photos kļūs par galveno fotogrāfiju apstrādes un organizēšanas aplikāciju gan OS X, gan iOS ierīcēs. Tiek baumots, ka Apple aktīvi sadarbojas arī ar Adobe, lai radītu ērtu fotogrāfiju pārnešanas rīku no Aperture uz Lightroom.

    Reklāma

    Citām profesionālajām Apple veidotajām programmām (Logic Pro, Final Cut Pro) pagaidām nav sagaidāmas šādas izmaiņas un tās tiks pilnveidotas arī turpmāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    28.06.2014 12:13

    Principā, tās nav labas ziņas – žēl. Lai arī “oficiāli” nekas nav teikts, izklausās gana ticami. Ja paskatāmies, tad pie šībrīža AppStore cenas €69 tas ir ļoti labs pirkums. Neiedzīvojās tāpēc, ka izšķirošajā laikā (kad parādījās Aperture un ar to konkurējošais PSLightroom) nebija pareizā cenu politika.
    Ja par savietojamību, tad jau tagad iPhoto un Aperture spēj darboties ar vienu un to pašu fototēku.
    Par nākotni, savukārt, runājot – es ne visai ticu, ka jaunajā Photo OS risinājumā būs kauč uz pusi tik plašas RAW workflofa, attēla un metadatu rediģēšanas iespējas, kā Aperturē… Cerēsim, bet vairāk šķiet, ka vektors vērsts plašpatēriņa, je pro vajadzību, virzienā.

    Reklāma